Business Angels van BAN Vlaanderen stappen in Belgische starter Look Live Media

Intense samenwerking met Roularta Media Group en Google voor bestrijding van fake news

Brussel – 2 Juli 2018 – Look Live Media, een Belgische starter die AI-technologie ontwikkelt dankzij een partnership met Roularta Media Group en een investering van Google, trekt twee business angels van BAN Vlaanderen aan. In deze tweede kapitaalronde van het bedrijf, stappen de angels gedeeltelijk in met een investering van 80.000 euro en ook vooral met raad en daad. Ze moeten de jonge onderneming in staat stellen met haar technologie de wereldwijde markt te veroveren. De inbreng van de angels ligt dan ook voornamelijk op het vlak van ondernemerservaring en een wereldwijd commercieel netwerk.Look Live Media ontwikkelt een applicatie die mediahuizen in staat stelt om de plaag van fake news te bestrijden. Donald Staar, oprichter en CEO van Look Live Media: “Fake news is een toenemend probleem in de globale mediawereld. Wij willen de plaag bestrijden door middel van onze AI-gebaseerde oplossing VeriFlix. De oplossing is beschikbaar als white label app en weldra ook als Software Development Kit (SDK) die geïntegreerd kan worden in de bestaande omgeving van een nieuwsorganisatie. De technologie brengt media in contact met lokale journalisten waar ook ter wereld en zorgt ervoor dat accurate beelden van actuele gebeurtenissen op transparante en betrouwbare manier bij het publiek terecht komen.”

Wanneer een nieuwsorganisatie om beelden verzoekt, kunnen gebruikers in de geografische omgeving beelden maken en ze indienen voor verificatie en selectie via VeriFlix. VeriFlix maakt gebruik van AI technologie om de metadata van bestanden na te gaan en zo snel en accuraat na te gaan wat de relevantie, consistentie en andere kwaliteiten zijn zodat er zekerheid kan zijn dat een ingediend bestand de feiten correct weergeeft.

Het project kreeg via de Belgische media-onderneming Roularta Media Group ondersteuning van 400.000 euro via het Google Digital News Initiative, een fonds dat vernieuwing in digitale journalistiek beloont. De middelen werden aangewend om de AI technologie verder te ontwikkelen in partnership met een AI-team van de KU Leuven. Nu volgt een nieuwe kapitaalverhoging waarbij 2 business angels van BAN Vlaanderen een bedrag van 80.000 euro inbrengen.Look Live Media, dat opgericht is in het zuiden van het land, kwam in contact met BAN Vlaanderen via het Waalse investeringsfonds Wallonia Innovation and Growth, kortweg W.IN.G. Deze samenwerking laat business angels van BAN Vlaanderen toe te investeren in Waalse starters en groeibedrijven. BAN Vlaanderen streeft onder het motto WISE naar de optimale overeenkomst tussen investeerder en starter/groeier. De hoogste toegevoegde waarde zit in de ervaring, kennis en expertise die een business angel aanbrengt.

“Wij willen met onze technologie de globale markt veroveren en hebben nood aan zakelijk inzicht en netwerken. W.IN.G. heeft ons op het spoor gezet naar BAN Vlaanderen. De samenwerking is bijzonder vlot verlopen. Wij hadden eerder dit jaar een aantal pitches gehouden en daaraan goede contacten overgehouden met twee business angels die nu in onze onderneming stappen. Hun voornaamste inbreng is hun jarenlange ervaring en ondernemerschap. We zijn BAN Vlaanderen dan ook bijzonder dankbaar dat we via hun platform de juiste mensen gevonden hebben”, aldus Staar.

Over Look Live Media (www.look-app.net)Look Live Media, opgericht in 2016 is een NewsTech Startup, actief in de sector van content ontwikkeling voor mediahuizen en journalistiek. Oprichter Donald Staar begreep dat er binnen de journalistiek een groeiende nood was aan live content voor onmiddellijke rapportage. Vanuit dit idee werd AI technologie ontwikkeld waarrond Look Live Media vandaag is opgebouwd.

Contact: Donald Staar – CEO – Mobiel: +32 475 366 253 – Email: d@look-app.net

Over BAN Vlaanderen (www.ban.be)

BAN Vlaanderen vzw is hét platform waar kapitaalzoekende ondernemers en privé-investeerders elkaar vinden om via kapitaalinbreng en kennisoverdracht deze ondernemers een traject te laten afleggen naar succes van hun onderneming en de verdere ontwikkeling van onze kenniseconomie. Via een coördinator in elk van de zeven lokale antennes kunnen zowel ondernemers als investeerders in het netwerk binnenkomen, waarna op discrete wijze investeringsprojecten worden gepresenteerd via anonieme projectfiches en presentaties op matching events. Ook heeft BAN Vlaanderen de portal www.angel4me.be in de markt gezet om kapitaalzoekende bedrijven op efficiënte wijze met investeerders in contact te brengen. Momenteel telt BAN Vlaanderen 225 leden waaronder ook enkele VC-fondsen en presenteert jaarlijks meer dan 100 geselecteerde projecten. Dit resulteert in 20 à 30 effectieve investeringen jaarlijks.

Contact: Reginald Vossen – Telefoon: +32 11 87 09 11 – Email: r.vossen@ban.be

Meest Recente Posts

Hoe kunnen wij u helpen?

Dolores eos qui ratione sequi nesciunt neque porro quisquam est qui dolorem ipsum quia dolor sit amet consectetur.Dolores eos qui ratione sequi nesciunt neque porro quisquam est qui dolorem ipsum quia dolor sit amet consectetur.

CONTACTEER ONS

Hoe kunnen wij u helpen?

Wilt u graag kennis met ons maken? Graag! Neem gerust contact met ons op, zodat we op zoek kunnen naar een samenwerking. We kijken er alvast naar uit.

CONTACTEER ONS

In de kijker

Hoe kunnen wij u helpen?

Wilt u graag kennis met ons maken? Graag! Neem gerust contact met ons op, zodat we op zoek kunnen naar een samenwerking. We kijken er alvast naar uit.

CONTACTEER ONS