MySkillCamp ontplooit met ruggensteun van BAN Vlaanderen zijn Digital Learning Solution in Nederlandstalig België

Waalse starter trekt Vlaamse BA aan en is zo klaar om de hele Belgische markt in te palmen

Doornik, 26 Maart 2018 – De jonge Waalse onderneming MySkillCamp trekt dankzij Business Angels Netwerk Vlaanderen (BAN Vlaanderen) kapitaal en expertise aan van een Vlaamse business angel. De overeenkomst moet de starter helpen om zijn activiteiten op de Vlaamse markt te ontwikkelen en zo een sterke Belgische speler te worden die op termijn ook op internationale markten zijn mannetje kan staan. De overeenkomst is het gevolg van de recent aangekondigde samenwerking tussen BAN Vlaanderen en het Waalse investeringsfonds Wallonia Innovation and Growth, kortweg W.IN.G.

MySkillCamp is een technologiestartup die wil uitgroeien tot een grote onderneming in Digital Learning. Het aanbod van MySkillCamp bestaat uit een learning hub die alle partijen in een opleidingsdienst met elkaar verbindt via één platform. Het platform laat toe opleidingen en content te structureren naar kennis en gewenste competenties. Het gaat om een complete tool die toelaat om autonoom opleidingen te beheren, zij het nu in face to face onderwijs of op afstand.MySkillCamp is niet enkel software, het is ook expertise. Het systeem biedt elke organisatie de mogelijkheid om een digitale omschakeling aan te gaan; of het nu gaat om het digitaliseren van inhoud of om het opzetten van een heus intern Digital Learning project. Op termijn wilt MySkillCamp dé referentie worden in België op het vlak van Digital Learning. Om dat waar te maken, moet het aanbod verder worden uitgebreid zowel in Wallonië als in Vlaanderen.

Caroline Lefevre, Marketing verantwoordelijke van MySkillCamp legt uit: “Om dit doel te bereiken, moeten we niet alleen ons kapitaal verhogen, maar ook ons netwerk verder ontwikkelen om zo de Vlaamse markt te kunnen aanspreken. Toen onze onderneming van start ging, kenden we alleen het netwerk van BeAngels in Wallonië. Dankzij het advies van ondernemers die de rol en het belang van BAN Vlaanderen kennen, hebben we contact gezocht met BAN Vlaanderen. ”

“Ons project heeft de interesse gewekt van meerdere business angels en na intensieve contacten, is er een angel aan boord gestapt met kapitaal en met raad en daad. Wij rekenen op hem om projecten op te starten in Vlaanderen en ons zo op de kaart te zetten in de Nederlandstalige regio van ons land,’ aldus Lefevre.

Het project MySkillCamp is een mooie illustratie van het WISE principe dat BAN Vlaanderen hanteert: de slimste match vormen tussen expertise, kapitaal en ondernemerschap. BAN Vlaanderen brengt starters en groeiers niet alleen in contact met business angels maar helpt hen ook in de uitbouw van een netwerk met door de wol geverfde zakenlui en hun kennis en ervaring.

De realisatie van dit project met MySkillCamp past in de recent aangekondigde samenwerking met W.IN.G. Dit investeringsfonds wordt beheerd door de Société Régionale d’Investissement de Wallonie (S.R.I.W.) en heeft tot taak de economische ontwikkeling van de regio te stimuleren. Net zoals BAN Vlaanderen is ook W.IN.G meer dan alleen kapitaal: het is een netwerk en een gemeenschap van ondernemers en partners die ten dienste staan van jonge bedrijven.

De samenwerking moet MySkillCamp voorbereiden om tegen 2019 rijp en slagvaardig naar grotere en meer veeleisende markten zoals de Franse en de Amerikaans-Canadese regio’s te trekken.

Over MySkillCamp – myskillcamp.com/fr/MySkillCamp is een Belgische start-up, gespecialiseerd in Digital Learning. Het bedrijf ontwikkelde een totaaloplossing voor het beheer van opleidingen online en blended learningContact: Caroline Lefevre: Marketing – caroline.lefevre@myskillcamp.comTelefoon: +32 (0)69 46 00 16

Over W.IN.G – www.wing-digitalwallonia.beSRIW (Société Régionale d’Investissement de Wallonie) draagt bij tot de economische ontwikkeling van het Waalse Gewest door gedeeltelijke financiering van bedrijven of ontwikkelingsprojecten in Wallonië (€3 miljard onder beheer). SRIW investeert in groei, naast privé-investeerders door het voorzien van leningen en durfkapitaal. W.IN.G by Digital Wallonia is een investeringsfonds dat beheerd wordt door de Société Régionale d’Investissement de Wallonie (S.R.I.W.). Het W.IN.G-fonds is gespecialiseerd in de financiering van digitale start-ups.Contact: Damien Lourtie – General Manager – dlourtie@wing-digitalwallonia.beMobiel: +32 498 65 81 71

Over BAN Vlaanderen

BAN Vlaanderen vzw is hét platform waar kapitaalzoekende ondernemers en privé-investeerders elkaar vinden om via kapitaalinbreng en kennisoverdracht deze ondernemers een traject te laten afleggen naar succes van hun onderneming en de verdere ontwikkeling van onze kenniseconomie. Via een coördinator in elk van de zeven lokale antennes kunnen zowel ondernemers als investeerders in het netwerk binnenkomen, waarna op discrete wijze investeringsprojecten worden gepresenteerd via anonieme projectfiches en presentaties op matching events. Ook heeft BAN Vlaanderen de portal www.angel4me.be in de markt gezet om kapitaalzoekende bedrijven op efficiënte wijze met investeerders in contact te brengen. Momenteel telt BAN Vlaanderen 225 leden waaronder ook enkele VC-fondsen en presenteert jaarlijks meer dan 100 geselecteerde projecten. Dit resulteert in 20 à 30 effectieve investeringen jaarlijks.

Contact: Dhr. Reginald Vossen – Algemeen directeur – r.vossen@ban.be 

Telefoon: +32 11 87 09 11

Voor meer informatie en contact media

PR & Communication: Benita Dreesen – Benita@bentleye.eu GSM: +32 498 12 6001

Meest Recente Posts

Hoe kunnen wij u helpen?

Dolores eos qui ratione sequi nesciunt neque porro quisquam est qui dolorem ipsum quia dolor sit amet consectetur.Dolores eos qui ratione sequi nesciunt neque porro quisquam est qui dolorem ipsum quia dolor sit amet consectetur.

CONTACTEER ONS

Hoe kunnen wij u helpen?

Wilt u graag kennis met ons maken? Graag! Neem gerust contact met ons op, zodat we op zoek kunnen naar een samenwerking. We kijken er alvast naar uit.

CONTACTEER ONS

In de kijker

Hoe kunnen wij u helpen?

Wilt u graag kennis met ons maken? Graag! Neem gerust contact met ons op, zodat we op zoek kunnen naar een samenwerking. We kijken er alvast naar uit.

CONTACTEER ONS