Michel Decorte gidst je naar de perfecte deal


Sinds 2 jaar is Michel Decorte als business angel aangesloten bij BAN Vlaanderen. In zijn loopbaan had hij reeds ervaring in verschillende ondernemingen. Hij zat heel graag in die business wereld. Na zijn pensioen wou hij graag aansluiten bij BAN Vlaanderen om zijn kennis over te dragen. Hij werd business angel, en niet veel later vervoegde hij het team van 7 dealguides. We legden Michel een aantal vragen voor.

BAN Vlaanderen: Wat is de meerwaarde voor ondernemers?

Michel Decorte: BAN Vlaanderen is echt een interessant kanaal om financiële middelen aan te trekken, in combinatie met ervaring die ze aan boord van een start-up kunnen krijgen. Klinkt cliché, maar het is wel zo.

Ook voor de business angels blijft het interessant, tijdens en na de professionele loopbaan. Je maakt kennis met verschillende start-ups in verschillende sectoren. Het verruimt je eigen blik ook.

Waar worstelen ondernemers soms mee?

Als dealguide kan je ondernemers begeleiden in het proces. Een aantal ondernemers hebben moeite met het ontwikkelen van een businessplan, die kwailiteit proberen we dus ook omhoog te krikken, zodat een start-up goed kan vertrekken. 

Soms is de emotie groter dan de ratio, en worden de cijfers al eens vergeten. Daarom zijn wij er. Wij proberen ondernemers die binnenkomen professionaliteit bij te brengen in de voorbereiding.

Los daarvan zien we weinig angst. Ondernemers die binnenkomen bij BAN Vlaanderen hebben er zin in en zijn positief!  Ook de crisissen van vandaag zoals de energiecrisis, of de oorlog in Oekraïne hebben momenteel weinig invloed. 

In start-ups zijn er natuurlijk andere factoren die een veel grotere impact hebben. De huidige markt kan soms ook een opportuniteit zijn voor startende ondernemers. 

Nog een tip? 

Als je ergens in gelooft, ga ervoor en verdedig dat ook, tegen alle drempels en hindernissen in! Maar sta ook open voor advies. Feedback is altijd een cadeau. 

Meerwaarde BAN Vlaanderen? 

Het Dealum platform vind ik positief en handig als dealguide en investeerder. Zo heb je een centraal overzicht met data en gegevens per dossier en kunnen alle partijen in het dealguidingtraject alle stappen goed volgen. In welke fase zit welke ondernemer? Efficiënt en aangenaam om mee te werken.

Meest Recente Posts

Hoe kunnen wij u helpen?

Dolores eos qui ratione sequi nesciunt neque porro quisquam est qui dolorem ipsum quia dolor sit amet consectetur.Dolores eos qui ratione sequi nesciunt neque porro quisquam est qui dolorem ipsum quia dolor sit amet consectetur.

CONTACTEER ONS

Hoe kunnen wij u helpen?

Wilt u graag kennis met ons maken? Graag! Neem gerust contact met ons op, zodat we op zoek kunnen naar een samenwerking. We kijken er alvast naar uit.

CONTACTEER ONS

In de kijker

Hoe kunnen wij u helpen?

Wilt u graag kennis met ons maken? Graag! Neem gerust contact met ons op, zodat we op zoek kunnen naar een samenwerking. We kijken er alvast naar uit.

CONTACTEER ONS