BAN Vlaanderen benoemt onderneemster Cynthia Verswijvel - Cornelissenals nieuwe Voorzitster


Gedegen marktervaring en digitale innovatie om Business Angels Netwerk optimaal voor te bereiden op een nieuwe economische realiteit

Hasselt, 8 Oktober 2020 — Onderneemster Cynthia Verswijvel-Cornelissen werd recent verkozen als nieuwe Voorzitster van BAN Vlaanderen. In die hoedanigheid neemt ze de fakkel over van Harry De Smedt, die met zijn jarenlange ervaring als succesvol entrepreneur, aan de basis ligt van innovatie en een sterke groei van het business angels netwerk en nu de tijd rijp achtte voor vernieuwing. BAN Vlaanderen staat vandaag meer dan ooit klaar om een rol te spelen in de huidige uitdagende Corona omstandigheden en om de toekomst in een nieuwe economische post-corona context vol vertrouwen tegemoet te zien.Als dynamische onderneemster is Cynthia Verswijvel-Cornelissen uitstekend geplaatst om deze vernieuwende richting de komende jaren verder uit te zetten maar tevens haar eigen accenten te leggen.

Cynthia heeft in het verleden geleerd dat ze door haar eerder a-typische basisopleiding (licenciate hedendaagse geschiedenis, aangevuld met een kandidatuur rechten en een MBA) vaak vanuit een andere invalshoek naar de dingen kijkt dan de klassieke economen, juristen, …. Dat kan in de toekomst zeker een meerwaarde zijn voor BAN Vlaanderen.

“We zullen met ons beleid optimaal inspelen op een nieuwe realiteit vandaag. Concreet betekent dit dat we zo breed mogelijk willen aanwezig zijn in de markt en de toegankelijkheid voor ondernemers en angels, nog verder zullen verhogen. We willen een uniek platform zijn waar partijen zich kunnen vinden. Daarnaast zullen we ook volop inspelen op de omstandigheden van het moment met aangepaste diensten. Intensivering van de samenwerking met partners en andere partijen wordt vooral nu erg belangrijk”, aldus Cynthia Verswijvel-Cornelissen, “de ondernemers verwachten van ons een echt eco-systeem, een geïntegreerde aanpak met de andere dienstverleners”.Business Angels van BAN Vlaanderen investeren niet alleen met financiële middelen maar vooral ook met sectorkennis en een brede ervaring. In 2019 werd hierrond een strategische visie uitgewerkt en in de markt gelanceerd onder de noemer ‘‘a Wise Deal with Wise Money’. Begin dit jaar werd een eerste product uitgewerkt: de WISE Academy; een gloednieuw online opleidingsplatform met intelligente modules dat alle aspecten van financiering en investeerders schap omvat en dat gratis ter beschikking wordt gesteld van ondernemers en (kandidaat) -business angels.

Harry De Smedt blikt even terug: “De afgelopen 10 jaar is de markt voor geldzoekende ondernemers drastisch veranderd.  Niet enkel de banken, incubatoren, tientallen fondsen (VC/PE) maar ook de overheid is zeer actief geworden voor financiering van starters en scale-ups.

Tijdens al deze structurele veranderingen heeft BAN Vlaanderen en zijn ervaren team niet enkel een hoog niveau van flexibiliteit en aanpasbaarheid getoond, doch tevens recordresultaten gerealiseerd met bewijsbare toegevoegde waarde voor de Vlaamse ondernemers en dus voor Vlaanderen.  Het is meer dan terecht dat BAN Vlaanderen met zijn bewezen trackrecord dé marktplaats is voor ‘wijze deals’ aldus De Smedt.

Door de coronacrisis kwamen bepaalde processen die in 2019 werden opgestart, zoals digitalisering en online opleidingen, plots in een stroomversnelling terecht. Om extra business angels én bedrijven met kapitaalnoden te blijven rekruteren, trok BAN Vlaanderen volop de digitale kaart. Zo werden fysieke bijeenkomsten vervangen door online pitchevents. Ook de persoonlijke begeleiding van de ondernemers verliep online. BAN Vlaanderen heeft uit de afgelopen periode veel lessen getrokken en zal naar de toekomst werken in een gemengde formule waarbij de sterkte en efficiëntie van online-werken gecombineerd zal worden met de effectiviteit van offline fysieke evenementen en contacten.

Reginald Vossen, Algemeen Directeur voegt toe: “Met Cynthia zet BAN Vlaanderen een  door de wol geverfde onderneemster aan het hoofd die perfect aanvoelt wat jonge bedrijven vandaag de dag nodig hebben. Wij zijn dan ook erg blij met haar engagement”.

Gevraagd naar een stille wens die de nieuwe voorzitster koestert, geeft Cynthia aan: “Ik hoop dat we in de toekomst ook meer vrouwen tot het business angel-schap weten te brengen. We zien dagelijks dat vrouwen ook  bewust willen ondernemen en managementverantwoordelijkheid opnemen. Aan ons om dit ook te vertalen in een groeiend aantal vrouwelijke business angels. Ik ben er zeker van dat zij een eigen en aanvullende dimensie kunnen geven aan de wise deals die we nastreven.”

Over BAN Vlaanderen (www.ban.be)

BAN Vlaanderen vzw is hét platform waar kapitaalzoekende ondernemers en privé-investeerders elkaar vinden om via kapitaalinbreng en kennisoverdracht deze ondernemers een traject te laten afleggen naar groei en succes. BAN Vlaanderen zet in op hoge kwaliteit en toegevoegde waarde. Onder het motto ‘a Wise Deal with Wise Money’ werd een strategie ontwikkeld die erop gericht is om de slimste synergie te bewerkstelligen tussen expertise, kapitaal en ondernemerschap.

BAN Vlaanderen kan rekenen op de expertise en steun van een bijzonder sterk nationaal en internationaal netwerk van business angels, succesvolle ondernemers en ondernemende financiers. De ultieme doelstelling is steeds om tot de beste overeenkomst te komen tussen onderneming en markt enerzijds en ervaring en expertise van de business angel anderzijds.

BAN Vlaanderen telde eind 2019 ruim 200 investerende leden (waaronder ook enkele VC-fondsen) en presenteerde een 100-tal geselecteerde projecten.

Contact: Dhr. Reginald Vossen ; telefoon: +32 11 87 09 11; email: r.vossen@ban.be

Voor meer informatie en contact media                                                                                                 

PR & Communication: Benita Dreesen – GSM: +32 498 12 6001 – email:  Benita@bentleye.eu

Meest Recente Posts

Hoe kunnen wij u helpen?

Dolores eos qui ratione sequi nesciunt neque porro quisquam est qui dolorem ipsum quia dolor sit amet consectetur.Dolores eos qui ratione sequi nesciunt neque porro quisquam est qui dolorem ipsum quia dolor sit amet consectetur.

CONTACTEER ONS

Hoe kunnen wij u helpen?

Wilt u graag kennis met ons maken? Graag! Neem gerust contact met ons op, zodat we op zoek kunnen naar een samenwerking. We kijken er alvast naar uit.

CONTACTEER ONS

In de kijker

Hoe kunnen wij u helpen?

Wilt u graag kennis met ons maken? Graag! Neem gerust contact met ons op, zodat we op zoek kunnen naar een samenwerking. We kijken er alvast naar uit.

CONTACTEER ONS