De FIT tussen Startup.Flanders en BAN Flanders


Startup.Flanders is steeds op zoek naar ambiteuze start-ups die ook succesvol willen zijn in het buitenland. Door de funding en de expertise die BAN Flanders aanbiedt, zijn ze een natuurlijke partner om deze bedrijven naar de volgende fase te brengen.

Over FIT, Startup.Flanders

Het doel van Flanders Investment & Trade is om ambitieuze ondernemers, ongeacht hun fase of sector, zowel uit Vlaanderen als internationaal, te ondersteunen bij het opstarten, opschalen en succesvol maken van hun Vlaamse ondernemers. Met een breed netwerk in het buitenland en aanwezigheid in meer dan honderd landen, biedt de organisatie volgende ondersteuning:

  1. Verkennen van nieuwe markten en partnerschappen: dit via hulp met het identificeren van nieuwe marktkansen en potentiële samenwerkingsverbanden in Vlaanderen en daarbuiten.
  2. Contact leggen met de juiste mensen: dit via het uitgebreide netwerk dat hen in contact brengt met relevante stakeholders, investeerders, potentiële klanten en andere belangrijke contacten die startups kunnen ondersteunen en laten groeien.
  3. Advies op maat voor het opzetten en laten werken van uw bedrijf: het Startup.flanders team biedt gepersonaliseerd advies om begeleiding te voorzien bij het oprichten van bedrijven en het nemen van strategische beslissingen die cruciaal zijn voor succes.

Ondersteund door hun wereldwijde netwerk en ervaren advies, streven ze ernaar de beste kans te bieden om startups internationaal te laten floreren.

Over BAN Flanders

BAN (Business Angels Network) Flanders is al haar 26ste jaar actief als erkend dienstverlener van de Vlaamse overheid - VLAIO - om ondernemers en investeerders in Vlaanderen, België en ook buiten de landsgrenzen heen te kunnen servicen via wise money, meer specifiek via kennis en kapitaal te vinden bij ons business angel-netwerk.

Om kapitaal te vinden, worden er jaarlijks meer dan 550 dossiers gescreend waarvan er gemiddeld 130 dossiers hybride worden gepresenteerd op 10 matching events en 2 business angel ledendagen. Gepitcht, gematcht en dan begeleid via onze neutrale dealguides in een tailored dealguiding traject. Ondernemers en investeerders treden er met elkaar in dialoog en overleg, steeds met het closen van een succesvolle investeringsdeal in het vooruitzicht.

‘BAN Flanders defenitely operates beyond borders’ en hiervoor kunnen we rekenen op internationale partnerships met o.a. Business Angels Europe (BAE), EuroQuity, OVO (Ondernemers voor Ondernemers), Doorway en nu ook FIT!

VER-DUUR-ZAMEN

De "Leidraad voor Duurzaamheid in Internationaal Ondernemen" is een samenwerking van Flanders Investment & Trade (FIT) en CIFAL Flanders. Deze gids biedt een uitgebreid overzicht van relevante weblinks, rapporten en hulpmiddelen. Kortom: uw roadmap om uw bedrijf af te stemmen op de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDGs) van de VN.

Dat BAN Flanders en FIT datzelfde duurzaamheidsoogpunt in hun DNA verankeren, versterkt de match tussen beide organisaties alleen nog meer. Het geloof dat je lokaal en internationaal impact kan screenen en meten, maakt ons als organisaties en bedrijven veel bewuster van hoe wij dagelijks bijdragen aan een betere wereld. Het gaat over kleine stapjes, geloven dat ook kleine organisaties als eerste in de schakel, deel uitmaken van het grotere geheel.

Image description

Partners - BAN Partners

Ontdek onze partners, bruggenbouwers die steeds klaarstaan om jouw groei te faciliteren.

Meest Recente Posts

Hoe kunnen wij u helpen?

Dolores eos qui ratione sequi nesciunt neque porro quisquam est qui dolorem ipsum quia dolor sit amet consectetur.Dolores eos qui ratione sequi nesciunt neque porro quisquam est qui dolorem ipsum quia dolor sit amet consectetur.

CONTACTEER ONS

Hoe kunnen wij u helpen?

Wilt u graag kennis met ons maken? Graag! Neem gerust contact met ons op, zodat we op zoek kunnen naar een samenwerking. We kijken er alvast naar uit.

CONTACTEER ONS

In de kijker

Hoe kunnen wij u helpen?

Wilt u graag kennis met ons maken? Graag! Neem gerust contact met ons op, zodat we op zoek kunnen naar een samenwerking. We kijken er alvast naar uit.

CONTACTEER ONS