Royal Doctors: groeikapitaal voor onafhankelijke medische second opinion specialist


Zes leden-business angels van BAN Flanders stappen aan boord van de Belgische onderneming Royal Doctors en stellen hun ervaring en netwerk ten dienste. Ze zorgen voor een substantiële kapitaalsinjectie van 500K euro die het Royal Doctors mogelijk moet maken zijn groeiplannen in de Europese markt te realiseren. Maar ook en vooral staan ze de onderneming bij met raad en daad en met hun enorme netwerk en ervaring. Twee angels worden lid van de 3-koppige Raad van Bestuur. 

Royal Doctors is gespecialiseerd in medische second opinion. De onderneming bouwt op jaren ervaring en een netwerk van 250 dokters om snel en efficiënt rapporten te leveren en samen met de behandelende arts het traject van de patiënt te optimaliseren. Royal Doctors is het initiatief van CEO-ondernemer en psychiatrisch verpleegkundige Joris Vanvinckenroye die eerder al zakelijk succes had met medische ondernemingen.  

“Een second opinion is een tweede mening van een andere dan de behandelende arts over diens diagnose of behandeling. Elke patiënt heeft recht op een second opinion en wij weten dat dit de moeite loont omdat er in de helft van de gevallen ruimte is om de diagnose of de behandeling te optimaliseren.”

“Patiënten lopen evenwel tegen flinke barrières aan; zo aarzelen velen om de vertrouwensrelatie met hun arts niet op het spel te zetten. Je moet als leek zelf op zoek naar een andere arts, ziekenhuis of zelfs een compleet andere discipline. En tenslotte moet je alle consultaties en onderzoeken een tweede keer ondergaan.” 

Royal Doctors organiseert second opinion rapporten zonder dat patiënt naar een andere arts of ziekenhuis toe moet. De onderneming overlegt met de behandelende arts en stuurt het medische dossier door aan één van zijn 250 specialisten. Binnen de tien dagen volgt een beoordelingsrapport. Indien er ruimte is om de behandeling aan te passen, gebeurt dat in overleg met de behandelende arts en de patiënt. De relatie tussen patiënt en arts komt dus niet onder druk, er is geen lange wachttijd en er dienen geen extra onderzoeken te gebeuren. 

Royal Doctors is geen klassieke starter – het is al jaren actief en levert zijn second opinion op afstand sedert 2016. Het besloot in 2020 evenwel zijn hele dienstverlening alleen nog maar in deze vorm aan te bieden. De onderneming kende in die tijd een flinke groei – zo draaide het duizenden dossiers proef bij één van de grootste medische verzekeraars in Nederland. 

“De voordelen voor alle partijen zijn evident. De patiënt krijgt zijn tweede opinie, de arts ziet zijn diagnose ondersteund en kan rekenen op bijkomende inzichten door een specialist en voor de verzekeraar wordt het hele proces gestroomlijnd.”

Joris Vanvinckenroye


“Ons businessmodel is vandaag voor 100% B2B: wij willen groeien in de sector en met name de norm worden in de Nederlandse en de grote Duitse markt. Hiertoe wilden we nieuw kapitaal aantrekken en kwamen we op het spoor van BAN Flanders dat actief op zoek is naar nieuwe opkomende markten en diensten en dat zijn leden motiveert om maatschappelijke impact te genereren.”

Pitches en onderhandelingen leidden begin februari tot een overeenkomst tussen Royal Doctors en zes business angels van BAN Flanders. Hannes Bouwen, Walter Luyten, Jan Sleurs en Henri Van Oosterwyck stappen aan boord, Karlien De Turck en Peter Verboven gaan bovendien ook in de Raad van Bestuur zetelen. 

Samen brengen de angels 500K euro in. De grote meerwaarde ligt evenwel in de enorme kennis en ervaring die de ervaren ondernemers meebrengen naar Royal Doctors. Het kapitaal en de knowhow zal Royal Doctors inzetten om zijn positie in de grote potentiële markten Nederland en Duitsland te versterken en explosief te groeien. 

Meest Recente Posts

Hoe kunnen wij u helpen?

Dolores eos qui ratione sequi nesciunt neque porro quisquam est qui dolorem ipsum quia dolor sit amet consectetur.Dolores eos qui ratione sequi nesciunt neque porro quisquam est qui dolorem ipsum quia dolor sit amet consectetur.

CONTACTEER ONS

Hoe kunnen wij u helpen?

Wilt u graag kennis met ons maken? Graag! Neem gerust contact met ons op, zodat we op zoek kunnen naar een samenwerking. We kijken er alvast naar uit.

CONTACTEER ONS

In de kijker

Hoe kunnen wij u helpen?

Wilt u graag kennis met ons maken? Graag! Neem gerust contact met ons op, zodat we op zoek kunnen naar een samenwerking. We kijken er alvast naar uit.

CONTACTEER ONS