Twee business angels aan boord bij polyester-specialist AresCo Europe


Twee Business Angels van BAN Vlaanderen stappen met hun netwerk en expertise als ondernemer aan boord van de Belgische starter AresCo Europe. Ze investeren elk 20K EUR. Tegelijk brengen nog drie andere investeerders elk 10K EUR in waardoor er in totaal 70K EUR aan vers kapitaal in de jonge onderneming komt. AresCo Europe produceert componenten uit glasvezelversterkte polyester zoals koetswerkonderdelen.

AresCo Europe is ontstaan uit de zoektocht van het management naar kwalitatieve en betaalbare after-market carrosserieonderdelen voor sportieve en race-motorfietsen. Daarnaast gaat de onderneming ook polyester stukken produceren onder private label voor bedrijven in een veelheid aan markten en sectoren.

Bert Quatacker, director Sales en Marketing: “Glasvezelversterkte polyester is een lichtgewicht recycleerbaar en betaalbaar composietmateriaal dat haast alle denkbare vormen kan worden gegeven. Denk aan carrosserieonderdelen voor voertuigen, maar bijvoorbeeld ook 3D-objecten of designmeubilair. De markt is wereldwijd goed voor 100 miljard EUR. Toen wij een paar jaar geleden op verkenning gingen, bleek de juiste combinatie van kwaliteit, service en betaalbaarheid die wij voor ogen hadden evenwel niet te bestaan. Wij hebben daarom besloten om zelf te gaan produceren. Vandaag leveren we rechtstreeks van onze fabriek aan de eindgebruiker. Tachtig procent van onze verkoop gebeurt online aan particulieren.’

Midden vorig jaar vonden de oprichters de tijd rijp om op te schalen en gingen ze aankloppen bij BAN Vlaanderen. Het ondernemersnetwerk begeleidde het traject van start tot finish. Tijdens de pandemie met haar zware sanitaire maatregelen toonde BAN zijn flexibiliteit en hield het alle presentaties en vergaderingen via online multimedia. Een contact met vijf geïnteresseerden leidde na uitdiepen van de plannen nu tot een succesvolle overeenkomst met twee nieuwe Business Angels, onder wie ook Mark De Muynck, die als ingenieur met een achtergrond in plastics evident affiniteit heeft met de sector. De Angels investeren elk 20K EUR in AresCo Europe. Tegelijk brengen nog drie andere investeerders elk 10K EUR in, waardoor de onderneming op 70K EUR vers kapitaal kan rekenen.

Bert Quatacker: “BAN Vlaanderen heeft voor ons zijn naam waargemaakt: ze weten wat jonge ondernemers zoeken. De dealmaker heeft ons in contact gebracht met de juiste investeerders.” Met de fondsen en expertise zal AresCo zijn productie opschalen. De onderneming wil de komende twee jaar maandelijks één nieuwe productiemedewerker aantrekken. Het begroot de jaarlijkse productie-output per werknemer op 50K EUR en voorziet dus een gestage groei. Vandaag kan AresCo eender welk product in glasvezelversterkt polyester ontwerpen en produceren. Zo leverde het onlangs ook 100 rivierseinen voor een onderneming die de signalisatie op Vlaamse waterwegen verzorgt.Over AresCo Europe (www.ares-ct.com)

Contact: Bert Quatacker, Director Sales & Marketing

telefoon: +36 70 632 40 11

e-mail: bert@ares-ct.com

Over BAN Vlaanderen (www.ban.be)

BAN Vlaanderen vzw is hét platform waar kapitaalzoekende ondernemers en privé-investeerders elkaar vinden om via kapitaalinbreng en kennisoverdracht deze ondernemers een traject te laten afleggen naar groei en succes. BAN Vlaanderen zet in op hoge kwaliteit en toegevoegde waarde. Onder het motto ‘a Wise Deal with Wise Money’ werd een strategie ontwikkeld die erop gericht is om de slimste synergie te bewerkstelligen tussen expertise, kapitaal en ondernemerschap.

BAN Vlaanderen kan rekenen op de expertise en steun van een bijzonder sterk nationaal en internationaal netwerk van business angels, succesvolle ondernemers en ondernemende financiers. De ultieme doelstelling is steeds om tot de beste overeenkomst te komen tussen onderneming en markt enerzijds en ervaring en expertise van de business angel anderzijds. BAN Vlaanderen telde eind 2020 ruim 200 investerende leden (waaronder ook enkele VC-fondsen) en presenteerde een 100-tal geselecteerde projecten.

Meest Recente Posts

Hoe kunnen wij u helpen?

Dolores eos qui ratione sequi nesciunt neque porro quisquam est qui dolorem ipsum quia dolor sit amet consectetur.Dolores eos qui ratione sequi nesciunt neque porro quisquam est qui dolorem ipsum quia dolor sit amet consectetur.

CONTACTEER ONS

Hoe kunnen wij u helpen?

Wilt u graag kennis met ons maken? Graag! Neem gerust contact met ons op, zodat we op zoek kunnen naar een samenwerking. We kijken er alvast naar uit.

CONTACTEER ONS

In de kijker

Hoe kunnen wij u helpen?

Wilt u graag kennis met ons maken? Graag! Neem gerust contact met ons op, zodat we op zoek kunnen naar een samenwerking. We kijken er alvast naar uit.

CONTACTEER ONS