Bloovi - Intellectuele opstekers voor business angelsDit stuk is een samenwerking tussen Bloovi Studio & Business Angels Netwerk Vlaanderen

Ondernemers die als business angel aankloppen, die hebben een streepje voor! Want naast kapitaal, zijn kennis en ervaring absoluut ook aangewezen? Op welk moment besluit je om als kapitaalkrachtig ondernemer, graag een stap verder te gaan? Want business angel ben je niet voor even. Daar komt een groot engagement aan te pas. Business angel Lieve Grawet is al menige jaren lid van BAN Vlaanderen. Ze is huidig CEO van Bienca en aandeelhouder bij Oncomfort, een wise deal die via BAN Vlaanderen beklonken werd.

Op zijn minst is Lieve Grawet een ondernemer in hart en nieren. Het enthousiasme waarmee de ondernemer het businessplan tot leven brengt, daar is Lieve enorm voor te vinden. En met de expertise die je als business angel jarenlang hebt opgebouwd, kan je net daar waar het die ondernemers ‘op zoek naar kapitaal’ aan kennis mankeert, ondersteunen. Lieve vult aan dat ze de steun die zij als jonge ondernemer kreeg, nooit vergeten is. Nu kan ze iets teruggeven en daar doet ze het toch voor. Ze coacht graag via de zijlijn waar ze vroeger aan de frontlinie stond. Maar ze zou liegen als het financieel rendement niet meespeelde. Uiteraard is het risico van de investeerder van waarde. Het is fijn dat ze in de ondernemer geloven, maar daar staat ook iets tegenover.

Feedback op zak

Van de 500 ingediende dossiers op jaarbasis gaat 1 op 5 door naar de investeringspitch. Destilleren we dat verder, closen we bij BAN Vlaanderen op jaarbasis toch een 30-tal deals. Een behoorlijk hoog cijfer in vergelijking met andere netwerken. Van de verschillende dossiers waar Lieve mee het dealguiding traject opstartte, is Oncomfort haar enige investering tot nog toe. Als trotse aandeelhouder claimt ze vooral dat de persoonlijkheid van de ondernemer aan de basis lag. De ondernemer achter de onderneming! Verder lag het dossier ook volledig binnen haar kennisveld van farma.

Financiering vind je overal. Een duurzame samenwerking is toch wel een criterium voor BAN Vlaanderen om deals te closen. Daar komt de dealguide op de proppen. Anthony Brenninkmeijer is één van de 7 dealguides bij BAN Vlaanderen. Hij fungeert vooral als neutraal persoon die zowel de belangen van de ondernemer als de business angel behartigt. Op objectieve wijze verbindt de dealguide de vraag en aanbod van iedereen rond de dealtafel. Zowel de angel als de ondernemer moeten zich gesteund voelen. Het ontbreken van een match, is niet meteen slecht: de ondernemers hebben wel feedback op zak. Een ondernemer die met de verwachting aanklopt hier zijn droom-investeerder te vinden en omgekeerd, keert vaak teleurgesteld huiswaarts.

Het voordeel van een syndicaat

Het grote voordeel van BAN Vlaanderen is toch bij uitstek het netwerk. Je ontmoet er andere leden, business angels maar ook een hele resem aan interessante ondernemers. Zelf is Lieve ook voorstander van ons Wise Women traject dat we actiever willen aanmoedigen. Met meer focus op het aantrekken van getalenteerde en kapitaalkrachtige vrouwen, beogen we meer diversiteit en vooral man/vrouw balans binnen het netwerk. Informeel en laagdrempelig met elkaar ontmoeten, maakt dat business angels ook voor bepaalde dossiers elkaars sterkten kunnen aanvullen. Als business angels elkaar leren kennen, zullen ze ook gemakkelijker als syndicaat voor bepaalde dossiers gaan samenwerken. Uiteindelijk wil iedere business angel en binnen BAN Vlaanderen hetzelfde: zorgen dat de ondernemer succesvol kan doorgroeien. Zelf verrijkt het Lieve Grawet intellectueel en blijft ze persoonlijk ook bezig. 

Reginald Vossen, CEO van BAN Vlaanderen: “Deze getuigenis van een business angel toont aan waar de meerwaarde van het de investering zit. Ze willen kunnen bijdragen. Voor ondernemers en ook business angels is het interessant om ondernemerservaring aan te kunnen wenden voor het succes en slagen van de wise deal. Het stelt ondernemers in staat om de lead te behouden. Private investeerders verwelkomen we graag en aanmelden als business angel kan hier. Wie nu bij BAN Vlaanderen aansluit kan dit najaar trouwens ook mede-aandeelhouder worden in het gloednieuwe fonds: Angelwise. Daarin kan je met een ticket vanaf 50.000 EUR de volgende 5 jaren mee-investeren in een 20-tal beloftevolle Vlaamse technologiebedrijven.”

Meest Recente Posts

Hoe kunnen wij u helpen?

Dolores eos qui ratione sequi nesciunt neque porro quisquam est qui dolorem ipsum quia dolor sit amet consectetur.Dolores eos qui ratione sequi nesciunt neque porro quisquam est qui dolorem ipsum quia dolor sit amet consectetur.

CONTACTEER ONS

Hoe kunnen wij u helpen?

Wilt u graag kennis met ons maken? Graag! Neem gerust contact met ons op, zodat we op zoek kunnen naar een samenwerking. We kijken er alvast naar uit.

CONTACTEER ONS

In de kijker

Hoe kunnen wij u helpen?

Wilt u graag kennis met ons maken? Graag! Neem gerust contact met ons op, zodat we op zoek kunnen naar een samenwerking. We kijken er alvast naar uit.

CONTACTEER ONS