Maak van cyberveiligheid een prioriteit voor jouw kmo


Cybersecurity is vandaag voor kmo’s net zo onmisbaar geworden als veiligheidsgordels in een auto. Bedrijven staan echter nog te weinig stil bij de impact van een cyberaanval.

Heel wat hardwerkende ondernemers verloren al duizenden euro’s en zagen cruciale bedrijfsprocessen dagen of zelfs wekenlang stilvallen. Maar wist je dat cyberveiligheid steeds vaker een belangrijke verkoopstroef wordt? Een sterk cybersecuritybeleid wekt vertrouwen op bij klanten en leveranciers. Het zorgt voor businesscontinuïteit en risicomanagement. Het geeft je onderneming veerkracht en een professionele uitstraling. Deze elementen zijn onmisbaar voor een toekomstgerichte onderneming.

Iederéén is vandaag een mogelijke prooi voor cybercriminelen. Zowel kleine kmo's als grote multinationals, in eender welke sector.

Patrick Hauspie, bedrijfsadviseur VLAIO


Daarom is het zo belangrijk om vandaag nog je cybersecuritybeleid op punt te stellen. De oplossing is echter niet eenvoudig. Eén gevaar afdekken is immers niet voldoende. Cybercriminelen zetten een combinatie van strategieën in. Ze laten wormen over het internet zwerven die willekeurig bedrijfsnetwerken scannen. Om vervolgens de zwakste schakelaars genadeloos te treffen. In een digitale, geconnecteerde economie kunnen ze een sneeuwbaleffect veroorzaken. Cyberveiligheid gaat dan ook verder dan technische oplossingen zoals een firewall, een antivirusprogramma en back-ups. Er is ook een procesmatige kant, met mensen als een van de zwakkere schakels. Hoe bouw je dit proces op? Hoe creëer je een cultuur van cyberveilig handelen? Welke stappen doorloop je bij een cyberaanval? Daarom heeft élke kmo nood aan een cybersecuritybeleid op maat, en is cybersecurity een topprioriteit voor de Vlaamse overheid.

INVESTEREN IN CYBERSECURITY DOE JE echter NIET ALLEEN!

Denk je aan investeren in cybersecurity? De return on investment is helemaal voor jou en je onderneming! Jouw onderneming is beter beschermd bij een cyberaanval. Maar de investering? Die doe je niet alleen! Er is heel wat steun, advies en begeleiding om je op weg te helpen: Ontdek op www.vlaio.be/Cybersecurity welke financiële steun je hierbij kan helpen. Maak ook kennis met interessante advies- en begeleidingstrajecten die het VLAIO Netwerk aanbiedt.

Meest Recente Posts

Hoe kunnen wij u helpen?

Dolores eos qui ratione sequi nesciunt neque porro quisquam est qui dolorem ipsum quia dolor sit amet consectetur.Dolores eos qui ratione sequi nesciunt neque porro quisquam est qui dolorem ipsum quia dolor sit amet consectetur.

CONTACTEER ONS

Hoe kunnen wij u helpen?

Wilt u graag kennis met ons maken? Graag! Neem gerust contact met ons op, zodat we op zoek kunnen naar een samenwerking. We kijken er alvast naar uit.

CONTACTEER ONS

In de kijker

Hoe kunnen wij u helpen?

Wilt u graag kennis met ons maken? Graag! Neem gerust contact met ons op, zodat we op zoek kunnen naar een samenwerking. We kijken er alvast naar uit.

CONTACTEER ONS