Investeerders van BAN Vlaanderen stappen mee in startup OneHouseStand bij grote financieringsronde

Jonge onderneming trekt kapitaal, kennis en ervaring aan die haar toekomst moet garanderen

Brussel, 29 augustus 2018 – De Belgische starter OneHouseStand haalt 500.000 EUR kapitaal op in een financieringsronde met onder meer business angels van BAN Vlaanderen, W.IN.G. by Digital Wallonia en met het Waalse BeAngels. OneHouseStand biedt een online platform waarop professionals en particulieren privélocaties kunnen huren om evenementen te organiseren. De fondsen zullen dienen om de groei van de onderneming een boost te geven en de technologische en commerciële strategie te financieren. De Business Angels zullen ook en vooral hun ondernemerservaring en hun netwerk ter beschikking stellen van de jonge firma.Het idee voor OneHouseStand komt in 2015 wanneer huidig CEO Emanuele Butticé en huidig COO Maurizio Chicco de handen in elkaar slaan om een compleet nieuw en digitaal concept te lanceren in de evenementenmarkt: een online platform waarop onconventionele en zeer exclusieve locaties aangeboden worden.Emanuele Butticé: ‘De locaties zijn uniek want normaliter niet toegankelijk voor het publiek, wat de impact van het evenement veel sterker maakt dan een klassiek avondje op een openbare locatie. Sinds februari 2016 zijn we actief in Brussel en in de periode daarna zijn we geleidelijk aan uitgebreid naar Vlaams- en Waals-Brabant. Onze groei verloopt organisch en op vraag van klanten en prospecten. Antwerpen is dit jaar de laatste stad die op het platform is gekomen.’OneHouseStand is nu, twee jaar na de oprichting van het bedrijf, al winstgevend. De onderneming heeft zopas 500.000 EUR aan kapitaal opgehaald uit de beleggingsfondsen W.IN.G. by Digital Wallonia, goed voor 100.000 euro en Digital Attraxion voor eenzelfde bedrag. De business angels van BAN Vlaanderen investeren voor 47.000 EUR; daarnaast investeerde ook een angel van het Waalse BeAngels. Bijkomend zijn ook diverse privé-investeerders voor het saldo in de onderneming gestapt. Deze kapitaalverhoging is opnieuw het bewijs van de succesvolle samenwerking tussen de Waalse en Vlaamse Angels.

De investering door de business angels is zoals steeds tot stand gebracht volgens de goede principes van BAN Vlaanderen: een slimme deal die er naar streeft de best mogelijke match tussen onderneming en angels te maken. De intrede van de BA’s is dan ook en vooral een kwestie van expertise, ervaring en netwerk. Ze staan de jonge ondernemers bij met raad en daad.

Het eerste doel van deze financiering is de groei van de Belgische startup te versnellen. De fondsen zullen ook helpen om het online platform te optimaliseren. En tenslotte zal OneHouseStand zijn commerciële en marketing team versterken.

In mei 2018 stonden al meer dan 150 locaties op het platform. Er wordt gemiddeld 1 evenement per dag georganiseerd in België op een locatie van OneHouseStand. 60% van de evenementen is professioneel en 40% is privé. OneHouseStand vraagt een commissie van 20% van de verhuur.

Emanuele Butticé: ‘Klanten zijn meestal event-, marketing- of communicatiemanagers die nieuwe locaties willen ontdekken voor hun vergaderingen, meetings, business ontbijten of teambuildings. Eigenaars van villa’s, lofts, schuren, serres en duplexen stellen hun exclusieve locatie beschikbaar voor evenementen. We selecteren streng omdat we het hoge aanzien van OneHouseStand willen garanderen en weerhouden zo ongeveer 20% van de aangemelde locaties. Gebruikers van het platform reserveren de locatie van hun keuze voor het aantal uren, de datum en het aantal gasten dat bij hun evenement past. Daarna kunnen ze kiezen voor de diensten van een cateraar en ondersteunende diensten zoals apparatuur, decoratie en animatie.’

Over OneHouseStand (www.onehousestand.com)OneHouseStand SA is een innovatieve jonge startup (2016), gespecialiseerd in de sector van evenementen. Het bedrijf verhuurt exclusieve privélocaties voor de organisatie van een event. Het bedrijf kent vandaag een 6-tal medewerkers en is snel groeiende.

Contact: Emanuele Butticé – CEO – telefoon: +32 472 45 83 21 – email: emanuele@onehousestand.com

Over BAN Vlaanderen

BAN Vlaanderen vzw is hét platform waar kapitaalzoekende ondernemers en privé-investeerders elkaar vinden om via kapitaalinbreng en kennisoverdracht deze ondernemers een traject te laten afleggen naar succes van hun onderneming en de verdere ontwikkeling van onze kenniseconomie. Via een coördinator in elk van de zeven lokale antennes kunnen zowel ondernemers als investeerders in het netwerk binnenkomen, waarna op discrete wijze investeringsprojecten worden gepresenteerd via anonieme projectfiches en presentaties op matching events. Ook heeft BAN Vlaanderen de portal www.angel4me.be in de markt gezet om kapitaalzoekende bedrijven op efficiënte wijze met investeerders in contact te brengen. Momenteel telt BAN Vlaanderen 225 leden waaronder ook enkele VC-fondsen en presenteert jaarlijks meer dan 100 geselecteerde projecten. Dit resulteert in 20 à 30 effectieve investeringen jaarlijks.

Contact: Dhr. Reginald Vossen – telefoon: +32 11 87 09 11 – email: r.vossen@ban.be

Voor meer informatie en contact media

PR & Communication: Benita Dreesen – GSM: +32 498 12 6001 – email: Benita@bentleye.eu

Meest Recente Posts

Hoe kunnen wij u helpen?

Dolores eos qui ratione sequi nesciunt neque porro quisquam est qui dolorem ipsum quia dolor sit amet consectetur.Dolores eos qui ratione sequi nesciunt neque porro quisquam est qui dolorem ipsum quia dolor sit amet consectetur.

CONTACTEER ONS

Hoe kunnen wij u helpen?

Wilt u graag kennis met ons maken? Graag! Neem gerust contact met ons op, zodat we op zoek kunnen naar een samenwerking. We kijken er alvast naar uit.

CONTACTEER ONS

In de kijker

Hoe kunnen wij u helpen?

Wilt u graag kennis met ons maken? Graag! Neem gerust contact met ons op, zodat we op zoek kunnen naar een samenwerking. We kijken er alvast naar uit.

CONTACTEER ONS