Reginald Vossen new BAE Club Chair


Parijs, 21 juli 2021 – Reginald Vossen, CEO van het Belgische Business Angels Network BAN Flanders, werd aangeduid als de nieuwe voorzitter van de Business Angels Angels Network Europe Club (BAE Club). Daarmee volgt hij Tanguy De La Fouchardière op, wiens voorzitterschap er sinds maart 2022 op zit. Reginald Vossen wil verder bouwen op de energie en het vertrouwen die binnen de club heersen. Daarnaast ambieert hij ook nieuwe doelstellingen.

De BAE Club, opgericht in 2013, is een associatie van de 19 meest succesvolle angel netwerken in Europa en Canada. Hiermee willen ze de best practices in de angel-markt promoten en samenwerking over de grenzen heen voeden. Tanguy De La Fouchardière, voormalig president van het Parijse Business Angels en France Angels (de nationale federatie die angel investeringen in Frankrijk vertegenwoordigen) leidde de activiteiten van de Club tijdens 2 jaar van COVID, waar hij toezicht hield op een versnelling van online activiteiten.

Met name, werkte Tanguy aan het transformeren van de Club van een netwerk- en benchmarkgroep in een community die actief samen deals syndiceert. Samen kwamen de BAE Club-leden overeen om grensoverschrijdende portfoliobedrijven en business angels te pitchen en matchen. Dit vereiste een buy-in en impulsen die iedereen ertoe aanzette zich te committeren. BAE Club behaalde zijn eerste successen via 6 online e-pitches, 390 aanwezigen en twee cross-border investeringen, een enorme stap in de richting van meer syndicatie in het Europese investeringsecosysteem.

Reginald Vossen zet nu de bestaande processen voort en zal zich richten op het vergroten van het aantal internationale investeringen en de promotie van de BAE Club binnen en buiten de bestaande deelnemende landen.

Op weg naar 2022 - 2023 ontwierp hij acht groeipijlers, waaronder activiteiten om:

  1. het aantal aangesloten netwerken te vergroten
  2. een gelijk speelveld op het gebied van professionele standaarden opnemen
  3. netwerken en gedeelde kennis vergroten
  4. best practices uitwisselen over modellen, schema's, bewerkingen
  5. bevorderen van bilaterale samenwerking en ecosystemen
  6. bottom-up initiatieven creëren voor de echte behoeften van de netwerken
  7. het aantal grensoverschrijdende e-pitches laten groeien, en
  8. ontwikkelen van hoogwaardige partnerschappen

Om deze strategische richtlijnen te faciliteren, heeft Reginald Vossen een stuurgroep opgericht, samengesteld door Carolin Plagmann (Duitsland), Malin Iulian Stefanescu (Roemenië), René Reijtenbagh (Nederland) en Jan Debets (COO BAE).

Reginald Vossen: “Ik weet dat ik een ambitieus programma heb gepresenteerd dat in een zeer krap tijdsbestek moet worden gerealiseerd. Ik heb echter het gevoel dat business angel-netwerken zich nu op een strategisch keerpunt bevinden, met de behoefte om hun marktpropositie te versterken te midden van een groeiende diversiteit in financieringsoplossingen voor jonge bedrijven, terwijl ze de kwaliteit in de gaten houden die deze 19 geselecteerde netwerken elk leveren in hun thuismarkt. Met ondernemers en business angels die vanaf het begin steeds meer gretig zijn om internationaal uit te breiden, is BAE Club de ideale plek om een ​​grensoverschrijdend lanceerplatform voor deze belanghebbenden te creëren. “

Meest Recente Posts

Hoe kunnen wij u helpen?

Dolores eos qui ratione sequi nesciunt neque porro quisquam est qui dolorem ipsum quia dolor sit amet consectetur.Dolores eos qui ratione sequi nesciunt neque porro quisquam est qui dolorem ipsum quia dolor sit amet consectetur.

CONTACTEER ONS

Hoe kunnen wij u helpen?

Wilt u graag kennis met ons maken? Graag! Neem gerust contact met ons op, zodat we op zoek kunnen naar een samenwerking. We kijken er alvast naar uit.

CONTACTEER ONS

In de kijker

Hoe kunnen wij u helpen?

Wilt u graag kennis met ons maken? Graag! Neem gerust contact met ons op, zodat we op zoek kunnen naar een samenwerking. We kijken er alvast naar uit.

CONTACTEER ONS