Leden van BAN Vlaanderen stappen mee aan boord van Belgische startup POM

Groeikapitaal en expertise moeten jonge onderneming in staat stellen Europese facturatiemarkt dooreen te schudden

Antwerpen, 7 september 2018 – De Belgische startup POM trekt kapitaal en expertise aan van business angels, waaronder 5 leden van Business Angels Netwerk (BAN) Vlaanderen. Het gaat om een totale investering van 830.000 EUR die de onderneming zal aanwenden om haar groei in België en de buurlanden te versnellen en haar platform verder te verfijnen en uit te breiden. POM – wat staat voor Peace of Mind – ontwikkelt een platform dat het beheren en betalen van diverse soorten digitale en papieren facturen veel eenvoudiger maakt.De business angels zullen de starter bijstaan met financiële en commerciële expertise en een uitgebreid netwerk. Steve Vantorre, lid van BAN Vlaanderen, stapt mee aan boord van de Raad van Bestuur.POM ontwikkelt en beheert een platform dat het facturatie- en betalingsproces veel eenvoudiger maakt voor beide partijen. Facturen in gelijk welke vorm, digitaal of op papier, kunnen in een paar eenvoudige stappen verstuurd en betaald worden volgens de voorkeuren van de klant.De onderneming ontstaat begin 2014 en wordt in augustus van datzelfde jaar een NV waarop de ontwikkeling en test van het platform van start gaat. In mei 2016 volgt de commerciële lancering van een eerste App die investeerders weet te overtuigen, wat in oktober tot een kapitaalronde van 750.000 euro leidt. Het jaar erop sluit de onderneming partnerships met document service providers en haalt ze haar eerste grote klanten binnen met onder meer Bpost, EDF Luminus, Xerius en Octa+.

Eind augustus van dit jaar finaliseert de startup een tweede ronde waarin het 830.000 EUR aantrekt. Het nieuwe groeikapitaal is grotendeels afkomstig van 5 business angels uit de netwerken van BAN Vlaanderen en van de bestaande aandeelhouders zijnde het management van POM en B2Boost. Ook het Waalse BeAngels investeert mee in deze groeier.De Raad van Bestuur wordt aangevuld met de expertise van business angels Jean-Marc Toussaint en Steve Vantorre. Steve Vantorre investeert via BAN Vlaanderen en brengt zijn jaren financiële expertise aan boord. Jean-Marc Toussaint is verbonden aan BeAngels. Hij is een ondernemer met een algemeen management profiel.De nieuwe aangetrokken middelen zullen ingezet worden om versneld te groeien in België, maar ook buiten de landsgrenzen. Er wordt ook extra geïnvesteerd in de verdere ontwikkeling van POM’s dienstenaanbod om volop te kunnen inspelen op de snel veranderende marktomstandigheden.Johannes Vermeire, medeoprichter en CEO van POM: ‘De bijkomende investering van BAN Vlaanderen en BeAngels zet ons sterker in de markt en laat ons toe om onze betaaloplossingen verder te verfijnen. Zo kunnen we steeds meer mensen laten genieten van de eenvoud van betalen en ze verlossen van tijdrovend papierwerk. Wij willen de Europese markt voor factuurbetalingen radicaal dooreenschudden. Daarom zetten we volop in op de verdere ontwikkeling van ons platform volgens de nieuwste standaarden qua betaaltechnologie, beveiliging en automatisatie.’Het kernteam van POM bestaat vandaag uit 6 mensen die full time aan de slag zijn. De komende maanden zullen nieuwe commerciële en technische profielen aangeworven worden.

Over POM (www.pom.be)POM NV is een jonge innovatieve startup, actief in het domein van factuuradministratie. POM ontwikkelde een platform voor betaaloplossingen waardoor de gebruiker nutteloze tijd en moeite wordt bespaard die anders zou verloren zijn als gevolg van bestaande inefficiënte systemen.

Contact: Johannes Vermeire, CEO – telefoon: +32 477 42 39 78 – email: johannes.vermeire@pom.be

Over BAN Vlaanderen

BAN Vlaanderen vzw is hét platform waar kapitaalzoekende ondernemers en privé-investeerders elkaar vinden om via kapitaalinbreng en knowhow deze ondernemers een traject te laten afleggen naar succes van hun onderneming en de verdere ontwikkeling van onze kenniseconomie. Via een coördinator in elk van de zeven lokale antennes kunnen zowel ondernemers als investeerders in het netwerk binnenkomen, waarna op discrete wijze investeringsprojecten worden gepresenteerd via anonieme projectfiches en presentaties op matching events. Ook heeft BAN Vlaanderen de portal www.angel4me.be in de markt gezet om kapitaalzoekende bedrijven op efficiënte wijze met investeerders in contact te brengen. Momenteel telt BAN Vlaanderen 250 leden waaronder ook enkele VC-fondsen en presenteert jaarlijks meer dan 100 geselecteerde projecten. Dit resulteert in meer dan 30 effectieve investeringen jaarlijks.BAN Vlaanderen zet in op hoge kwaliteit en toegevoegde waarde. Onder het motto ‘a Wise Deal with Wise Money’ werd een strategie ontwikkeld die erop gericht is om de slimste synergie te bewerkstelligen tussen expertise, kapitaal en ondernemerschap. Het gaat om een integrale aanpak waarbij BAN Vlaanderen zijn middelen en expertise optimaal inzet om zo tot een overeenkomst te komen die het beste biedt aan zowel de business angel als de ondernemer.

Contact: Dhr. Reginald Vossen – telefoon: +32 11 87 09 11 – email: r.vossen@ban.be

Voor meer informatie en contact media

PR & Communication: Benita Dreesen – GSM: +32 498 12 6001 – email: Benita@bentleye.eu

Meest Recente Posts

Hoe kunnen wij u helpen?

Dolores eos qui ratione sequi nesciunt neque porro quisquam est qui dolorem ipsum quia dolor sit amet consectetur.Dolores eos qui ratione sequi nesciunt neque porro quisquam est qui dolorem ipsum quia dolor sit amet consectetur.

CONTACTEER ONS

Hoe kunnen wij u helpen?

Wilt u graag kennis met ons maken? Graag! Neem gerust contact met ons op, zodat we op zoek kunnen naar een samenwerking. We kijken er alvast naar uit.

CONTACTEER ONS

In de kijker

Hoe kunnen wij u helpen?

Wilt u graag kennis met ons maken? Graag! Neem gerust contact met ons op, zodat we op zoek kunnen naar een samenwerking. We kijken er alvast naar uit.

CONTACTEER ONS