BAN Flanders: WISE Academy met +50 modules biedt complete serie online leermodules WISE Academy


BAN Flanders biedt via de WISE Academy een complete serie online leermodules aan. Deze online e-learning tool vertrekt van een complete virtuele opleiding die ondernemers en investeerders klaarstoomt om samen jonge bedrijven naar succes te leiden.

Het programma bestaat uit een unieke serie van modules die alle aspecten van investeren en ondernemen ten gronde bespreken. De opleidingsreeks is tegelijk een handig naslagwerk dat altijd gratis beschikbaar wordt gesteld. Het is onze verantwoordelijkheid als organisatie om al deze gebundelde kennis te delen in kader van een positief economisch klimaat.

Intelligente modules begeleiden starters en angel investeerders op de weg naar duurzaam succes. Bij de opbouw van de academy zijn we vertrokken vanuit de vraag: Wat hebben beide partijen nodig en ontbreekt er om meer succesvolle deals te lanceren? De meer voor de hand liggende besparingen zie je uiteraard terug in de verminderde pendeltijd die een positieve invloed heeft op het milieu. Voeg daar ook nog de besparingen aan toe verbonden aan online trainingen, zowel door logistieke kostenbesparing alsook voor de ondernemer of investeerder die anders elders betalende trainingen volgen.

Het delen van kennis en ervaring helpt starters en groeiers op de weg naar succes. De opleidingsmodules zorgen voor een sterk businessplan dat investeerders overtuigt van je project. Uiteraard zit de grootste winst in beter getrainde mensen. Beide partijen rond de dealtafel kunnen zich via de online tool maximaal voorbereiden en vertrekken als gelijkwaardige gesprekspartner aan de dealtafel. Een dealguide als neutrale derde zal altijd aandringen om voorbereid de onderhandelingen te starten en verwijst iedereen door naar de WISE Academy. Het schept vertrouwen en ook dat leidt tot deals die sneller en efficiënter geclosed geraken. Het is daadwerkelijk in het voordeel van de ondernemer om die investor readiness aan te scherpen zodat het angel kapitaal zo snel als mogelijk beschikbaar wordt. Groeien heeft vaak ook met momentum te maken.

De WISE Academy is een modulair programma dat een logisch geheel vormt.

Anthony Brenninkmeijer, WISE Academy 


Het is de bedoeling dat je alle modules doorloopt en als het ware een complete opleiding afrondt. Toch sluiten we niet uit dat je ad hoc info kan inwinnen over die zaken die in het heetst van de onderhandeling, iets meer duiding vragen. In sommige gevallen kan je eerst beter denken en dan doen. Het is niet omdat je een goede ondernemer bent geweest, dat dat je automatisch een volleerde business angel maakt, en vice versa.

Als je wil investeren in een bedrijf of je zoekt kapitaal, puur je dus best uit schatten aan kennis en ervaring van vooraanstaande knowledge partners. BAN Flanders en partners hebben samen een serie van modules gecreëerd die alle relevante aspecten van het financieringsparcours belichten. Concreet gaat het onder meer over investeringsstrategie, due diligence, dossierevaluatie, waarderingen, Cap Table, Tax Shelter, BAN-diensten, Code of Conduct, financieringsbehoefte, het business en financieel plan, en specifieke vaktaal binnen het investeringsklimaat.

De WISE Academy vormt een belangrijke versterking van de BAN Flanders WISE filosofie: “We weten dat onze Business Angels een onmisbare schakel zijn voor startende en groeiende bedrijven. Deze volledige serie van onlineopleidingen is een excellente bron van kennis om te leren werken met durfkapitaal en met aandeelhouders. Ze effent bovendien het pad om in een latere fase durfkapitaal van grotere en meer veeleisende partijen aan te trekken”, aldus Reginald Vossen, CEO van BAN Flanders.'

Meest Recente Posts

Hoe kunnen wij u helpen?

Dolores eos qui ratione sequi nesciunt neque porro quisquam est qui dolorem ipsum quia dolor sit amet consectetur.Dolores eos qui ratione sequi nesciunt neque porro quisquam est qui dolorem ipsum quia dolor sit amet consectetur.

CONTACTEER ONS

Hoe kunnen wij u helpen?

Wilt u graag kennis met ons maken? Graag! Neem gerust contact met ons op, zodat we op zoek kunnen naar een samenwerking. We kijken er alvast naar uit.

CONTACTEER ONS

In de kijker

Hoe kunnen wij u helpen?

Wilt u graag kennis met ons maken? Graag! Neem gerust contact met ons op, zodat we op zoek kunnen naar een samenwerking. We kijken er alvast naar uit.

CONTACTEER ONS