BAN Vlaanderen helpt Limburgse starter Epihunter aan kapitaal, expertise en netwerk om ambities waar te maken

Nieuwe oplossingen voor ondersteuning kinderen met epilepsie in het klaslokaal

Hasselt, 4 juli 2018 – Business Angels van BAN Vlaanderen investeren samen met JIDOKA en BlueHealth Innovation Fund 250.000 euro in de Limburgse starter Epihunter. Een gelijk bedrag dat bestaat uit leningen door LRM KlimOp en een bank brengt de volledige kapitaalinjectie op een totaal van 500.000 euro. Epihunter NV zal de fondsen inzetten om zijn product Epihunter Classroom verder te ontwikkelen en naar de markt te brengen. Epihunter Classroom is de eerste innovatieve digitale oplossing van het bedrijf die helpt om de impact van epilepsie op het dagelijkse leven te verminderen. Naast kapitaal, brengen de Business Angels expertise en wereldwijde contacten aan die de starter zullen helpen om haar ambities waar te maken.Epihunter werd in 2017 opgericht door Tim Buckinx op vraag van zijn zoon die absence epilepsie heeft. Absence epilepsie is een vorm van epilepsie gekenmerkt door korte blackouts. Omstaanders kunnen een absence-aanval vaak niet onderscheiden van dagdromen of verstrooidheid. Epihunter Classroom maakt nu door middel van sensoren deze aanvallen zichtbaar. Zo kan de leerkracht de les na de aanval even herhalen.

“Epihunter Classroom helpt kinderen die zulke aanvallen hebben om beter mee te kunnen in de klas tijdens de les”, vertelt CEO Tim Buckinx. “Dit is een hele geruststelling voor ouders. De ouders kunnen bovendien via een webportaal objectieve informatie krijgen die zij dan op termijn weer kunnen terugkoppelen naar de behandelende neuroloog.”Epihunter deed in eind 2017 een eerste seed funding ter waarde van 120.000 euro, bestaande uit een injectie van 70.000 euro door tech startup accelerator imec.istart, aangevuld met 50.000 euro Innovatiesubsidie van de Provincie Limburg. De onderneming besteedde deze eerste werkingsmiddelen onder meer aan een beta-test met 20 gebruikers in België en Nederland. Ze ambieert om tegen het einde van dit jaar het aantal uit te breiden tot 100 betalende gebruikers in heel Europa en in 2019 naar 1000 gebruikers te gaan.Intussen spant Epihunter zich in om een CE goedkeuring te bekomen, zodat neurologen de oplossing kunnen inzetten als medisch hulpmiddel.Tegen eind 2019 moet Epihunter Classroom zijn plek in de markt veroverd hebben; de startup rekent hierbij ondermeer op de steun van de Business Angels. “Onze Business Angels brengen hun jarenlange ervaring mee, maar ook en vooral hun netwerk. Dankzij hun contacten in de Aziatische markt, kunnen wij gebruik maken van de nieuwste technologie. Daarnaast bieden ze onze onderneming een extern perspectief dat ons zal helpen verder door te groeien en succesvol te worden”, aldus Buckinx.Epihunter geeft blijk van grote ambitie en wil tegen 2020 een volgende kapitaalronde realiseren om groei in de Verenigde Staten te financieren en nieuwe toepassingen te ontwikkelen. Het bedrijf wil oplossingen ontwikkelen die epilepsie minder van tel maken en dit op meer momenten doorheen de dag en voor meer leeftijdsgroepen. “Uit gesprekken met families geconfronteerd met epilepsie en experts hebben we al nieuwe ideeën opgedaan. Op langere termijn kunnen betere inzichten in het EEG van mensen met epilepsie ook leiden tot nieuwe therapieën, zowel digitaal als conventioneel. Daarom smeden we ook samenwerkingen met farmaceutische ondernemingen om samen onze ambities waar te maken”, aldus Buckinx.

Over Epihunter (www.epihunter.com)1 op 3 mensen met epilepsie heeft ondanks medicatie nog steeds onvoorspelbare aanvallen. Wij geloven dat digitale technologieën een enorme impact kunnen hebben doorheen de dag. Epihunter creëert oplossingen die ervoor zorgen dat epilepsie er minder toe doet nét op momenten die ertoe doen. Met Epihunter Classroom richten we ons in eerste instantie op kinderen met stille, moeilijk op te merken absence aanvallen.

Contact: CEO Tim Buckinx – telefoon: 0473/489889 – email: tim.buckinx@epihunter.com

Over BAN Vlaanderen

BAN Vlaanderen vzw is hét platform waar kapitaalzoekende ondernemers en privé-investeerders elkaar vinden om via kapitaalinbreng en kennisoverdracht deze ondernemers een traject te laten afleggen naar succes van hun onderneming en de verdere ontwikkeling van onze kenniseconomie. Via een coördinator in elk van de zeven lokale antennes kunnen zowel ondernemers als investeerders in het netwerk binnenkomen, waarna op discrete wijze investeringsprojecten worden gepresenteerd via anonieme projectfiches en presentaties op matching events. Ook heeft BAN Vlaanderen de portal www.angel4me.be in de markt gezet om kapitaalzoekende bedrijven op efficiënte wijze met investeerders in contact te brengen. Momenteel telt BAN Vlaanderen 230 leden waaronder ook enkele VC-fondsen en presenteert jaarlijks meer dan 100 geselecteerde projecten. Dit resulteert in 20 à 30 effectieve investeringen jaarlijks.

Contact: Algemeen directeur Reginald Vossen – telefoon: +32 11 87 09 11 – email: r.vossen@ban.be

Meest Recente Posts

Hoe kunnen wij u helpen?

Dolores eos qui ratione sequi nesciunt neque porro quisquam est qui dolorem ipsum quia dolor sit amet consectetur.Dolores eos qui ratione sequi nesciunt neque porro quisquam est qui dolorem ipsum quia dolor sit amet consectetur.

CONTACTEER ONS

Hoe kunnen wij u helpen?

Wilt u graag kennis met ons maken? Graag! Neem gerust contact met ons op, zodat we op zoek kunnen naar een samenwerking. We kijken er alvast naar uit.

CONTACTEER ONS

In de kijker

Hoe kunnen wij u helpen?

Wilt u graag kennis met ons maken? Graag! Neem gerust contact met ons op, zodat we op zoek kunnen naar een samenwerking. We kijken er alvast naar uit.

CONTACTEER ONS