Tech startup PAGS met fondsen en expertise gesteund via BAN Flanders


Brussel – Twee business angels - leden van BAN Flanders - stappen met kapitaal, expertise en hun uitgebreide netwerk in de startup PAGS. Het gaat om Monique Coppieters en Walter Luyten. Samen met onder andere Steunfonds Marguerite-Marie Delacroix maken ze een totaal kapitaal van 435K euro beschikbaar. PAGS zal het kapitaal inzetten om zijn educational technology tool te verfijnen en te commercialiseren. PAGS ontwikkelt en commercialiseert een tool die inclusief onderwijs helpt optimaliseren.

Wereldwijd streven overheden naar meer inclusiviteit in het klaslokaal. Dit betekent dat kinderen met bijvoorbeeld Autisme, AD(H)D of dyslexie met hun bijzondere noden en beperkingen terecht moeten kunnen in het gewone onderwijs. Die hoge neurodiversiteit vormt een flinke uitdaging voor leerkrachten, scholen en de hele onderwijswereld – al was het maar omdat een correcte diagnose vaak lang op zich laat wachten.

De jonge onderneming PAGS wil de taak van scholen verlichten. PAGS is het initiatief van Feliciea Jibson, experte op het vlak van inclusief onderwijs met 25 jaar ervaring als hoofd van de afdeling cognitieve ontwikkeling in een gespecialiseerde school in de UK: “Ik wilde een hulpmiddel dat los van een specifieke diagnose, een inschatting maakt van de bijzondere noden van een kind. Ons platform helpt leerkrachten de sterktes en zwaktes van een leerling te identificeren, een aangepast leerplan te presenteren en de voortgang te evalueren. Het systeem werd intussen in diverse landen en scholen getest en op basis van de bevindingen en mijn praktijkervaring, hebben we een software-tool ontworpen.”

Feliciea, CEO van PAGS, kwam twee jaar geleden in contact met het Belgische E-Health Venture, een incubator die jonge ondernemingen helpt bij het ontwikkelen van een businessplan en het zoeken naar investeerders.

CEO Marius Declerck E-Health Venture: “PAGS viel ons meteen op door de gedegen wetenschappelijke kennis die ten grondslag ligt van de tool. De intelligentie is gebaseerd op heersende theorieën en voldoet aan beste research inzake neurodiversiteit in de wereld. Wij kennen de noden en eisen van de markt en zagen brood in de verdere ontwikkeling en financiering. Samen met het team van PAGS hebben we het businessplan verfijnd en zijn we op zoek gegaan naar kapitaal om de ontwikkeling te financieren.”

De zoektocht naar fondsen kende einde november zijn beslag in een eerste investeringsronde. Er wordt een totaal kapitaal van 435K euro geïnvesteerd in de jonge onderneming. Opvallend is dat het Steunfonds Marguerite-Marie Delacroix – een fonds dat initiatieven voor mensen met autisme financiert – voor het eerst investeert in een startup.

Naast deze primeur stappen twee business angels van BAN Flanders aan boord met raad en daad en hun uitgebreide netwerk. Het gaat om senior-manager en technologie- experte Monique Coppieters en biotech-academicus en ondernemer Walter Luyten. De komst van de beide senior angels heeft een grote impact op PAGS: hun jaren kennis van de academische wereld en de Belgische onderwijswereld is van onschatbaar belang.

PAGS Profile is vandaag beschikbaar in diverse talen en operationeel in diverse scholen in en buiten Europa. Met het nieuwe kapitaal wil PAGS, wereldleider worden inzake technologische hulpmiddelen voor special needs education.

De fondsen zullen onder andere gebruikt worden om de gebruikersinterface van de tool te verbeteren. Des te belangrijker evenwel, is het feit dat de commercialisatie naar een hogere versnelling wordt geschakeld om omzet te genereren. PAGS zal niet alleen prospecteren bij scholen maar ook rechtstreeks naar overheden stappen om de socio- economische impact van PAGS aan te tonen.

De onderneming zal zich voorts inzetten om in de België zaken in beweging te brengen. Marius Declerck: “Zowel Vlaanderen als Wallonië zijn al op de vingers getikt door de Europese Commissie om meer vaart te zetten achter inclusiviteit. België loopt ver achter op het vlak van financiële ondersteuning voor digitalisering van het onderwijs. Er zijn wel fondsen, maar het is nagenoeg onmogelijk om technologische hulpmiddelen te financieren. Daar willen wij samen verandering in brengen door onze overheden te overtuigen van het nut van technologie.”

Verschenen in de pers

Meest Recente Posts

Hoe kunnen wij u helpen?

Dolores eos qui ratione sequi nesciunt neque porro quisquam est qui dolorem ipsum quia dolor sit amet consectetur.Dolores eos qui ratione sequi nesciunt neque porro quisquam est qui dolorem ipsum quia dolor sit amet consectetur.

CONTACTEER ONS

Hoe kunnen wij u helpen?

Wilt u graag kennis met ons maken? Graag! Neem gerust contact met ons op, zodat we op zoek kunnen naar een samenwerking. We kijken er alvast naar uit.

CONTACTEER ONS

In de kijker

Hoe kunnen wij u helpen?

Wilt u graag kennis met ons maken? Graag! Neem gerust contact met ons op, zodat we op zoek kunnen naar een samenwerking. We kijken er alvast naar uit.

CONTACTEER ONS