Coaching skills: essentieel voor het BAN-team


Open en helder­­­e communicatie, dat kan ik alleen maar aanmoedigen! Ik ben Daisy Baeten, communicator met de nodige coaching skills bij BAN Vlaanderen. Wij maken er als organisatie werk van om zowel intern als extern zaken bespreekbaar te maken. En ja, ook soms de minder aangename zaken. Eender welke relatie maar zeker die tussen ondernemer en investeerder, kan alleen groeien door transparantie en vertrouwen. In die relatie-opbouw spelen de BAN Vlaanderen dealguides een voorname rol.

Op zich heeft iedereen die betrokken is bij onze werking, sterke coaching skills. Ze moeten weten in bepaalde situaties, hoe de gevoelslading eraf te halen en indien nodig beslissingen mogelijk te maken. Een gezonde dosis zelfkritisch denken kan je hierbij helpen. “Hoe zou ik reageren in zulke situaties?”, maakt dat we tot inzichten komen die verder reiken dan het eigen ego, leefwereld en denkvermogen: een goede oefening voor de ontwikkeling van een langetermijnvisie. En we ervaren al bijna 20 jaar dat het gemakkelijker gezegd dan gedaan is.

Laat ons eerlijk zijn: zowel ondernemers als investeerders zijn mensen met een sterke visie. Voor ondernemers die dromen, zijn investeerders met ervaring vaak “challenging” partners. Want bij ondernemers wint de droom het al eens van de realiteit. En de investeerder wil het momentum aangrijpen om zijn ervaring in de weegschaal te gooien. Alles start dan met vertrouwen. Daar zit de echte uitdaging wanneer je met business angels in zee gaat. En dat begint met een open gesprek. De klik moet er komen, of zelfs bijna instant zijn, vanaf de eerste ontmoeting en die klik heb je niet altijd. De dealgesprekken zijn daar dé plaats en gelegenheid bij uitstek voor. Het is boeiend om te zien hoe sommige deals tot stand komen … en andere afspringen. Als je weet dat zo’n traject voor een BAN-deal enkele maanden kan duren alvorens de investering gebeurt, dan kan je je daar iets bij voorstellen.

Ook onze coördinatoren zijn niet weg te denken spilfiguren als je aan coaching denkt. In veel gevallen zijn ze the first point of contact en eigenlijk zowat de persoonlijke coach van een kandidaat-ondernemer of privé-investeerder. Die eerste kennismakingsgesprekken zijn lang niet zo onschuldig als ze lijken. Ze geven meteen een eerste indruk; en die moet best spot-on zijn! Er rust een grote verantwoordelijkheid op de schouders van de coördinatoren. Ze moeten hun gesprekspartner een duidelijk beeld geven van de brede waaier aan mogelijkheden en meerwaarde die een traject binnen BAN Vlaanderen hen biedt. En dat kan voor iedere ondernemer of business angel verschillen. Een groot deel hangt daar ook af van de verwachtingen waarmee een ondernemer of business angel bij BAN Vlaanderen aanklopt.

In principe streven onze organisatie, de leden en onze ondernemers altijd naar het ‘wise’ gedachtegoed. De ultieme persoonlijke en zakelijke match tussen een ambitieuze ondernemer en een investeerder met de nodige dosis ervaring, dàt is de doelstelling van ons netwerk! Je klopt bij ons aan en vanuit BAN Vlaanderen creëren we een sneeuwbaleffect van nieuwe opportuniteiten, voor alle partijen. We beseffen best dat we als organisatie vaak onder de radar van miljoenendeals verdwijnen, maar toch staat BAN Vlaanderen aan de wieg van vele mooie groeitrajecten en – zonder aan ‘name dropping’ te gaan doen – heel wat straffe ondernemingen, die internationaal glorie kennen. En daar zijn we enorm trots op!

Meest Recente Posts

Hoe kunnen wij u helpen?

Dolores eos qui ratione sequi nesciunt neque porro quisquam est qui dolorem ipsum quia dolor sit amet consectetur.Dolores eos qui ratione sequi nesciunt neque porro quisquam est qui dolorem ipsum quia dolor sit amet consectetur.

CONTACTEER ONS

Hoe kunnen wij u helpen?

Wilt u graag kennis met ons maken? Graag! Neem gerust contact met ons op, zodat we op zoek kunnen naar een samenwerking. We kijken er alvast naar uit.

CONTACTEER ONS

In de kijker

Hoe kunnen wij u helpen?

Wilt u graag kennis met ons maken? Graag! Neem gerust contact met ons op, zodat we op zoek kunnen naar een samenwerking. We kijken er alvast naar uit.

CONTACTEER ONS