SkyGrids haalt €510.000 vers kapitaal op voor ontwikkeling Revolutionaire oplaad-technologie voor drones


SkyGrids slaagde erin om €510.000 op te halen via investeerders, waaronder drie business angels van BAN Flanders. De extra fondsen zullen gebruikt worden om haar vernieuwende oplaad-technologie voor drones verder te ontwikkelen tot een eerste commercieel product en het team verder uit te breiden.

SkyGrids wordt gedreven door een ambitieuze visie van automatisering & digitalisering en ondersteunt smart infrastructures met behulp van drones. Het bedrijf gelooft dat drones vergaande mogelijkheden bieden voor het automatiseren van repetitieve & gevaarlijke taken en baanbrekende oplossingen mogelijk maakt voor talrijke toepassingen zoals drone highways en air taxies.

Om deze visie te verwezenlijken bouwt SkyGrids een draadloos energienetwerk in de lucht waarmee drones tijdens de vlucht worden opgeladen. Het bedrijf lost hiermee het probleem van korte vliegtijden op; een belemmering die tot op vandaag de wijdverspreide uitrol van drones in de weg staat.

De inventieve draadloze oplaad-technologie volgt de drones via lasers en levert zo energie naar een speciale fotovoltaïsche receptor. Hierbij kan de drone in de lucht worden opgeladen over een afstand tot 10km wat een complete game changer is voor zowel stedelijke als remote applications met drones.

De technologie biedt tal van voordelen om drones 24/7 operationeel te laten vliegen. Dit maakt het mogelijk om continu een oogje in het zeil te houden vanuit de lucht voor beveiligings- en bewakingstoepassingen. Daarnaast halveert deze technologie de inspectietijd van grote industriële sites en verlaagt daarmee de operationele kost met 50%. Tenslotte zet deze nieuwe technologie de deur op een kier voor futuristische concepten zoals een transportsnelwegen en autonome bewaking met drones. SkyGrids drijft dus de toekomst voor drones.

Deze investering geeft een enorme duw in de rug voor SkyGrids en voorziet de nodige resources voor de verdere ontwikkeling & doorbraak van laser powered drones.

aldus CEO Jan Van Baelen


Om de adoptie van haar nieuwe technologie in de drone-industrie te versnellen, zal SkyGrids de eerste proefprojecten uitrollen met reeds gevestigde partners in de drone inspectie & security sector

Meest Recente Posts

Hoe kunnen wij u helpen?

Dolores eos qui ratione sequi nesciunt neque porro quisquam est qui dolorem ipsum quia dolor sit amet consectetur.Dolores eos qui ratione sequi nesciunt neque porro quisquam est qui dolorem ipsum quia dolor sit amet consectetur.

CONTACTEER ONS

Hoe kunnen wij u helpen?

Wilt u graag kennis met ons maken? Graag! Neem gerust contact met ons op, zodat we op zoek kunnen naar een samenwerking. We kijken er alvast naar uit.

CONTACTEER ONS

In de kijker

Hoe kunnen wij u helpen?

Wilt u graag kennis met ons maken? Graag! Neem gerust contact met ons op, zodat we op zoek kunnen naar een samenwerking. We kijken er alvast naar uit.

CONTACTEER ONS