BAN co-investeert tot 1 miljoen voor BloomUp


BloomUp heeft een missie om mentale ondersteuning toegankelijk te maken voor iedereen. We doen dit door bedrijven te ondersteunen om preventiever in te zetten op mentaal welzijn.

BloomUp is de partner voor HR managers in België om een preventieve mentaal welzijns aanpak te implementeren die laagdrempelig, hypergepersonaliseerd, gekwantificeerd, en digitaal is en waar menselijke verbinding centraal staat.

Hun aanbod naar bedrijven bestaat uit (1) awareness campagnes rond mentaal welzijn, (2) laagdrempelige mentale ondersteuning voor werknemers en (3) actiegerichte inzichten voor HR.

De laagdrempelige ondersteuning voorzien ze door 2 producten:

  • Matching + videoplatform: Via een aantal korte vragen over hun noden en voorkeuren, verbinden ze werknemers snel en eenvoudig met hun online mental sidekick. De werknemer beantwoord een aantal vragen. Met deze informatie scannen ze onze database van 130+ psychologen en stellen ze 3 ideale matches voor. De medewerker kan vervolgens één professional uitkiezen om te ontmoeten tijdens een kennismakingsgesprek van 15 minuten. Als er een ‘klik’ is, kunnen ze vanuit hun eigen comfortzone in therapie gaan via ons gebruiks- en privacyvriendelijk videoconsultatieplatform.
  • Begeleide groeitrajecten (lancering najaar 2022): Dit zijn e-modules over mentaal welzijns onderwerpen die een mix bieden van psycho-educatie, oefeningen en coaching via video door een videoplatform. De modules zijn gebaseerd op cognitieve gedragstherapie en ontwikkelt in samenwerking met Ernst Koster van Ugent. De coaching zorgt voor hogere personalisatie en motivatie voor de werknemer. De visie is om deze tracks verder te personaliseren op basis van de context en voorkeuren van werknemers. Door het gebruik van AI zullen ze elke werknemer het ideale aangepaste groeitraject voorstellen om hun mentale welzijn op de meest effectieve manier te verbeteren.

BloomUp is ontstaan vanuit de overtuiging dat mentale gezondheidszorg toegankelijker en laagdrempeliger moet zodat mensen met mentale zorgen (sneller) de stap zetten naar mentale ondersteuning om escalatie te voorkomen. Slechts één op drie Belgen met mentale zorgen gaat op zoek naar professionele ondersteuning omwille van verschillende drempels zoals stigma, zelfinzicht, toegankelijkheid en financiële redenen. BloomUp wil die drempels verlagen.

Wij zijn gestart vanuit een vrijwilligersinitiatief van meer dan 10 gepassioneerde jonge ondernemers die wilden bijdragen aan de COVID-19 crisis. BloomUp is tot stand gekomen tijdens de lockdown in maart 2020 zonder dat we elkaar de eerste 3 maanden fysiek gezien hebben. Dit bevestigde ons geloof in de kracht van online een connectie op te bouwen en ongelooflijke dingen te realiseren en sterkte ons in de overtuiging van een online platform voor mentale ondersteuning.

Ellen Batens, CEO BloomUp


Kapitaalronde 3 was een belangrijke milestone die in juli 2022 werd bereikt: Trividend, Change fund, BAN Flanders, Business angels en imec.istart investeren samen 1m euro in BloomUp.

Meest Recente Posts

Hoe kunnen wij u helpen?

Dolores eos qui ratione sequi nesciunt neque porro quisquam est qui dolorem ipsum quia dolor sit amet consectetur.Dolores eos qui ratione sequi nesciunt neque porro quisquam est qui dolorem ipsum quia dolor sit amet consectetur.

CONTACTEER ONS

Hoe kunnen wij u helpen?

Wilt u graag kennis met ons maken? Graag! Neem gerust contact met ons op, zodat we op zoek kunnen naar een samenwerking. We kijken er alvast naar uit.

CONTACTEER ONS

In de kijker

Hoe kunnen wij u helpen?

Wilt u graag kennis met ons maken? Graag! Neem gerust contact met ons op, zodat we op zoek kunnen naar een samenwerking. We kijken er alvast naar uit.

CONTACTEER ONS