Epihunter zet zijn veroveringstocht voort in Australië


De Hasseltse app Epihunter, die stille aanvallen van absence epilepsie detecteert en filmt, zet zijn veroveringstocht voort. Na de Benelux, het VK, Ierland en andere delen van Europa is nu Australië aan de beurt. Liefst 35.000 Australiërs zullen een beroep kunnen doen op de app van Kuringenaar Tim Buckinx, die in 2018 een succesvolle investeringsronde bij BAN Vlaanderen afsloot.Tim Buckinx, die zelf een zoon heeft met epilepsie en daarom de technologie ontwikkelde, richtte Epihunter op in 2017. De app is gericht op een specifieke doelgroep die leidt aan zogenaamde ‘absence’ aanvallen. Die worden zonder de technologie moeilijk opgemerkt, maar houden wel grote risico’s in. Vandaag gebruiken meer dan 150 families in België de Epihunter-toepassing.

Meer dan 250.000 Australiërs leven met epilepsie, waarvan 1 op de 7 moeilijk op te merken absence aanvallen heeft. Dergelijke aanvallen verschillen van tonisch-clonische (convulsieve) aanvallen en zijn doorgaans korter van lengte, met een kort bewustzijnsverlies. Ook al leidt een absence aanval gewoonlijk niet tot lichamelijk letsel, ze hebben een grote invloed op het welzijn van de persoon en kinderen met dergelijke aanvallen lopen vaak op school een achterstand op en worden verkeerd begrepen. Epihunter is het eerste product dat automatisch absence aanvallen detecteert met behulp van draagbare EEG-technologie.Wij feliciteren Tim Buckinx van harte met deze geweldige, nieuwe groeifase!Lees hier het volledige artikel:

Persbericht Epihunter

Artikel in Het Belang van Limburg

Over Epihunter

1 op 3 mensen met epilepsie heeft ondanks medicatie nog steeds onvoorspelbare aanvallen. Wij geloven dat digitale technologieën een enorme impact kunnen hebben doorheen de dag. Epihunter creëert oplossingen die ervoor zorgen dat epilepsie er minder toe doet nét op momenten die ertoe doen. Met Epihunter richten we ons in eerste instantie op kinderen met stille, moeilijk op te merken absence aanvallen.

Contact: CEO Tim Buckinx – telefoon: 0473/489889 – email: tim.buckinx@epihunter.com

Website: www.epihunter.com

Over BAN Vlaanderen

BAN Vlaanderen vzw is hét platform waar kapitaalzoekende ondernemers en privé-investeerders elkaar vinden om via kapitaalinbreng en kennisoverdracht deze ondernemers een traject te laten afleggen naar succes van hun onderneming en de verdere ontwikkeling van onze kenniseconomie. Via een coördinator in elk van de zeven lokale antennes kunnen zowel ondernemers als investeerders in het netwerk binnenkomen, waarna op discrete wijze investeringsprojecten worden gepresenteerd via anonieme projectfiches en presentaties op matching events. Ook heeft BAN Vlaanderen de portal www.angel4me.be in de markt gezet om kapitaalzoekende bedrijven op efficiënte wijze met investeerders in contact te brengen. Momenteel telt BAN Vlaanderen 230 leden waaronder ook enkele VC-fondsen en presenteert jaarlijks meer dan 100 geselecteerde projecten. Dit resulteert in 20 à 30 effectieve investeringen jaarlijks.

Contact: Algemeen directeur Reginald Vossen – telefoon: +32 11 87 09 11 – email: r.vossen@ban.be

Meest Recente Posts

Hoe kunnen wij u helpen?

Dolores eos qui ratione sequi nesciunt neque porro quisquam est qui dolorem ipsum quia dolor sit amet consectetur.Dolores eos qui ratione sequi nesciunt neque porro quisquam est qui dolorem ipsum quia dolor sit amet consectetur.

CONTACTEER ONS

Hoe kunnen wij u helpen?

Wilt u graag kennis met ons maken? Graag! Neem gerust contact met ons op, zodat we op zoek kunnen naar een samenwerking. We kijken er alvast naar uit.

CONTACTEER ONS

In de kijker

Hoe kunnen wij u helpen?

Wilt u graag kennis met ons maken? Graag! Neem gerust contact met ons op, zodat we op zoek kunnen naar een samenwerking. We kijken er alvast naar uit.

CONTACTEER ONS