BAN Vlaanderen helpt Brouwerij Maenhout aan expertise om internationale ambities te realiseren

Business angels Geert Callewaert en Thomas Van Huele stappen in onderneming met netwerk en massa’s ervaring

Twee business angels van BAN Vlaanderen stappen aan boord van de artisanale Brouwerij Maenhout. Geert Callewaert, zaakvoerder van patéproducent Polca en Thomas Van Huele van hijskranenspecialist Pocra, nemen een gelijk aandeel in de onderneming voor een totaal van 100k euro.Beide ondernemers brengen hun netwerk en hun jarenlange internationale ondernemerservaring aan boord van Brouwerij Maenhout. De combinatie van expertise en kapitaal moet Maenhout in staat stellen zijn tweeledige ambitie te realiseren: doorbreken op de veel grotere internationale markt en zijn producten aan de man brengen via de horeca.

Brouwerij Maenhout werd in 2009 opgericht als artisanale familie-onderneming. De brouwerij groeide flink in de boomende markt van speciale bieren. Zo zagen de oprichters in 2015 hun kans schoon om een compleet nieuwe brouwerij op te starten met een capaciteit van 1200 hectoliter per jaar, een bottellijn die toelaat om 2000 flesjes per uur af te vullen en de mogelijkheid om nieuwe bieren te ontwikkelen en seizoensgebonden producten te brouwen en te bottelen.CEO Thijs Maenhout: ‘We liepen de laatste jaren tegen de limieten van onze afzetmarkt aan. We wisten heel goed wat we wilden; marketing en middelen om internationaal uit te breiden en onze producten via de horeca aan de man te brengen. Maar daartoe misten we de nodige expertise op het vlak van internationaal ondernemen en de food & drink markt. Daarom gingen we via BAN Vlaanderen op zoek naar investeerders die niet alleen kapitaal konden inbrengen, maar ons ook en vooral zouden bijstaan met raad en daad.’

Maenhout begon eind 2018 te netwerken via BAN Vlaanderen, wat in september dit jaar leidde tot een overeenkomst met twee door de wol geverfde ondernemers. Geert Callewaert en Thomas Van Huele, respectievelijk zaakvoerder van patéproducent Polca en van hijskranenspecialist Pocra, nemen elk de helft van de kapitaalverhoging van 100k euro voor hun rekening.

Maar ze brengen vooral hun groot internationaal netwerk en hun decennia-lange ervaring in internationaal ondernemen en marketeren, mee naar Brouwerij Maenhout. Geert’s onderneming is actief in de voedingsindustrie en levert producten in 25 landen; de toegevoegde waarde van zijn netwerk en ervaring ligt voor de hand. Thomas’ inbreng situeert zich op het vlak van financieel management. Beide ondernemers nemen ook een plaats in de Raad van Bestuur en zullen een adviserende rol spelen.

Thijs Maenhout: ‘Wij kennen de bierwereld en de uitdagingen van een moeilijke, beweeglijke markt. Dankzij onze business angels zijn we nu klaar om de voordelen en de schaalgrootte van Europa, Azië en Amerika te exploiteren; grote markten waar onze capaciteit optimaal kan renderen. Uiteraard gaan we de thuismarkt waar we groot geworden zijn, niet verwaarlozen. We zetten in op verkoop van onze bieren in de horeca en werken daarom aan middelen en overeenkomsten om meer present te zijn in cafés en restaurants.’

De overeenkomst illustreert perfect de hoge toegevoegde waarde en het Wise-component van BAN Vlaanderen: een netwerk en alle nodige faciliteiten om jonge bedrijven en groeiers in contact te brengen met ervaren zakenlui en ondernemers. En een grote nadruk op het belang van netwerk en expertise, nog voor kapitaal. Op die manier slaagt BAN Vlaanderen er telkens weer in slimme overeenkomsten te sluiten waar onderneming en investeerder optimaal van profiteren.

Over Brouwerij MaenhoutContact: Thijs Maenhout – CEO – telefoon: 0477 75 00 20 – email: thijs.maenhout@brouwerijmaenhout.be

Meest Recente Posts

Hoe kunnen wij u helpen?

Dolores eos qui ratione sequi nesciunt neque porro quisquam est qui dolorem ipsum quia dolor sit amet consectetur.Dolores eos qui ratione sequi nesciunt neque porro quisquam est qui dolorem ipsum quia dolor sit amet consectetur.

CONTACTEER ONS

Hoe kunnen wij u helpen?

Wilt u graag kennis met ons maken? Graag! Neem gerust contact met ons op, zodat we op zoek kunnen naar een samenwerking. We kijken er alvast naar uit.

CONTACTEER ONS

In de kijker

Hoe kunnen wij u helpen?

Wilt u graag kennis met ons maken? Graag! Neem gerust contact met ons op, zodat we op zoek kunnen naar een samenwerking. We kijken er alvast naar uit.

CONTACTEER ONS