Vlaamse starter brengt de voordelen van deeleconomie naar de B2B-industrie


BAN Vlaanderen helpt i.Revitalise aan kennis en middelen om zijn platform ter beschikking te stellen van een sector die zijn capaciteit beter wil benutten

Wommelgem 3 April, 2018 – Business Angels Netwerk (BAN) Vlaanderen helpt het Vlaamse i.Revitalise aan kennis, ervaring en middelen door de instap van (een) Business Angel(s) en een verhoging van het kapitaal met een totale som van 130k euro. De strategische stap moet de starter klaar maken om het eerste deelplatform te lanceren voor de maakindustrie, voor de onderhoud- en revisiesector en voor onderzoek- en ontwikkelingsinstellingen. BAN Vlaanderen toont eens te meer de waarde van zijn unieke WISE concept: kapitaal, maar ook en vooral kennis en ervaring die een compleet nieuwe markt helpen vorm geven: de deeleconomie voor B2B ondernemingen.

Een aanzienlijk deel van de industriële capaciteit wordt vandaag om diverse redenen niet benut. Tegelijk vragen partijen die zelf de middelen niet hebben naar capaciteit. De lage bezetting vormt zo een opportuniteit: het delen van onbenutte middelen kan de rentabiliteit van beide partijen aanzienlijk verhogen en zo hun toekomst veilig stellen.i.Revitalise biedt een antwoord op deze uitdaging: het platform is een centrale publieke marktplaats voor de B2B sector; dankzij wereldwijde toegang via het internet, kan het vraag en aanbod veel beter op elkaar afstemmen. De voordelen lopen gelijk met die van deeltoepassingen in de consumentenmarkt: enerzijds kunnen partijen die op zoek zijn naar capaciteit makkelijk beschikbare assets vinden en aan de andere kant wordt het makkelijker voor eigenaars om hun onbenutte capaciteit rendabel in te schakelen.

Stefan Verreyken , oprichter en CEO van i.Revitalise: “Analisten verwachten dat tegen 2025 de waarde van de Europese deeleconomie 580 miljard euro zal belopen. Wij zien voor de B2B markt waarin wij actief zijn, een marktpotentieel van 5 miljard euro per jaar tegen 2025. Als wij als Vlaams bedrijf kunnen uitgroeien tot een topspeler in Europa, dan verwachten wij tegen die tijd een potentiële jaaromzet van 250 miljoen euro.”De oprichters namen in 2015 deel aan Bizidee en kregen steun van KPMG voor de uitwerking van hun ondernemingsplan. Ze voerden bij 500 bedrijven een onderzoek naar het marktpotentieel en bouwden in 2016 een intern deelplatform bij Safran Aircraft Engines. In 2017 ging de onderneming van start als BVBA en ze haalde dat jaar haar eerste klanten binnen, waaronder Agfa Gevaert. In maart 2018 wordt het bedrijf opgevormd tot een NV door middel van een kapitaalsverhoging. Tegelijk rondt het de kaap van 400 beschikbare deelassets. Een kapitaalverhoging van in totaal 130k € moet deze strategische stap ondersteunen.

Stefan Verreyken: ‘het kapitaal stelt ons in staat sterker te groeien dan uitsluitend organisch. Het verbetert onze slaagkansen doordat we sneller de minimale kritische massa halen aan zowel aanbod als vraag om de matchmaking op kruissnelheid te brengen. Tegelijk kunnen we ons platform voort ontwikkelen. Maar ook en vooral stelt het ons in staat om onze commerciële activiteiten uit te bouwen, door de aanwerving van nieuw personeel, door marketing en door belangrijke nieuwe know-how.’

Voor dat laatste aspect speelt de inbreng van de business angel een cruciale rol: ‘we trekken niet enkel kapitaal aan, maar ook ervaring en een enorm netwerk dat ons in staat zal stellen onze ambities te verwezenlijken. Via BAN Vlaanderen hebben wij de juiste partners gevonden om de hoogtechnologische industrie in België, Europa en wereldwijd een deelplatform te kunnen bieden.’

Tegen de 2de helft van 2018 wil i.Revitalise twee sales en technische profielen aantrekken en tegen begin volgend jaar moeten er vier nieuwe mensen aan de slag om zo door te groeien naar acht medewerkers in 2020. De onderneming legt haar focus de eerste jaren op België en de buurlanden. In een later stadium wil ze verder de Europese en de wereldmarkten ontwikkelen.

Naast het platform, biedt i.Revitalise de klant ontzorgingsdiensten zoals organiseren van transport en verzekering, consultancy en bemiddeling bij herbestemming van capaciteit.

Over i.Revitalise (www.irevitalise.eu)i.Revitalise is een jonge start up en gespecialiseerd in de ontwikkeling van het eerste B2B industriële sharing plaform en marktplaats voor industriële toepassingen. Dit eerste en enige bestaande marktplaats kreeg als doelstelling mee om enerzijds voor de gebruiker nieuwe inkomsten te creëren en anderzijds technologie ter beschikking te stellen voor verhuur.

Contact: Stefan Verreyken| General Manager i.Revitalise Ltd |Tel +32 (0)472 09 20 12|Selsaetenstraat 18 – 2160 Wommelgem – Belgium

Over BAN Vlaanderen

BAN Vlaanderen vzw is hét platform waar kapitaalzoekende ondernemers en privé-investeerders elkaar vinden om via kapitaalinbreng en kennisoverdracht deze ondernemers een traject te laten afleggen naar succes van hun onderneming en de verdere ontwikkeling van onze kenniseconomie. Via een coördinator in elk van de zeven lokale antennes kunnen zowel ondernemers als investeerders in het netwerk binnenkomen, waarna op discrete wijze investeringsprojecten worden gepresenteerd via anonieme projectfiches en presentaties op matching events. Ook heeft BAN Vlaanderen de portal www.angel4me.be in de markt gezet om kapitaalzoekende bedrijven op efficiënte wijze met investeerders in contact te brengen. Momenteel telt BAN Vlaanderen 230 leden waaronder ook enkele VC-fondsen en presenteert jaarlijks meer dan 100 geselecteerde projecten. Dit resulteert in 20 à 30 effectieve investeringen jaarlijks.

Contact: Dhr. Reginald Vossen| telefoon: +32 11 87 09 11 | email: r.vossen@ban.be

Voor meer informatie en contact media

PR & Communication: Benita Dreesen – GSM: +32 498 12 6001 – email: Benita@bentleye.eu

Meest Recente Posts

Hoe kunnen wij u helpen?

Dolores eos qui ratione sequi nesciunt neque porro quisquam est qui dolorem ipsum quia dolor sit amet consectetur.Dolores eos qui ratione sequi nesciunt neque porro quisquam est qui dolorem ipsum quia dolor sit amet consectetur.

CONTACTEER ONS

Hoe kunnen wij u helpen?

Wilt u graag kennis met ons maken? Graag! Neem gerust contact met ons op, zodat we op zoek kunnen naar een samenwerking. We kijken er alvast naar uit.

CONTACTEER ONS

In de kijker

Hoe kunnen wij u helpen?

Wilt u graag kennis met ons maken? Graag! Neem gerust contact met ons op, zodat we op zoek kunnen naar een samenwerking. We kijken er alvast naar uit.

CONTACTEER ONS