BAN podcasts: het neusje van de zalm


In dit overzicht van podcasts via een reeks aan stakeholders en partners, krijgt u enkel het neusje van de zalm en directe insider info. Een beeld zegt soms meer dan 1000 woorden! Daarentegen schetst een beeld nooit het volledige kader. Feiten, boeiende verhalen en leuke anekdotes bieden nog steeds de beste nieuwswaarde. Al wil BAN Vlaanderen zich niet profileren als een mediaplatform, toch kunnen we u onze algemene werking en 20 jaar geschiedenis, de daarbij ontluikende sterondernemers en geïnvesteerde business angels die een stempel gedrukt hebben bij heel wat van die bedrijven, niet ontzeggen. Veel luisterplezier!

Woensdag 18 oktober 2021 - Het succes van business angels: mensen samenbrengen rond projecten. Geraak net als Maarten Bovée, bezieler van Cloud City geboeid door de uiteenzetting van Reginald. Reginald is CEO van Business Angels Netwerk Vlaanderen (BAN) en heeft een uitgebreide historiek in de fundraising sector. 

In deze #5de episode van het tweede seizoen! This is Cloud City with Maarten Bovée.Business angel Reginald Vossen spreekt over netwerken, ondernemen, financieren!

Wat doet BAN Vlaanderen? Het netwerk financiert ondernemersprojecten, maar geeft ook feedback en advies. Het netwerk kijkt vooruit, o.a. internationale trends worden gevolgd en zo worden succesverhalen geschreven. Wat is het succes van BAN? De business angel vertrouwt de ondernemer. Alles draait rond een goed werkend team!

Wat doet een business angel? De business angels zijn Vlaams georiënteerde entrepreneurial business angels. Het netwerk brengt niet enkel angels en ondernemers samen, maar de sterkte van het netwerk is vooral de blijvende begeleiding. Het doel is dan ook de afstand tussen de investeerder en de ondernemer verkleinen. Geen betere ambassadeur voor je bedrijf dan je business angel! Wil je meer horen van Reginald, misschien business angel worden of een business angel vinden? Luister dan zeker naar de podcast van deze week!

Woensdag 18 augustus 2021 – Ondernemen met investeerders. Dit keer bekijken we het echter vanuit een ander perspectief, dat van de investeerder. We onderzoeken hoe zij te werk gaan bij het selecteren van een investering, hoe ze de waarde bepalen en hoe ze proberen om deze startup helpen om te slagen. We voeren dit gesprek met twee ervaren angel investors: 

In deze #18de aflevering van de Business Mindset Podcast gaat Jan Oris (podcasthost) in gesprek met business angels en BAN-leden Johnny Kegels van SGVO en Filip Smet van Road21.

Over Business Mindset Podcast – ze proberen Belgische freelancers en zelfstandigen te helpen in hun onderneming door boeiende gesprekken aan te bieden over alle aspecten van de business.

Jan Oris is een freelance PHP/Laravel developer uit Kortessem (Limburg) met meer dan 7 jaar ervaring als developer en als zelfstandige. In zijn onderneming Ixudra ontwikkelt hij PHP web applicaties als consultant of op projectbasis. Naast zijn freelance activiteiten is hij ook al jaren geïnteresseerd en actief in de start-up cultuur op nationaal en internationaal niveau.

Dinsdag 27 juli 2021 – Diethard Struelens is een cellist met  een hart voor ondernemen. Hij droomt al enkele jaren van een digitaal platform waar cultuurwerkers, bookers, managers en particulieren elkaar kunnen vinden. Na een intense zoektocht naar financiering vond hij via BAN Vlaanderen vier business angels (privé-investeerders) die investeerden in zijn project. Hiermee kon hij zijn matching tool, die de naam ‘Artfuse’ kreeg, beginnen ontwikkelen.

In deze #4de aflevering van Cultuurzaken gaat Diethard Struelens (Artfuse) in gesprek met Lise Bonduelle (presentatie) en Annemie Verlinden (Cultuurloket) over de financiële puzzel die hij moet leggen om zijn droom waar te maken.

Over Cultuurzaken – Een podcast over culturele ondernemers met projecten vol passie en creativiteit, en hun zoektocht naar manieren om financieel leefbaar te worden en te blijven.

Nooit eerder lag de nadruk zo hard op ondernemerschap in de cultuursector en waren er zoveel verschillende mogelijkheden om een cultuurproject te financieren. De cultuurwerker van vandaag is hybride en de zoektocht naar disciplines, samenwerkingen, zakelijke en financiële modellen is onderdeel van het dagelijks werken in cultuur.

Woensdag 14 juli 2021 – Sinds begin 2021 biedt EuroQuity elke 2 weken de mogelijkheid om een ​​inspirerende Belgische persoonlijkheid te ontmoeten die gepassioneerd is door ondernemerschap: ofwel zelf ondernemer ofwel in dienst van ondernemers.

In deze #14de aflevering Reginald Vossen. Kabinetschef van de economische administratie van provincie Limburg, werd in 2004 CEO van BAN Vlaanderen na de fusie van 4 Vlaamse Angel netwerken, met ongeveer 225 actieve BA-leden in heel België, met focus op Vlaanderen. Zijn passie voor ondernemerschap. Wat heeft Reginald Vossen te maken met starters, Frank Sinatra en een oranje Vespa Piaggio? Het antwoord vind je in deze inspirerende podcast voor ondernemers, door ondernemers.

In deze aflevering - Hoe word je een business angel en wat zijn de voordelen? BA-financiering aka ‘wise money’? De impact van covid op BA-investeringen? Tips en tricks voor startups ter voorbereiding op contacten met BA’s? Hoe kan een BA een portfolio maken?

EuroQuity, onderdeel van de SOWALFIN Group, is een gratis online dienst voor de ondersteuning van de groei van KMO’s. Dit internationale en digitale platform biedt zichtbaarheid aan adviseurs van bedrijven en investeerders. Op zoek naar kapitaal om uw project te lanceren of te ontwikkelen? Op zoek naar een gekwalificeerde dealflow? Registreer u op het EuroQuity-platform! Vind investeerders en fondsenwervende bedrijven, communiceer binnen communities met andere leden en krijg toegang tot veel andere nuttige inhoud!

De podcast word aangeboden als een platform, als een plek om te ontmoeten, te delen en uit te wisselen tussen ondernemers, investeerders en adviseurs. Manager van EuroQuity, An Meers: ‘Het doel is inspireren, entertainen en informeren.’ De afleveringen zijn beschikbaar op Acast, Itunes, Google Podcast en Spotify

Meest Recente Posts

Hoe kunnen wij u helpen?

Dolores eos qui ratione sequi nesciunt neque porro quisquam est qui dolorem ipsum quia dolor sit amet consectetur.Dolores eos qui ratione sequi nesciunt neque porro quisquam est qui dolorem ipsum quia dolor sit amet consectetur.

CONTACTEER ONS

Hoe kunnen wij u helpen?

Wilt u graag kennis met ons maken? Graag! Neem gerust contact met ons op, zodat we op zoek kunnen naar een samenwerking. We kijken er alvast naar uit.

CONTACTEER ONS

In de kijker

Hoe kunnen wij u helpen?

Wilt u graag kennis met ons maken? Graag! Neem gerust contact met ons op, zodat we op zoek kunnen naar een samenwerking. We kijken er alvast naar uit.

CONTACTEER ONS