Oncomfort rondt haar financieringsronde met succes af en benoemt business angel Mario Huyghe tot CEO voor het opschalen van haar business in medische VR


Oncomfort, de Belgische medische start-up die marktleider is in klinische hypnose via virtuele realiteit, sluit met succes een financieringsronde van 1,65 M € af om de marktexpansie van het bedrijf in digitale therapieën (DTx) te versnellen. Oncomfort vangt de volgende fase van die groei aan met de benoeming van business angel Mario Huyghe tot CEO.Diane Jooris, mede-oprichtster en voormalig CEO van Oncomfort: “Beide stappen zijn belangrijke mijlpalen in het bestaan van Oncomfort. De benoeming van Mario Huyghe tot CEO brengt Oncomfort een belangrijke leiderschapservaring in de medische en digitale gezondheidswereld, wat de professionalisering van Oncomfort als bedrijf in digitale ‘medical devices’ en haar expansie in Europa en daarbuiten zal versnellen. Mario was actief in verschillende ondernemingen voor medische hulpmiddelen en software over de hele wereld en slaagde er ook in kleine start-ups te doen groeien tot grote privé en openbare gezondheidsorganisaties. Zijn ervaring op het gebied van anesthesie en acute zorg, evenals zijn inzicht in digitale gezondheidsinnovatie zijn voor Oncomforteen belangrijke hefboom”. De nieuwe organisatie van Oncomfort, waarin Diane Chief Scientific Officer wordt, versterkt de focus op evidence-based innovatie.Dit zal de unieke positie van Oncomfort in digitale therapeutische oplossingen bevorderen tot standaard klinische en gezondheidspraktijk over de hele wereld.

“Deze kapitaalronde betekent een sterke fundering voor de uitbreiding van Oncomfort en kon verwezenlijkt worden dankzij de brede interesse van beleggers in heel België”, zegt Gérald de Patoul, medeoprichter en CFO van Oncomfort. “We waren op zoek naar smart geld om de uitbreiding van het bedrijf te versnellen. Met de investeerders van Business Angels Netwerk Vlaanderen en BeAngels, samen met particuliere investeerders, de steun van het Waals Gewest en KBC Bank, werd ons doel perfect bereikt. De financieringsronde werd op korte tijd succesvol afgesloten en laat het bedrijf nu toe zich te concentreren op haar ambitieus groeiplan.”

“Oncomfort omarmt de belofte van echte digitale therapie in zowel gezondheidszorg als gezondheidsmanagement”, zegt CEO Mario Huyghe. “Het potentieel van virtual reality therapie opent de weg naar een brede waaier aan innovatieve toepassingen en nieuwe markten. Onze evidence-based innovatie brengt digitale therapie tot werkelijkheid in de praktijk, voor artsen en patiënten, in acute en chronische zorg over de hele wereld.Over Oncomfort (www.oncomfort.com)Oncomfort, opgericht in 2015 en gevestigd in Waver dichtbij Brussel heeft de capaciteiten van de virtuele realiteit en de kennis van de gezondheidszorg gecombineerd tot een innovatieve medische oplossing voor klinische hypnose. Oncomfort commercialiseert reeds toepassingen voor digitale sedatie evenals angst- en pijnmanagement. Het is het eerste bedrijf dat de CE-certificatie voor medische toepassing in dit gebied verkrijgt. Oncomfort heeft, nationaal en internationaal, meerdere prijzen gewonnen op het gebied van klinische toepassing, innovatie en startup-incubatie.

Contactinformatie Oncomfort

Julien Tesse

Marketing and Communication Manager

julien@oncomfort.com

+32 473 53 92 20

Meest Recente Posts

Hoe kunnen wij u helpen?

Dolores eos qui ratione sequi nesciunt neque porro quisquam est qui dolorem ipsum quia dolor sit amet consectetur.Dolores eos qui ratione sequi nesciunt neque porro quisquam est qui dolorem ipsum quia dolor sit amet consectetur.

CONTACTEER ONS

Hoe kunnen wij u helpen?

Wilt u graag kennis met ons maken? Graag! Neem gerust contact met ons op, zodat we op zoek kunnen naar een samenwerking. We kijken er alvast naar uit.

CONTACTEER ONS

In de kijker

Hoe kunnen wij u helpen?

Wilt u graag kennis met ons maken? Graag! Neem gerust contact met ons op, zodat we op zoek kunnen naar een samenwerking. We kijken er alvast naar uit.

CONTACTEER ONS