Microlearning: efficiënt, snel en op maat, de WISE Academy combineert alles


Uit het trendrapport van Cevora ‘Wendbaar voor morgen‘ wordt de leercultuur binnen organisaties onder het vergrootglas gelegd. Dit rapport richt zich voornamelijk naar het omgevingsklimaat tussen werkgevers en werknemers. Maar wat kunnen we hieruit leren voor ondernemers en business angels? Want ook netwerkorganisaties en kenniscentra als BAN Vlaanderen rusten in de eerste plaats op veel kennis, knowhow en het zou zonde zijn om die kennis binnenshuis te houden. Wij zijn ervan overtuigd dat ook daar een poule van expertise kan bijdragen aan economische successen.

Eén van de bevindingen: #microlearning is de nieuwste vorm van snel, efficiënt en op maat leren. Want ‘tijd’ valt post-corona niet meer te vereenzelvigen met onze work-life balance. Zowel on als off the job is de race tegen te tijd om het beste werk te leveren, quasi niet meer te combineren. We komen letterlijk uren tekort. Veel mensen kunnen de druk niet meer aan of het telewerken heeft ogen geopend. In coronatijden nemen we twee stromingen waar: bore-outs en burn-outs zijn meer aanwezig dan ooit. Organisaties hebben er dus baat bij om ad hoc leermodules te ontwikkelen, die toelaten om binnen minimale tijdsbesteding toch heel wat relevante kennis te absorberen. Deze kennis draagt bij aan het algemeen welzijn van een persoon. Het is belangrijk om talent en leerbehoeften te prikkelen.

Vanuit dat gedachtengoed is ook voor BAN Vlaanderen het e-learningplatform ‘de WISE Academy‘ ontwikkeld. Als je eenmaal binnenkomt in de financiële wereld, wil dat niet per sé betekenen dat je de volledige skillset aan competenties kan afvinken, om succesvol aan zo’n proces te beginnen. Zonder enige twijfel hebben privé-investeerders en ondernemers massa’s expertises opgebouwd, maar maakt dat meteen een welleerd business angel of topondernemer? Dat vraagt jaren, hard werk, veel ervaringen en praktische leermomenten.

Die expertises hebben we trachten te bundelen in een set relevante thema’s die toelaten om toch enigszins voorbereid een traject bij BAN Vlaanderen aan te gaan. Want we kunnen het niet vaak genoeg herhalen. Voorbereiding is wel degelijk het halve werk. We merken een fundamenteel verschil in aanpak en opbouw naar een investeringspitch wanneer iemand de leermodules binnen BAN Vlaanderen heeft doorlopen. Zo weet je als ondernemer perfect op welke punten een business angel jouw groeiplan beoordeelt. Al die zaken zorgen ervoor dat je als ondernemer zelfzekerder de zoektocht naar financiering kan aanvangen. En dat maakt een wereld van verschil. Het is dan ook belangrijk dat je iemand aan het woord laat die de pitch van jouw onderneming beheerst in de brede zin van het woord.

Onze topics waarin je in sessies van maximaal 1 uur kan raadplegen op ons vrij toegankelijk e-learning platform ‘de WISE Academy’, kan verdiepen. Vergis je niet! Ons platform is gratis aangeboden omdat wij hiervoor kunnen samenwerken met partners.ONDERNEMERS

BUSINESS ANGELS

BAN diensten en gedragscodeXX
Bestuursorganen voor de startupXX
Converteerbare leningenXX
De beste investeerders en co-investeerdersXX
Cap TableXX
Wat is een termsheetXX
De clausules van de termsheetXX
Exit en strategieXX
EvaluatieXX
Planning en uitvoering van de evaluatieXX
Evenwichtige afsprakenX
Financieringsbehoefte en bronnenX
FinancieringsstrategieënX
InvesteringsstrategieënX
Tax shelter, belastingenX
BusinessplanX
Financieel planX
Incentiveren van ondernemersXX
Juridische due diligenceXX
PitchenX
Rapportering voor startupsXX
WaarderingenXX
Wise moneyX
De business angelX
De TEST voor business angelsX

Vragen over de WISE Academy? Contacteer onze coördinatoren of meld je aan via het hoofdkantoor te Hasselt. Wij gaan graag in dialoog en helpen jou graag aan de slag! 

Meest Recente Posts

Hoe kunnen wij u helpen?

Dolores eos qui ratione sequi nesciunt neque porro quisquam est qui dolorem ipsum quia dolor sit amet consectetur.Dolores eos qui ratione sequi nesciunt neque porro quisquam est qui dolorem ipsum quia dolor sit amet consectetur.

CONTACTEER ONS

Hoe kunnen wij u helpen?

Wilt u graag kennis met ons maken? Graag! Neem gerust contact met ons op, zodat we op zoek kunnen naar een samenwerking. We kijken er alvast naar uit.

CONTACTEER ONS

In de kijker

Hoe kunnen wij u helpen?

Wilt u graag kennis met ons maken? Graag! Neem gerust contact met ons op, zodat we op zoek kunnen naar een samenwerking. We kijken er alvast naar uit.

CONTACTEER ONS