2,1 miljoen euro om Belgische energiemarkt versneld te vernieuwen en ecologischer te maken

2,1 miljoen euro om Belgische energiemarkt versneld te vernieuwen en ecologischer te maken

Antwerpen, 4 September 2018 – De Belgische starter June Energy trekt 2,1 miljoen euro vers kapitaal aan. De onderneming biedt slimme technologie en diensten waarmee gezinnen hun energieverbruik en -productie kunnen optimaliseren. June Energy wil door een goede mix van leverancier, eigen energiebronnen en -opslag de energiefactuur van gezinnen naar 0 euro brengen. Op die manier geeft het de transitie van de Belgische energiemarkt een duw in de rug.

Van de totale investering is 725.000 euro afkomstig van 4 business angels van BAN Vlaanderen; enkele privé-investeerders zijn goed voor het saldo van de totale investering. De business angels zijn stuk voor stuk ondernemers met massa’s ervaring in de energiesector en een duidelijke visie op de toekomst. Ze zullen de jonge onderneming dan ook bijstaan in haar dagelijkse reilen en zeilen. BAN Vlaanderen streeft steeds de beste overeenkomst na tussen onderneming en business angels, zodat er naast het kapitaal een hoge toegevoegde waarde in de firma komt.

Vincent De Dobbeleer, co-founder June Energy: ’70 procent van de Belgische gezinnen veranderen niet jaarlijks van leverancier, waardoor ze besparingen van honderden euro’s mislopen. Wij houden continu de prijzen en promoties van alle leveranciers in de gaten en schakelen een klant automatisch om wanneer er een gunstiger aanbod is. Doordat we het verbruik van onze klanten 24/7 meten en analyseren, kunnen we ook perfect berekenen hoeveel alternatieve energiebronnen – denk aan zonnepanelen – ze nodig hebben om in hun eigen energie te voorzien en ook hoeveel energie ze moeten opslaan voor momenten dat de zon niet schijnt. We willen de factuur naar 0 euro herleiden. Op termijn zullen we ook berekenen hoeveel energie een gezin zal kunnen doorverkopen en dus verdienen aan energieproductie.’June Energy haalde in 2016 een initiële investering van 500.000 euro op om de ontwikkeling van zijn technologie en diensten te financieren. In juni 2017 ging de technologie live. In januari 2018 werd June Energy ook actief op de Waalse markt waar het gezinnen gemiddeld 300 euro per jaar laat besparen op de energiefactuur.

Deze zomer trekt de onderneming 2,1 miljoen euro nieuw kapitaal aan, waarvan 725K euro afkomstig is van 4 business angels van BAN Vlaanderen. Het gaat om vier door de wol geverfde ondernemers die de markt kennen en een lange-termijnvisie hebben op ontwikkeling en verwachte uitdagingen, met als voornaamste focus uiteraard de transitie naar 100 procent groene energie.

June Energy is volledig onafhankelijk en krijgt dus geen commissie van leveranciers. Gebruikers kopen hun digitale meter(s) aan en betalen een kleine abonnementsprijs per maand om hun energieverbruik te meten, te analyseren en hun contract automatisch te veranderen.

De eerste 4.000 gebruikers hebben de technologie intussen in gebruik. Er werden ongeveer 3.000 leverancierswissels uitgevoerd met een gemiddelde jaarbesparing van 300 euro.

Over June Energy (www.june.energy/nl)June Energy is een innovatieve jonge start up, gespecialiseerd in de energie sector. Het bedrijf ontwikkelde een visie gebaseerd op de evolutie van fossiele brandstoffen naar hernieuwbare technologieën. Voor June moet hernieuwbare energie toegankelijk zijn voor iedereen. June ontwikkelt relevante diensten met behulp van vooruitstrevende technologie om de energiekosten van haar klanten te optimaliseren.

Contact: Vincent De Dobbeleer – CEO – telefoon: +32 485 08 37 16 – email: vincent@june.energy

Over BAN Vlaanderen

BAN Vlaanderen vzw is hét platform waar kapitaalzoekende ondernemers en privé-investeerders elkaar vinden om via kapitaalinbreng en kennisoverdracht deze ondernemers een traject te laten afleggen naar succes van hun onderneming en de verdere ontwikkeling van onze kenniseconomie. Via een coördinator in elk van de zeven lokale antennes kunnen zowel ondernemers als investeerders in het netwerk binnenkomen, waarna op discrete wijze investeringsprojecten worden gepresenteerd via anonieme projectfiches en presentaties op matching events. Ook heeft BAN Vlaanderen de portal www.angel4me.be in de markt gezet om kapitaalzoekende bedrijven op efficiënte wijze met investeerders in contact te brengen. Momenteel telt BAN Vlaanderen 230 leden waaronder ook enkele VC-fondsen en presenteert jaarlijks meer dan 100 geselecteerde projecten. Dit resulteert in 20 à 30 effectieve investeringen jaarlijks.

Contact: Dhr. Reginald Vossen – telefoon: +32 11 87 09 11 – email: r.vossen@ban.be

Voor meer informatie en contact media

PR & Communication: Benita Dreesen – GSM: +32 498 12 6001 – email: Benita@bentleye.eu

Meest Recente Posts

Hoe kunnen wij u helpen?

Dolores eos qui ratione sequi nesciunt neque porro quisquam est qui dolorem ipsum quia dolor sit amet consectetur.Dolores eos qui ratione sequi nesciunt neque porro quisquam est qui dolorem ipsum quia dolor sit amet consectetur.

CONTACTEER ONS

Hoe kunnen wij u helpen?

Wilt u graag kennis met ons maken? Graag! Neem gerust contact met ons op, zodat we op zoek kunnen naar een samenwerking. We kijken er alvast naar uit.

CONTACTEER ONS

In de kijker

Hoe kunnen wij u helpen?

Wilt u graag kennis met ons maken? Graag! Neem gerust contact met ons op, zodat we op zoek kunnen naar een samenwerking. We kijken er alvast naar uit.

CONTACTEER ONS