Palmki vindt 1 miljoen via business angels en Angelwise


PerfectID schakelt een versnelling hoger voor Palmki, de oplossing voor persoonsidentificatie en toegangscontrole op basis van handpalmherkenning. Het opgehaalde kapitaal zal gebruikt worden om de internationalisatie van Palmki breder te ondersteunen.

CEO Marc Strackx: “Deze investering zal PerfectID toelaten het productassortiment en de softwareontwikkeling verder uit te breiden, de technologie beter te beschermen, en de commerciële groei en internationalisatie sterk te ondersteunen.”

Waarom Palmki handpalmherkenning

De bestaande toepassingen binnen persoonsidentificatie en toegangscontrole met bijvoorbeeld badges bieden onvoldoende veiligheid. Gezichtsherkenning ondervindt dan weer nadelen op vlak van privacy en toestemming tot gebruik. Iris scanning gaat vaak gepaard met een hoog kostenplaatje en is niet erg gebruiksvriendelijk. Fingerprint kan eenvoudig worden nagemaakt, en werkt tevens niet bij circa 2% van de gebruikers. Palmki daarentegen combineert de beste eigenschappen: het is zeer gebruiksvriendelijk (je hebt je hand altijd bij), werkt contactloos (hygiënisch en Covid-proof), uiterst veilig (zelfs een hogere veiligheid dan iris scanning), werkt zeer snel en is breed toepasbaar.

PerfectID ontwikkelt niet alleen de hardware modules maar ook de bijhorende software om te kunnen koppelen aan bestaande toepassingen. Deze kunnen zowel gebruikt worden voor high-security toepassingen bij toegangscontrole als bij de automatisatie van processen (toegang, tijdsregistratie, betalingen, handtekeningen, certificaten, ...) en identiteitsmanagement.

Investeerders zien het potentieel van Palmki

Veiligheid, zowel voor persoonsidentificatie als op het vlak van IT, speelt een alsmaar belangrijkere rol in onze maatschappij en bij de automatisatie van kritische bedrijfsprocessen.

“Wij zien veel toepassingsgebieden voor Palmki. De gebruiksvriendelijkheid en de snelheid van identificatie van deze oplossing hebben al heel wat grote klanten kunnen overtuigen. Deze factoren hebben ons overtuigd van het sterke potentieel van PerfectID”, zegt Jan Vorstermans, Managing Partner bij Angelwise. “Wij zijn ook zeer trots om samen met de 9 business angels dit ambitieus project te kunnen ondersteunen.”

“Ik ben zeer blij om de andere business angels te mogen vertegenwoordigen en samen met hen PerfectID te ondersteunen in deze groeifase”, aldus Frank Staut. “PerfectID heeft met Palmki een uitstekende oplossing die wereldwijd schaalbaar is. Marc en zijn team hebben zeer goed werk geleverd om een gebruiksvriendelijke en performante oplossing te bouwen, gebaseerd op handpalmherkenning dewelke een flexibele, snelle en secure authenticatie verzekerd. Andere oplossingen die gebaseerd zijn op smart cards of andere tokens zullen mettertijd verdwijnen.”

“Dat Palmki een sterk project was, bleek meteen door de bijzondere interesse na de pitch bij BAN Flanders. Maar liefst negen business angels startten samen met Angelwise, het dealguide proces op. Wij zijn dan ook zeer verheugd dat de samenwerking met Angelwise het beoogde resultaat heeft opgeleverd en zo de verdere groei van PerfectID mee kan helpen realiseren,” zegt Jo Keunen, coördinator BAN Flanders.

Meest Recente Posts

Hoe kunnen wij u helpen?

Dolores eos qui ratione sequi nesciunt neque porro quisquam est qui dolorem ipsum quia dolor sit amet consectetur.Dolores eos qui ratione sequi nesciunt neque porro quisquam est qui dolorem ipsum quia dolor sit amet consectetur.

CONTACTEER ONS

Hoe kunnen wij u helpen?

Wilt u graag kennis met ons maken? Graag! Neem gerust contact met ons op, zodat we op zoek kunnen naar een samenwerking. We kijken er alvast naar uit.

CONTACTEER ONS

In de kijker

Hoe kunnen wij u helpen?

Wilt u graag kennis met ons maken? Graag! Neem gerust contact met ons op, zodat we op zoek kunnen naar een samenwerking. We kijken er alvast naar uit.

CONTACTEER ONS