Business Angels Netwerk (BAN) Vlaanderen geeft Hasseltse starter zetje in uitdagende tijden


Artfuse trekt vier Business Angels aan en is klaar om naar de markt te gaan metzijn platform voor de muziek-sector

Vier Business Angels van BAN Vlaanderen stappen aan boord van de Hasseltse starter Artfuse. Het bedrijfje ontwikkelt en beheert een platform om muzikale belevingen – live én virtueel – op touw te zetten. In twee fases gespreid over zes maanden pompen de Business Angels kapitaal in de jonge onderneming. Maar ook en vooral stappen ze aan boord om Artfuse te helpen zijn ambities te realiseren in een allerminst evident tijdperk voor de sector. Deze deal onderstreept zowel het potentieel van Artfuse als de cruciale rol van BAN Vlaanderen bij het opstarten van jonge ondernemingen.

Oprichter en CEO Diethard Struelens is tegelijk ondernemer en muzikant: ‘Ons platform brengt organisatoren, publiek en artiesten samen en faciliteert muzikale belevenissen op maat. Ons voornaamste doel is artiesten een beter bestaan te bieden door te streven naar optimale speelkansen, transparante overeenkomsten en een eerlijke gage. Op die manier krijgen veel meer muzikanten de kans om ook echt te leven van hun kunst.’

Bekijk hier het interview dat met Sterck magazine werd opgenomen.Na een initiële periode met proefprojecten, zag Artfuse eind 2019 de kans om te starten met de bouw van een operationele database, het vergroten van het netwerk, en technologische ontwikkeling. Begin dit jaar tekende de noodzaak zich duidelijk af om extern kapitaal te zoeken en een vennootschap op te richten teneinde naar de markt te trekken.

Diethard Struelens: ‘Ik ben een half jaar geleden bij BAN Vlaanderen terecht gekomen. Mijn presentatie leverde contacten op met vier geïnteresseerde investeerders. Ik wil elke starter van harte aanraden om een gelijkaardig traject te volgen. Een kapitaalronde is verre van evident, zeker in deze tijd, maar de professionele begeleiding van BAN Vlaanderen leidde alles in goede banen.’

De vier Angels zijn ervaren ondernemers die meerdere bedrijven hebben opgericht en geleid. Het zwaartepunt van hun inbreng ligt op verkoop en marketing, wat Artfuse het nodige dynamisme moet leveren om commercieel door te breken.Reginald Vossen, Algemeen Directeur BAN Vlaanderen is blij met de overeenkomst. ‘Artfuse bewijst dat BAN Vlaanderen op heel korte tijd mooie deals kan realiseren. Onze business angels vertrouwen in de economie en blijven verder investeren, zelfs in moeilijkere tijden en in sectoren – zoals de evenementensector – die zwaar onder vuur liggen. Nu meer dan ooit blijven we voor jonge ondernemingen het financieringskanaal bij uitstek waarop ze kunnen bouwen’.

Artfuse bereidt momenteel zijn Warme Kerst-campagne voor, een initiatief om warmte en gezelligheid te brengen in deze feestdagen: ‘De coronacrisis heeft pijnlijk duidelijk gemaakt hoe weinig wendbaar en weerbaar de sector is. Dit is evenwel een kans om nieuwe hybride vormen in te voeren. We koppelen de beleving los van fysieke locatie en er ontstaan onvermoede nieuwe mogelijkheden die ook na de crisis de sector een nieuwe dynamiek zullen geven. Ook wanneer deze crisis achter de rug is, zullen deze nieuwe vormen hun weg blijven zoeken. ‘Over Artfuse (artfuse.io)

Artfuse BV neemt je mee in de wondere wereld van de muzikale beleving. Wij bieden hét platform bij uitstek om optredens, concerten en evenementen te boeken en te organiseren. Artfuse speelt een toonaangevende rol bij de ondersteuning van artiesten door hen te matchen met nieuwe opportuniteiten die transparant zijn en eerlijk betaald worden. Wij geloven dat talent overal is maar opportuniteiten niet. Onze missie is dan ook het democratiseren van opportuniteiten.

Wij brengen de muziek van elk mogelijk podium tot in de huiskamer, op de werkplek of aan de eventlocatie van onze klanten. Met name in deze tijden van sociale isolatie, willen we mensen een muzikaal hart onder de riem steken.

Klanten kunnen bij Artfuse terecht voor muzikale belevingen, zoals livestreams van onze getalenteerde muzikanten en muziekgroepen, muzikale belevingen op maat en muzikale cadeaus om je dierbaren een unieke vorm van luisterplezier te geven. Voor ieder wat wils, want onze database telt inmiddels over de 10.500 artiesten in Vlaanderen.

Artfuse wordt aangedreven door een kundig team van gepassioneerde muziek- en cultuurliefhebbers, gedirigeerd door klassiek cellist Diethard Struelens.

website: https://artfuse.io/

Meest Recente Posts

Hoe kunnen wij u helpen?

Dolores eos qui ratione sequi nesciunt neque porro quisquam est qui dolorem ipsum quia dolor sit amet consectetur.Dolores eos qui ratione sequi nesciunt neque porro quisquam est qui dolorem ipsum quia dolor sit amet consectetur.

CONTACTEER ONS

Hoe kunnen wij u helpen?

Wilt u graag kennis met ons maken? Graag! Neem gerust contact met ons op, zodat we op zoek kunnen naar een samenwerking. We kijken er alvast naar uit.

CONTACTEER ONS

In de kijker

Hoe kunnen wij u helpen?

Wilt u graag kennis met ons maken? Graag! Neem gerust contact met ons op, zodat we op zoek kunnen naar een samenwerking. We kijken er alvast naar uit.

CONTACTEER ONS