BAN Vlaanderen versterkt iBeauty met kapitaal, raad en daad

Starter wil marktleider worden in beheersystemen voor schoonheids- en kapsalons

Hasselt, 12 oktober 2018 – Business angels van BAN Vlaanderen nemen het initiatief om het kapitaal van iBeauty te verhogen en zo de Belgische online technologie-starter op weg te helpen om de markt van schoonheids- en kapsalons te veroveren. Samen met externe business angels, aangevuld met een Klimoplening via LRM en een lening via Fortis, trekt de onderneming vers groeikapitaal aan en evolueert het van BVBA naar NV.iBeauty ontwikkelt een online platform voor het beheer van schoonheids- en kapsalons. Door middel van de kapitaalverhoging zal de onderneming verdere functionaliteit aan zijn platform kunnen toevoegen en sterk inzetten op sales en marketing.iBeauty ontstond als een nevenproject van het webdesignbureau van co-founder en CEO Michel Smekens samen met co-founder Frédéric Klinkers. De jonge onderneming ontwikkelt een online beheersysteem voor schoonheids- en kapsalons. Het platform beheert alle aspecten van de bedrijvigheid: agenda en afspraken, voorraden, personeel, promo’s, financiën en communicatie. Het platform neemt de uitbater-administratie uit handen en maakt zo tijd vrij voor de kerntaken met hoge toegevoegde waarde. Het geeft ook inzichten in patronen en trends.

Co-founders Michel Smekens en Frédéric Klinkers: ‘In oktober 2016 zijn wij van start gegaan als BVBA. Vandaag bedienen we meer dan 1500 gebruikers, goed voor 250.000 eindklanten, en reeds meer dan 1.000.000 geplaatste afspraken. Wij vonden de tijd rijp om onze middelen te verhogen om verder te groeien en ons platform uit te breiden. Tegelijk vormden we de onderneming om tot een NV. Via BAN Vlaanderen komen er 2 business angels aan boord. Michiel Carpentier komt in de Raad van Bestuur en zijn achtergrond als digitaal marketing consultant betekent voor ons een grote meerwaarde. Onafhankelijke angels en leningen staan in voor het saldo van de totale kapitaalinjectie.’

iBeauty zal de middelen aanwenden om te groeien en zijn platform uit te breiden. De onderneming wil marktleider worden en volgt hiervoor een strategische koers die de driehoek leverancier, salon en eindklant omvat. De leveranciers worden persoonlijk benaderd. De salons worden bereikt via een mix van online en klassieke media en de eindklant wordt aangesproken via de salons die worden bereikt, maar ook door een toekomstige portaalsite.De markt van schoonheidssalons evolueert van het klassieke esthetische en lichaamsverzorging naar meer algemene wellness en ook de kapsalons zijn in een transitiefase. iBeauty wil met zijn platform salons helpen om op deze tendensen in te spelen.

Over iBeauty (www.ibeauty.be)iBeauty is een jonge technologische startup, gespecialiseerd in de beauty-sector. Het bedrijf ontwikkelde een SaaS (Software as a Service)- model voor de beautybranche. Deze software geeft salons de mogelijkheid om hun processen te optimaliseren dankzij automatisatie, tijdswinst en klanteninzichten.

Contact: Michel Smekens – CEO – telefoon: +32 474/802631 – email: info@ibeauty.be

Over BAN Vlaanderen (www.ban.be)

BAN Vlaanderen vzw is hét platform waar kapitaalzoekende ondernemers en privé-investeerders elkaar vinden om via kapitaalinbreng en kennisoverdracht deze ondernemers een traject te laten afleggen naar groei en succes. BAN Vlaanderen zet in op hoge kwaliteit en toegevoegde waarde. Onder het motto ‘a Wise Deal with Wise Money’ werd een strategie ontwikkeld die erop gericht is om de slimste synergie te bewerkstelligen tussen expertise, kapitaal en ondernemerschap.BAN Vlaanderen kan rekenen op de expertise en steun van een bijzonder sterk nationaal en internationaal netwerk van business angels, succesvolle ondernemers en ondernemende financiers. De ultieme doelstelling is steeds om tot de beste overeenkomst te komen tussen onderneming en markt enerzijds en ervaring en expertise van de business angel anderzijds.Momenteel telt BAN Vlaanderen 233 leden (waaronder ook enkele VC-fondsen) en presenteerde in 2017 een 98 geselecteerde projecten. Dit resulteerde in 27 effectieve investeringen.

Contact: Dhr. Reginald Vossen – telefoon: +32 11 87 09 11 – email: r.vossen@ban.be

Voor meer informatie en contact media

PR & Communication: Benita Dreesen – GSM: +32 498 12 6001 – email: Benita@bentleye.eu

Meest Recente Posts

Hoe kunnen wij u helpen?

Dolores eos qui ratione sequi nesciunt neque porro quisquam est qui dolorem ipsum quia dolor sit amet consectetur.Dolores eos qui ratione sequi nesciunt neque porro quisquam est qui dolorem ipsum quia dolor sit amet consectetur.

CONTACTEER ONS

Hoe kunnen wij u helpen?

Wilt u graag kennis met ons maken? Graag! Neem gerust contact met ons op, zodat we op zoek kunnen naar een samenwerking. We kijken er alvast naar uit.

CONTACTEER ONS

In de kijker

Hoe kunnen wij u helpen?

Wilt u graag kennis met ons maken? Graag! Neem gerust contact met ons op, zodat we op zoek kunnen naar een samenwerking. We kijken er alvast naar uit.

CONTACTEER ONS