Testimonial: angel en dealguide Patrick Van Roey


Patrick Van Roey is al bijna 15 jaar betrokken bij BAN Vlaanderen als business angel en dealguide. 

Waarom al zo lang betrokken bij BAN Vlaanderen?

We bieden ondersteuning aan ondernemers. We gaan volledig mee in hun verhaal, van businessplan tot het al dan niet closen van de deal. We begeleiden hen doorheen heel het proces. Ondernemers zijn vaak ongeduldig, het gaat bij voorkeur altijd snel vooruit. Wij kunnen als neutrale gids makkelijker afstand nemen om de perfecte match voor hen te vinden. Want ook voor business angels is het een grote stap. Zij nemen immers het financieel risico.

Business angels die minder ervaren zijn, proberen we bij te staan om het risico te beperken. Wat verwachten ze bijvoorbeeld van de return van kapitaal? Op een objectieve manier begeleiden we beide partijen. We adviseren, consulteren en praten over alle hindernissen die zich kunnen voordoen. 

De absolute sterkte van BAN Vlaanderen?  

De sterkte van het netwerk is dat ze vooral in het segment zitten van jonge start-up bedrijven, die nog weinig tractie hebben in de economie. Dat brengt altijd een groter risico met zich mee. In het begin is er namelijk weinig omzet en verkoop. Deze bedrijven kunnen ook bij ons terecht. Onze meerwaarde voor de maatschappij bestaat erin dat wij als organisatie deze ondernemers ondersteunen en de juiste partijen zoeken. 

Mijn tip voor ondernemers… 

Een ondernemer heeft in het beste geval een dynamische, gedreven persoonlijkheid. En hoe meer je daar van hebt, hoe beter want je gaat niet altijd fluitend naar huis. Er is doorzettingsvermogen nodig. Als je onderneemt, moet je ook een open geest hebben, die luistert naar anderen en naar andere ideeën van mensen die betrokken zijn met de onderneming. Vergeet ook niet dat een plan op zich goed kan zijn, maar dat er altijd een commercieel verhaal achter moet zitten om te groeien.

Wat kan de WISE Academy concreet bieden?

Dat business angels een brede kennis hebben, spreekt voor zich! Maar in de WISE Academy komen er ook materies aan bod die niet voor de hand liggend zijn en aan veel verandering onderhevig zijn. Het is belangrijk dat business angels van alles op de hoogte blijven. De WISE Academy houdt business angels en ondernemers wakker . Mijn favoriete topic? De time sheet! Niets is belangrijk dan een goede timing om je businessplan tot leven te wekken.  

Meest Recente Posts

Hoe kunnen wij u helpen?

Dolores eos qui ratione sequi nesciunt neque porro quisquam est qui dolorem ipsum quia dolor sit amet consectetur.Dolores eos qui ratione sequi nesciunt neque porro quisquam est qui dolorem ipsum quia dolor sit amet consectetur.

CONTACTEER ONS

Hoe kunnen wij u helpen?

Wilt u graag kennis met ons maken? Graag! Neem gerust contact met ons op, zodat we op zoek kunnen naar een samenwerking. We kijken er alvast naar uit.

CONTACTEER ONS

In de kijker

Hoe kunnen wij u helpen?

Wilt u graag kennis met ons maken? Graag! Neem gerust contact met ons op, zodat we op zoek kunnen naar een samenwerking. We kijken er alvast naar uit.

CONTACTEER ONS