Luxury Outlet Group trekt expertise en netwerk aan dankzij BAN Vlaanderen

Instap Business Angel Karim Redjal opent deuren naar groei

Ieper, 4 juni — De Belgische starter Luxury Outlet uit Ieper neemt Business Angel Karim Redjal op in zijn Raad van Bestuur. De ervaren ondernemer stapt aan boord met een aandeel van 4,5% maar stelt ook en vooral zijn expertise inzake retail ondernemerschap en zijn netwerk ter beschikking. Onderneming en Business Angel kwamen met elkaar in contact via BAN Vlaanderen, het netwerk waar starters en investeerders elkaar kunnen ontmoeten. Luxury Outlet beheert een webplatform waarop meer dan 200.000 unieke artikelen van kleding over parfum tot elektronica, juwelen en decoratie aangeboden worden tegen sterke kortingen. De onderneming wil de komende jaren fors groeien.

Steven Deduytsche, die sinds 2007 aan het roer staat van zijn modemerk SDD, ging vorig jaar van start met Luxury Outlet. De nieuwe onderneming is een uitvloeisel van SDD: “Elk merk worstelt met hetzelfde probleem: stock verkopen aan de volle marktprijs is vaak niet evident en het alternatief, verkopen aan een opkoper, is meestal verlieslatend. Een online outlet is een mooie oplossing om met – vaak flinke – kortingen toch nog rendement te halen, maar het is geen evidentie voor een kleine onderneming. Wij wilden een platform maken dat ook kleinere spelers zou toelaten om hun stocks uit te verkopen aan outletvoorwaarden.”Luxury Outlet beheert een online platform waarop het AI technologie ontwikkelde om de klanten en prospecten optimaal te bereiken en van dienst te zijn.Een starter staat voor flink wat obstakels: banken zijn zelden geïnteresseerd, de eisen van grote investeerders zijn een enorme uitdaging en privé-investeerders willen omzet zien. Zonder omzet geen middelen, zonder middelen geen marketing en verkoop. Om door te breken is daarom niet alleen kapitaal maar ook en vooral expertise en marketing nodig. 

Dat vond Steven Deduytsche in het BAN netwerk: “we zochten een partner die deuren voor ons zou openen en daarom zijn we eind vorig jaar naar BAN gestapt. Het Business Angels Netwerk toonde ons meteen zijn enorme toegevoegde waarde. BAN begreep ons probleem, nam ons bij de hand en bracht ons in contact met Karim Redjal die nu in onze Raad van Bestuur stapt.” De expertise van retail expert Redjal is van cruciale waarde om de strategie en technologie verder te verfijnen en de jonge onderneming te helpen groeien. De overeenkomst illustreert perfect de filosofie van BAN Vlaanderen: niet uitsluitend kapitaal, maar prioritair hoge toegevoegde waarde voor innoverend ondernemerschap en een uitstekend netwerk.

“Outlets zijn sinds de bankencrisis van 2008 de norm in retail, niemand kijkt nog neer op stockverkoop en de klant eist ook zijn premium producten aan sterke kortingen. In die markt komen wij met een aanbod volgens het principe van de goedkoopste supermarkt: we houden continu de concurrenten in de gaten en we garanderen steeds de laagste prijs. We zijn nu een jaar actief en bieden 1600 merken aan met 200.000 unieke artikelen aan kortingen tot 80%. Wij genereren vandaag 50 orders per dag en streven tegen september naar 200”, aldus Deduytsche.

Over Luxury OutletLuxury Outlet is een nieuw innovatief platform en online winkel voor spelers in de retail-industrie. Het platform geeft vooraan ook kleinere spelers de mogelijkheid om hun stocks te verkopen aan outletvoorwaarden. Luxury Outlet selecteert winkelstukken van luxe merken en boetieks over de hele wereld, vakkundig samengesteld door het eigen team. De merk- en boetiekpartners zijn overal gevestigd en het bedrijf selecteert enkel de allerbeste in de branche. Luxury Outlet verzendt vanuit eigen magazijn naar meer dan 150 landen over de hele wereld.

Contact: Steven Deduytsche, CEO – mobiel: +32 478 29 42 61 – email: steven@luxury-outlet.eu 

Meest Recente Posts

Hoe kunnen wij u helpen?

Dolores eos qui ratione sequi nesciunt neque porro quisquam est qui dolorem ipsum quia dolor sit amet consectetur.Dolores eos qui ratione sequi nesciunt neque porro quisquam est qui dolorem ipsum quia dolor sit amet consectetur.

CONTACTEER ONS

Hoe kunnen wij u helpen?

Wilt u graag kennis met ons maken? Graag! Neem gerust contact met ons op, zodat we op zoek kunnen naar een samenwerking. We kijken er alvast naar uit.

CONTACTEER ONS

In de kijker

Hoe kunnen wij u helpen?

Wilt u graag kennis met ons maken? Graag! Neem gerust contact met ons op, zodat we op zoek kunnen naar een samenwerking. We kijken er alvast naar uit.

CONTACTEER ONS