Testimonial: Rik Van den Hende


Rik Van den Hende, al 14 jaar hetzelfde lachende gezicht in Oost-Vlaanderen en Brussel. Nu bij uitbreiding ook verantwoordelijk voor West-Vlaanderen. Brussel wil hij graag aan een andere collega overlaten want Rik is zelf ondernemer.

Hoe vul je je job in als coördinator bij BAN Vlaanderen? Hoe ervaren de ondernemers het? 

De job is heel gevarieerd en daarom heel boeiend. Elke coördinator is verantwoordelijk voor een bepaalde regio en leert op die manier zijn ‘klanten’ en regio ook echt kennen. Zo beheert elke coördinator alle contacten met de ondernemers, business angels, lokale organisaties en begeeft hij zich actief in het netwerk van die regio. Als regiocoördinator doe je onder meer de intakegesprekken en blijf je altijd het regionaal aanspreekpunt. Je bepaalt eveneens je eigen agenda en dat is best aangenaam.

Wat ik zo apprecieer aan deze job bij BAN Vlaanderen?

Dat ik anderen kan helpen met adviezen die ik put uit mijn eigen ervaring als ondernemer en uit de talloze ondernemersverhalen die ik ken. Het ‘moment suprême’ is natuurlijk de financiering, of de wise deal zoals wij dat noemen, maar dat is niet altijd haalbaar. En in die laatste gevallen is het tof dat je toch de ondernemers verder kan helpen of hen op het juiste pad kan zetten richting verbetering of verfijning van hun concept of product. Dat is voor ons minstens even belangrijk en wordt door de ondernemers heel erg gewaardeerd.

Jouw ROI?

Ik haal er voornamelijk zelf veel voldoening uit. Ik hou van de ondernemers die aankloppen bij BAN Vlaanderen omdat zij kansen grijpen en opportuniteiten zien. Ze klagen niet maar creëren een oplossing voor een frustratie die ze dikwijls zelf hebben ervaren. Niet dat alles van een leien dakje loopt bij ondernemers, integendeel zelfs. Maar ze beschikken over enorm veel veerkracht en doorzettingsvermogen en dat werkt inspirerend voor de ondernemer in mij. Ik put daar altijd motivatie uit! Helaas kunnen we niet iedere ondernemer helpen, maar soms is luisteren naar wat ze echt nodig hebben, de echte vraag begrijpen al een groot deel van de oplossing. Die persoon wil ik graag zijn voor de ondernemer die bij BAN Vlaanderen aanklopt.

Waarom ALTIJD de WISE Academy?

De WISE Academy is een breed en interessant opleidingsplatform dat toch wel een uitgebreid en divers naslagwerk biedt in de specifieke investeringsmaterie. Je leert zaken bij waar velen - zowel ondernemers als business angels - nog niet of te weinig mee vertrouwd zijn. Ik verwijs business angels en ondernemers altijd naar onze WISE Academy. Sommigen hanteren het als een echt handboek, anderen plukken er enkele interessante adviezen uit. Je kan maar goed genoeg voorbereid zijn als ondernemer of business angel voordat je met je financieringsverhaal de wijde wereld gaat verkennen. Dat is het moment dat alle ogen op het investeringsdossier gericht zijn.

Beste tip naar ondernemers?

Laat je nooit ontmoedigen. ‘Face the brutal facts, yet never lose faith!’ Dat komt uit het boek ‘Too Good to be Great’ en heb ik altijd onthouden. Ondernemen gaat met pieken en dalen. Je mag echt nooit opgeven want stoppen is sowieso verliezen. Volg altijd je buikgevoel en eigen visie, maar… ga nooit onbezonnen te werk en zet geen oogkleppen op. Hou rekening met de veranderende wereld rond je. Beschouw kritiek steeds als een cadeau, al is hij soms op een negatieve manier geformuleerd. Daar kan je sowieso uit leren.

Tot slot is flexibiliteit ook cruciaal, dat kan ik niet genoeg benadrukken. Blijf geloven in je concept. Dat is het begin van alle succes.

Wil je graag eens een goed gesprek met Rik? Dat kan zonder enige schroom via een mail naar r.vandenhende@ban.be om een moment in te plannen.

Meest Recente Posts

Hoe kunnen wij u helpen?

Dolores eos qui ratione sequi nesciunt neque porro quisquam est qui dolorem ipsum quia dolor sit amet consectetur.Dolores eos qui ratione sequi nesciunt neque porro quisquam est qui dolorem ipsum quia dolor sit amet consectetur.

CONTACTEER ONS

Hoe kunnen wij u helpen?

Wilt u graag kennis met ons maken? Graag! Neem gerust contact met ons op, zodat we op zoek kunnen naar een samenwerking. We kijken er alvast naar uit.

CONTACTEER ONS

In de kijker

Hoe kunnen wij u helpen?

Wilt u graag kennis met ons maken? Graag! Neem gerust contact met ons op, zodat we op zoek kunnen naar een samenwerking. We kijken er alvast naar uit.

CONTACTEER ONS