Antwerpse starter Dashboard trekt 2 business angels en vers kapitaal aan

Overeenkomst toont de cruciale rol van het Business Angels Netwerk (BAN) Vlaanderen als facilitator en bemiddelaar tussen ondernemer en investeerder

Twee business angels van het Business Angels Netwerk (BAN) Vlaanderen stappen aan boord van de Antwerpse starter Dashboard. Steve Vantorre en Yves De Laere brengen vers bedrijfskapitaal aan. Maar ook en vooral gaan ze door middel van hun jarenlange ervaring en hun groot netwerk, een cruciale rol spelen in de uitbouw van de jonge onderneming. Eens te meer blijkt het belang van BAN Vlaanderen: de organisatie hielp oprichter Yves Claessens bij elke stap in het maandenlange traject naar de overeenkomst.

Dashboard ontwikkelt een multi-platform app voor commercieel beheer. Uiteraard beschikt de app over alle nodige administratieve functies en kan het ook informatie uitwisselen met de systemen waar boekhoudkantoren gebruik van maken. Maar Dashboard onderscheidt zich door zijn lage drempel en zijn groot gebruiksgemak. De gebruiker krijgt als het ware alle relevante informatie op één scherm, wat het traject mooi overzichtelijk houdt. Dashboard richt zich op kleine ondernemingen. De boekhoudkantoren kunnen de nodige info uit alle bekende boekhoudsoftware voor hun klanten visualiseren met gebruik van slechts één software, de “dashboard app”.

Om de groei van zijn zaak te faciliteren, trok oprichter Yves Claessens op zoek naar fondsen: ‘Kapitaal vinden is geen sinecure; banken staan niet te springen voor een jonge onderneming die een product maakt dat niet zo evident te benoemen is. Via mijn contacten in de zakenwereld kwam ik op het spoor van BAN Vlaanderen en daar ging een wereld voor me open. Ik werd geïntroduceerd op voorstellingen waar ik mocht pitchen en kon mensen ontmoeten die me schatten aan waardevolle informatie en feedback gaven. Het was duidelijk dat een aantal business angels wel degelijk een toekomst zagen in mijn product. Maar tegelijk maakten ze me duidelijk dat Dashboard eerst nog een paar stappen vooruit moest zetten alvorens de de grote sprong te nemen. Na een paar maanden van aftastende gesprekken en concrete acties, hebben Steve Vantorre en Yves De Laere nu besloten in de onderneming te stappen.’

De meerwaarde van hun instap spreekt voor zich: Dashboard krijgt toegang tot vele jaren ervaring en een geweldig netwerk. De business angels en de financiële middelen zorgen voor armslag die de groei moet verzekeren. Tegelijk opent de overeenkomst deuren omdat banken en klassieke investeerders merken dat de ruggengraat van de onderneming sterk is.

BAN Vlaanderen nam Yves Claessens bij de arm en begeleidde de ondernemer bij elke stap van het traject: ‘Ik voel mij geweldig goed geholpen en heb veel nieuwe inzichten opgedaan als ondernemer. De waardevolle feedback – ook de redenen waarom je wel eens een nee krijgt– helpen je groeien als ondernemer. BAN Vlaanderen is een goudmijn aan kennis en specifieke hulpmiddelen om jonge ondernemingen te helpen rijpen.’

Op die manier voldoet BAN Vlaanderen aan zijn doelstelling: de best mogelijke overeenkomst voor investeerder en ondernemer onder het motto ‘a WISE Deal with Wise Money`.

Meest Recente Posts

Hoe kunnen wij u helpen?

Dolores eos qui ratione sequi nesciunt neque porro quisquam est qui dolorem ipsum quia dolor sit amet consectetur.Dolores eos qui ratione sequi nesciunt neque porro quisquam est qui dolorem ipsum quia dolor sit amet consectetur.

CONTACTEER ONS

Hoe kunnen wij u helpen?

Wilt u graag kennis met ons maken? Graag! Neem gerust contact met ons op, zodat we op zoek kunnen naar een samenwerking. We kijken er alvast naar uit.

CONTACTEER ONS

In de kijker

Hoe kunnen wij u helpen?

Wilt u graag kennis met ons maken? Graag! Neem gerust contact met ons op, zodat we op zoek kunnen naar een samenwerking. We kijken er alvast naar uit.

CONTACTEER ONS