Logistieke starter Paxi vindt vers geld bij business angels

Belgische starter Paxi slaagde erin om €100.000 in vers kapitaal op te halen bij Belgische business angels van Business Angels Netwerk BAN Vlaanderen. Paxi ontwikkelde een platform en een bijbehorende app waar verzenders en vervoerders met elkaar in contact kunnen komen. De startup zal het nieuwe kapitaal inzetten om haar product levend te maken. 

De bedoeling is bestaande trajecten van zowel particuliere als professionele chauffeurs aan te wenden om duurzaam zendingen te laten leveren zonder extra kilometers. De verzender post zijn pakje op de app, een bezorger die die kant op moet, accepteert, pikt op en levert af voor een kleine prijs. Op die manier ontstaat een community die zowel efficiënter als milieuvriendelijker pakjes levert.

Toen de onderneming op zoek ging naar kapitaal om haar product te lanceren, liep ze tegen obstakels aan die starters in een nieuwe markt niet vreemd zullen zijn: klassieke investeerders zien vaak het potentieel niet en zo lang er geen solide eerste klantenbasis is zijn ze niet geneigd kapitaal vrij te maken.

De initiatiefnemers zijn naar BAN Vlaanderen gestapt omdat ze de reputatie van het ondernemersnetwerk kenden. “Wij zochten investeerders die onze markt begrijpen en niet alléén kapitaal, maar ook ervaring en netwerk ter beschikking wilden stellen,” vertelt CEO Wolf Florizoone.

“Het klikte onmiddellijk met een business angel die het potentieel inzag: een markt die voor het grijpen ligt indien een aantal grote spelers en hun particuliere klanten kunnen overtuigd worden om mee te gaan in het model,” zegt Florizoone.

Paxi werkt vandaag al samen met heel wat lokale handelaren als tussenpersoon en bouwt daarnaast aan een netwerk van particuliere klanten waardoor de app steeds meer mogelijkheden zal bieden. Het platform streeft er naar om verzenders via een decentraal model zo snel en direct mogelijk de bestemmeling of eindconsument te laten bereiken.

“Uiteraard is duurzaamheid van cruciaal belang in het Paxi-verhaal; elke dag rijden transporteurs en particulieren ontelbare lege kilometers. En tegelijk passeren dezelfde dag meerdere koeriers en leveranciers via dezelfde routes op dezelfde adressen. Dit kan allemaal veel efficiënter en moderne apps en technologie moeten mogelijk maken dat de vele lege trajecten ook benuttigd kunnen worden,” aldus Florizoone.

Over Paxi (www.paxi.be)

Contact: Wolf Florizoone, CEO

e-mail: wolf@paxi.be

mob: +32 486 65 38 47

Over BAN Vlaanderen (www.ban.be)

BAN Vlaanderen vzw is hét platform waar kapitaalzoekende ondernemers en privé-investeerders elkaar vinden om via kapitaalinbreng en kennisoverdracht deze ondernemers een traject te laten afleggen naar groei en succes. BAN Vlaanderen zet in op hoge kwaliteit en toegevoegde waarde. Onder het motto ‘a Wise Deal with Wise Money’ werd een strategie ontwikkeld die erop gericht is om de slimste synergie te bewerkstelligen tussen expertise, kapitaal en ondernemerschap.

BAN Vlaanderen kan rekenen op de expertise en steun van een bijzonder sterk nationaal en internationaal netwerk van business angels, succesvolle ondernemers en ondernemende financiers. De ultieme doelstelling is steeds om tot de beste overeenkomst te komen tussen onderneming en markt enerzijds en ervaring en expertise van de business angel anderzijds. BAN Vlaanderen telde eind 2020 ruim 200 investerende leden (waaronder ook enkele VC-fondsen) en presenteerde een 100-tal geselecteerde projecten.

Meest Recente Posts

Hoe kunnen wij u helpen?

Dolores eos qui ratione sequi nesciunt neque porro quisquam est qui dolorem ipsum quia dolor sit amet consectetur.Dolores eos qui ratione sequi nesciunt neque porro quisquam est qui dolorem ipsum quia dolor sit amet consectetur.

CONTACTEER ONS

Hoe kunnen wij u helpen?

Wilt u graag kennis met ons maken? Graag! Neem gerust contact met ons op, zodat we op zoek kunnen naar een samenwerking. We kijken er alvast naar uit.

CONTACTEER ONS

In de kijker

Hoe kunnen wij u helpen?

Wilt u graag kennis met ons maken? Graag! Neem gerust contact met ons op, zodat we op zoek kunnen naar een samenwerking. We kijken er alvast naar uit.

CONTACTEER ONS