Belgische starter Activ84Health trekt 365k euro kapitaal aan om Europese groei te financieren

Business Angels van BAN Vlaanderen brengen jaren ondernemerschap en netwerk van onschatbare waarde aan

Leuven, 29 april 2019 – Activ84Health rondt de 2de fase af van een kapitaalsverhoging van 365K €. Drie business angels van BAN Vlaanderen investeren 185K € in de jonge onderneming en brengen een schat aan expertise en netwerk mee. Business angel Christiaan Thomas stapt tevens in de Raad van Bestuur. 100K € is afkomstig van een converteerbare lening, het saldo komt van investeerders die betrokken waren bij de oprichting van de onderneming. Activ84Health ontwikkelt en verkoopt technologie waarmee bejaarden in woonzorgcentra op een prettige en motiverende manier geactiveerd worden. De jonge onderneming zal de fondsen gebruiken om haar commerciële activiteiten internationaal te ontwikkelen.

Activ84Health, een spin-off van de Vlaamse Instelling voor Technologisch Onderzoek (VITO), werd eind 2015 opgericht door de broers Roel en Jan Smolders, samen met computerwetenschappers Wannes Meert en Jesse Davis. De onderneming ontwikkelt en verkoopt een applicatie waarmee bewoners van een woonzorgcentrum op de hometrainer virtueel kunnen rondfietsen in de buurt waar ze vroeger woonden.Roel is bio-ingenieur en Jan directeur van een woonzorgcentrum. Hun gemeenschappelijke interesse op het vlak van gezondheid en gedrag van mensen leidde tot een eerste eenvoudige toepassing: een filmpje van de buurt tijdens het trainen. Al snel wilden de fietsers zelf hun route kunnen bepalen. Dankzij de expertise van Wannes en Jesse lukte het om Google Street View in te zetten als virtuele omgeving.‘Onze technologie maakt van een saaie oefening een ontspannend ritje door de buurt,’ aldus Roel Smolders. ‘Het product slaat aan, er is een gezonde vraag en flink wat potentieel buiten ons land. Dat heeft ons overtuigd om dit avontuur aan te gaan en de onderneming te voorzien van groeikapitaal. Maar geen van ons was ondernemer en wij halen een onschatbare meerwaarde uit de kennis, ervaring en het netwerk van de Business Angels waarmee BAN Vlaanderen ons in contact gebracht heeft’. Het kapitaal wordt aangewend om de internationale groei te financieren en om bijkomende distributiekanalen in de gezondheidssector te ontwikkelen. Doordat het product gebaseerd is op Google Street View, kan de software nagenoeg universeel ingezet worden. De toepassing is intussen operationeel in meer dan 100 RVT’s in Vlaanderen en Europa. De grootste klant is de Zweedse gemeente Södertälje. Activ84Health mikt op forse groei in heel Europa en heeft daartoe ook een business development manager aangetrokken die de Zuid-Europese markt zal ontwikkelen.

Over Activ84Health (https://www.activ84health.eu/ of https://www.memoride.eu/)Activ84Health is een jonge startup met als missie ‘Mensen mobieler en actiever maken’. Het bedrijf ontwikkelt gevalideerde oplossingen om individuen met variabele fysieke, mentale en/of logistieke capaciteiten actief te houden in een motiverende, prettige en gepersonaliseerde omgeving.

Contact: Roel Smolders – telefoon: +32 486 20 64 07 – email: roel@Activ84Health.eu

Meest Recente Posts

Hoe kunnen wij u helpen?

Dolores eos qui ratione sequi nesciunt neque porro quisquam est qui dolorem ipsum quia dolor sit amet consectetur.Dolores eos qui ratione sequi nesciunt neque porro quisquam est qui dolorem ipsum quia dolor sit amet consectetur.

CONTACTEER ONS

Hoe kunnen wij u helpen?

Wilt u graag kennis met ons maken? Graag! Neem gerust contact met ons op, zodat we op zoek kunnen naar een samenwerking. We kijken er alvast naar uit.

CONTACTEER ONS

In de kijker

Hoe kunnen wij u helpen?

Wilt u graag kennis met ons maken? Graag! Neem gerust contact met ons op, zodat we op zoek kunnen naar een samenwerking. We kijken er alvast naar uit.

CONTACTEER ONS