OutKept haalt 500.000 euro op voor phishingpreventie


OutKept is een phishing simulatieplatform. Ze helpen organisaties om menselijke cyberrisico's te verminderen met geautomatiseerde phishingsimulaties van hoge kwaliteit die op hun platform worden gemaakt door een open gemeenschap van ethische phishers. Een platform dat al snel de interesse wist te wekken van investeerders. Zo haalde het 500K euro op via BAN Flanders angels en het Praagse investeringsplatform Presto Ventures.

De ethische phishers worden beloond voor het maken van succesvolle phishing e-mails met bounty's, vergelijkbaar met bug bounty programma's voor ethische hackers. Een slim, 'Darwinistisch' algoritme zorgt ervoor dat succesvolle phishing e-mails meer worden verspreid onder relevante doelgroepen, en minder succesvolle simulaties worden geëlimineerd. Dit verhoogt de kwaliteit aanzienlijk.

Na verloop van tijd zien klanten minder interacties met phishing-e-mails, en de alertheid op phishing wordt continu op peil gehouden zonder dat campagnebeheer of het creëren van content door de IT-manager nodig is. In slechts 2 tot 3 maanden vermindert OutKept het aantal interacties met phishing e-mails met de helft. Organisaties kunnen hun kwetsbaarheid na 1 maand zien afnemen op een live dashboard. OutKept is al wereldwijd actief en verstuurt phishing e-mails in meer dan 20 landen, met de hulp van lokale ethische phishers.

We zijn OutKept begonnen met de overtuiging dat cyberbeveiliging een echt kat-en-muisspel is, dus je kunt maar beter veel katten aan je zijde hebben. Community-gebaseerde modellen en bounty-beloningen hebben zichzelf bewezen als zeer effectief in cyberbeveiliging, en met OutKept brengen we deze logica naar phishingpreventie. Onze phishingsimulaties worden aangestuurd door een community van ethische phishers, waarvan sommigen al gebruik maken van de nieuwste AI-technologieën, net zoals echte phishers dat doen. We zijn erg blij dat we financiering hebben gevonden waarmee we veel nieuwe organisaties en ethische phishers over de hele wereld kunnen bereiken.

Simon Bauwens | OutKept, medeoprichter


Phishing scams blijven evolueren. Daarom gelooft OutKept dat de 'doe-het-zelf aanpak met wat sjablonen' achterhaald is: hun open ethische phisher community, soms met een beetje hulp van AI, zorgt ervoor dat hun campagnes up-to-date, gerichte simulaties over de hele wereld bevatten, in ruil voor bounties. OutKept voegt de educatieve feedback (de training) toe die gebruikers te zien krijgen wanneer ze reageren op een phishing simulatie e-mail, bijvoorbeeld als ze op een verdachte link klikken of hun gegevens delen.

De ethische phishers in de OutKept gemeenschap verdienen meer als hun mails geloofwaardiger zijn, net als bij de echte phishers. De toepassing van een publiek gemeenschapsmodel en een bug bounty beloningssysteem in (ethisch) phishing leidt tot een uitzonderlijke kwaliteit en diversiteit van simulaties, wat gunstig is voor organisaties die hun werknemers willen trainen in tijden van ongekend hoge aantallen phishingaanvallen.

De aanpak van OutKept is nieuw en uniek. Normaal gesproken wordt phishing of social engineering uitgesloten in bug bounty programma's, waar ethische hackers en onderzoekers vanuit een meer technisch oogpunt naar kwetsbaarheden zoeken. OutKept gebruikt deze open gemeenschapsaanpak en het op succes gebaseerde beloningssysteem voor hun geautomatiseerde phishing simulatiecampagnes, zodat IT-managers en CISO's (Chief Information Security Officer) zich niet hoeven bezig te houden met het maken van hun eigen phishing e-mails en het beheren van de simulatiecampagnes.

Het is opmerkelijk om te zien dat er verschillende platformen zijn om hacking tegen te gaan door middel van een crowdsourced community, maar vrijwel geen oplossing die phishing op een vergelijkbare manier voorkomt. Aan het begin van OutKept stonden we voor een technische uitdaging om phishing content, die van letterlijk iedereen afkomstig kon zijn, om te zetten in veilige content voor trainingsdoeleinden. Maar met de steun van onze community en investeerders, en een knap staaltje technologie, zijn we succesvol begonnen aan onze reis om bug bounty hunting naar de wereld van social engineering te brengen.

Dieter Tinel | OutKept, medeoprichter


Over de investering zelf kunnen we spreken van een prachtig voorbeeld van cross-border internationale co-investering, waarbij het voor de onderneming zelf kapitaal en wise money op eigen Belgische bodem verschaft. En dat Presto Ventures de evenredige 250K investeert, weerspiegelt het vertrouwen in de unieke OutKept aanpak van phishing bedreigingen.

OutKept's strategie van crowdsourcing van potentiële phishing e-mails en het opleiden van de werknemers van hun klanten sluit perfect aan bij de huidige behoeften van bedrijfsbeveiliging, vooral met het oog op de steeds geavanceerdere AI-gestuurde social engineering aanvallen. Deze proactieve en educatieve aanpak is een belangrijke speler in het versterken van de zwakste schakel in de huidige cyberbeveiliging van bedrijven: het menselijk bewustzijn.

Eduard Kucera | Presto Ventures, partner


Business angels erkennen de nood van OutKepts kosteneffectieve bewustmakings- en educatie-oplossing. Het kan eenvoudig worden geïmplementeerd in een verscheidenheid aan private en publieke organisaties.

Phishing-simulaties zijn een essentieel onderdeel om de menselijke risicofactor aan te pakken in elk uitgebreid programma om cyberrisico's te beperken. De simulatieaanpak van OutKept via hun gemeenschap van ethische phishers bootst perfect echte phishingbedreigingen na.

Business Angel Investeerder | BAN Flanders


Meest Recente Posts

Hoe kunnen wij u helpen?

Dolores eos qui ratione sequi nesciunt neque porro quisquam est qui dolorem ipsum quia dolor sit amet consectetur.Dolores eos qui ratione sequi nesciunt neque porro quisquam est qui dolorem ipsum quia dolor sit amet consectetur.

CONTACTEER ONS

Hoe kunnen wij u helpen?

Wilt u graag kennis met ons maken? Graag! Neem gerust contact met ons op, zodat we op zoek kunnen naar een samenwerking. We kijken er alvast naar uit.

CONTACTEER ONS

In de kijker

Hoe kunnen wij u helpen?

Wilt u graag kennis met ons maken? Graag! Neem gerust contact met ons op, zodat we op zoek kunnen naar een samenwerking. We kijken er alvast naar uit.

CONTACTEER ONS