BAN Vlaanderen helpt Joboxx aan kennis en expertise om HR platform in de markt te zetten

Kapitaal en ondernemerschap voor ambitieuze Belgische startup

Gent – 15 juni 2018 – De Belgische start-up Joboxx ziet zijn kapitaal verhogen met 350.000 EUR. De fondsen zijn afkomstig van een crowdfunding via Spreds, goed voor 99.000 EUR, een investering van 100.000 EUR door Voka-leden en 150.000 EUR via Business Angels van BAN Vlaanderen. Deze laatsten brengen onschatbare kennis op het vlak van HR en software in de firma, alsook financieel-economische expertise en ondernemerschap op het hoogste niveau. De fondsen en expertise moeten het HR-platform van Joboxx zijn plaats in de markt laten veroveren.Joboxx werd begin 2018 opgericht door Jean Faniel, die onder meer ervaring opdeed bij Blue Corner, Shop 24 en diverse tech startups, en Didier Decaestecker (CEO), voormalig algemeen directeur van Lijncom en Ticketmaster. Joboxx biedt een softwareplatform waarmee rekruteerders kunnen communiceren, evalueren en selecteren. De tool richt zich specifiek op KMO’s.CTO Jean Faniel: “Rekruteren is misschien wel het belangrijkste bedrijfsproces maar het wordt stiefmoederlijk behandeld. KMO’s zetten hun middelen niet optimaal in en houden geen overzicht van het proces. Eigenlijk raken ze niet verder dan wat schuiven met CV’s. Wij bieden een intelligent platform dat het hele proces beheert, van vacature over communicatie en selectie tot en met aanwerving. Wij zijn er van overtuigd dat onze aanpak de komende jaren de norm wordt en we willen heel graag de rol van pionier spelen”, aldus Faniel.De onderneming is het rechtstreekse gevolg van de softwareontwikkeling waarmee Jean Faniel drie jaar geleden van start ging. Begin dit jaar achtten de ondernemers de tijd rijp om een firma op te richten en een kapitaalronde op te starten. Dankzij contacten met BAN Vlaanderen, Spreds en Voka, slagen ze er nu in 350.000 EUR op te halen. Dit brengt het totale bedrijfskapitaal op 402.000 EUR.

De Business Angels brengen meer dan kapitaal mee naar de onderneming. Het gaat om ervaren zakenlui en ondernemers die respectievelijk vanuit een HR achtergrond komen, kennis en ervaring hebben op het vlak van IT databeveiliging en softwareontwikkeling of een fiscale en financieel-economische achtergrond hebben. Deze aspecten zijn van cruciaal belang voor het succes van de onderneming en ze illustreren perfect hoe BAN Vlaanderen steeds streeft naar het maken van de beste overeenkomt tussen investeerder en starter. Deze WISE aanpak garandeert de kans op slagen omdat er niet alleen naar kapitaal gekeken wordt, maar ook en vooral naar de meerwaarde die de investeerders meebrengen.

Over Joboxx (www.joboxx.com)Joboxx is een jonge Belgische startup en ontwikkelaar van innovatieve rekruteringsoplossingen.

Contact: Jean Faniel (CTO) – Telefoon: +32 476 51 19 61 – Email: jean.f@joboxx.com

Over BAN Vlaanderen

BAN Vlaanderen vzw is hét platform waar kapitaalzoekende ondernemers en privé-investeerders elkaar vinden om via kapitaalinbreng en kennisoverdracht deze ondernemers een traject te laten afleggen naar succes van hun onderneming en de verdere ontwikkeling van onze kenniseconomie. Via een coördinator in elk van de 7 contactpunten kunnen zowel ondernemers als investeerders in het netwerk binnenkomen, waarna op discrete wijze investeringsprojecten worden gepresenteerd via anonieme projectfiches en presentaties op matching events. Ook heeft BAN Vlaanderen de portal www.angel4me.be in de markt gezet om kapitaalzoekende bedrijven op efficiënte wijze met investeerders in contact te brengen. Momenteel telt BAN Vlaanderen 230 leden waaronder ook enkele VC-fondsen en presenteert jaarlijks meer dan 100 geselecteerde projecten. Dit resulteert in 20 à 30 effectieve investeringen jaarlijks.

Contact: Reginald Vossen – Telefoon: +32 11 87 09 11 – Email: r.vossen@ban.be

Meest Recente Posts

Hoe kunnen wij u helpen?

Dolores eos qui ratione sequi nesciunt neque porro quisquam est qui dolorem ipsum quia dolor sit amet consectetur.Dolores eos qui ratione sequi nesciunt neque porro quisquam est qui dolorem ipsum quia dolor sit amet consectetur.

CONTACTEER ONS

Hoe kunnen wij u helpen?

Wilt u graag kennis met ons maken? Graag! Neem gerust contact met ons op, zodat we op zoek kunnen naar een samenwerking. We kijken er alvast naar uit.

CONTACTEER ONS

In de kijker

Hoe kunnen wij u helpen?

Wilt u graag kennis met ons maken? Graag! Neem gerust contact met ons op, zodat we op zoek kunnen naar een samenwerking. We kijken er alvast naar uit.

CONTACTEER ONS