Scale-up Pluginvest haalt geld op in Corona-tijden

Het Antwerpse bedrijf Pluginvest heeft midden in de corona tijden kapitaal opgehaald. Het jonge groeibedrijf is gespecialiseerd in laadinfrastructuur voor elektrische wagens. De kapitaalverhoging moet bijdragen tot de versterking van hun positie in deze groeimarkt. Daarnaast zal verder worden ingezet in het uitbouwen van partnerships.

‘Sinds 2016 is een mooi verhaal geschreven’, licht Sander Hereijgers toe, oprichter en CEO van Pluginvest. ‘Het gaat veel verder dan de laadpaal op zich. Met bijhorende diensten ontzorgen we onze klanten in de transitie naar duurzame mobiliteit. Via een maandelijkse Charging-as-a-Service formule maken we deze overstap laagdrempelig en blijven we de klant ook na de installatie ondersteunen voor onderhoud, facturatie en smart grid toepassingen.’

Sinds de oprichting werd Pluginvest begeleidt door Start-it @ KBC. Om verder door te groeien in deze snel ontwikkelende markt is Pluginvest gaan aankloppen bij BAN Vlaanderen. ‘De corona situatie was een onvoorzien element aan het einde van deze kapitaalsronde’, zegt Sander. ‘Maar de lagere milieu impact, de kostenbesparing en het hogere rijplezier dat gepaard gaan met elektrisch rijden zorgen voor een niet te stoppen transitie.’

De nieuwe aandeelhouders zullen niet enkel kapitaal, maar ook hun netwerk ter beschikking stellen. Daarnaast treedt ook Karel Cardoen toe tot de raad van bestuur die met zijn ervaring wil bijdragen tot de verdere groei van deze scale-up.

Wie is Pluginvest

Pluginvest is een Belgische scale-up gespecialiseerd in laadinfrastructuur voor elektrische wagens voor bedrijven.Pluginvest is actief sinds 2016 en werd opgericht door Sander Hereijgers en Cedric de Jonghe. Hun +10 jaar ervaring in enerzijds de onshore windenergie en anderzijds de vraagsturing van energieverbruik willen ze benutten in de uitdagingen waar de mobiliteitssector voor staat. Via hun innovatieve en kwalitatieve oplossingen bereiden ze hun klanten voor op de toekomst van elektrische mobiliteit.

Bekijk hier het persbericht

Meest Recente Posts

Hoe kunnen wij u helpen?

Dolores eos qui ratione sequi nesciunt neque porro quisquam est qui dolorem ipsum quia dolor sit amet consectetur.Dolores eos qui ratione sequi nesciunt neque porro quisquam est qui dolorem ipsum quia dolor sit amet consectetur.

CONTACTEER ONS

Hoe kunnen wij u helpen?

Wilt u graag kennis met ons maken? Graag! Neem gerust contact met ons op, zodat we op zoek kunnen naar een samenwerking. We kijken er alvast naar uit.

CONTACTEER ONS

In de kijker

Hoe kunnen wij u helpen?

Wilt u graag kennis met ons maken? Graag! Neem gerust contact met ons op, zodat we op zoek kunnen naar een samenwerking. We kijken er alvast naar uit.

CONTACTEER ONS