BAN deal: Venous Stent vindt 650K bij Nederlandse en Vlaamse angels


Innovatieve healthtech dankzij Nederlands-Belgische universitaire know how en kapitaal. Vijf leden van Business Angels Netwerk (BAN) Vlaanderen stappen aan boord van de Nederlandse start-up Venous Stent. De Belgische angels leggen samen met Nederlandse investeerders, een totaal van 650K EURO op tafel.

Venous Stent ontwikkelt innovatieve technologie die bijwerkingen van Deep Vain Thrombosis-behandeling efficient voorkomt. Achter de healthtech-onderneming zitten wetenschappers van de universiteiten van Leuven, Maastricht en Aken. Het kapitaal dient om klinische studies af te ronden, te voldoen aan regulatoire vereisten en om naar de internationale markt te trekken. Uiteraard staan de business angels Venous Stent bij met hun jarenlange ondernemerservaring en netwerken.

Vaatchirurg en professor emeritus Cees Wittens van de Universiteit van Maastricht richtte Venous Stent in 2019 op. Hij bedacht een nieuw type stent dat Deep Vein Thrombosis (DVT) en de gevolgen ervan efficiënter behandelt. Een DVT is een bloedklonter in een ader van de benen of het onderlichaam. Een stent is een buisje van metaalgaas dat de ader weer open zet. Zo'n 25% van de patiënten ervaren nare nevenwerkingen na de inbreng van een klassieke stent. 

De uitvinding van Venous Stent is bijzonder dankzij zijn specifieke structuur die perfect de vorm van de ader aanneemt en niet ongewenst rechttrekt of kinken vormt. Ook wordt hij beter opgenomen door de aderwand. Door dit alles verloopt het herstelproces voorspoedig en verdwijnen de meeste bijwerkingen. 

Venous Stent ging begin dit 2020 aankloppen bij de NLC Stepping Stone Fund, expert op het vlak van healthtech financiering. NLC bracht Venous Stent allereerst in contact met wetenschapper en ondernemer Jeroen Kodde die de starter als CEO naar volwassenheid zal leiden. Tegelijk ging Venous Stent op zoek naar business angels in Nederland en België en kwam aldus ook in contact met BAN Vlaanderen

“Begin dit jaar hebben Cees Wittens en ik samen een eerste pitch gehouden voor leden van BAN Vlaanderen,” vertelt Jeroen Kodde.  “De organisatie heeft ons begeleid van de eerste contacten naar gesprekken over concrete juridische en commerciële structuren. Dat heeft geleid tot de oprichting van een Stichting Administratiekantoor waarin alle investeerders deelnemen.”

De overeenkomst vandaag omvat 300.000 euro van NLC Stepping Stone en 350,000 euro van 7 business angels (5 Belgische en 2 Nederlandse); een evenwichtige mix van investeerders met wetenschappelijke, commerciële en financiële profielen en stuk voor stuk gelauwerde ondernemers die de healthtech markt kennen en de startup bijstaan met raad en daad en een uitmuntend netwerk. 

De onderneming rondt op dit moment initiële klinische tests van de stent op schapen af. Het product voldoet prima en Venous Stent zal het proces van testen en goedkeuren verder uitwerken. 

Venous Stent heeft grote ambities. Jeroen Kodde: “Wereldwijd zijn er jaarlijks zo'n drie miljoen DVT-patiënten, waarvan vierhonderd duizend die baat hebben bij een stent. Ook zijn er patiënten met andere aandoeningen die in aanmerking kunnen komen voor onze stent.  Als binnen vijf jaar één op de vijftien stents die verkocht worden er eentje van Venous Stent is, verwachten we een jaaromzet van circa 110 miljoen Euro,” aldus Kodde.

Meest Recente Posts

Hoe kunnen wij u helpen?

Dolores eos qui ratione sequi nesciunt neque porro quisquam est qui dolorem ipsum quia dolor sit amet consectetur.Dolores eos qui ratione sequi nesciunt neque porro quisquam est qui dolorem ipsum quia dolor sit amet consectetur.

CONTACTEER ONS

Hoe kunnen wij u helpen?

Wilt u graag kennis met ons maken? Graag! Neem gerust contact met ons op, zodat we op zoek kunnen naar een samenwerking. We kijken er alvast naar uit.

CONTACTEER ONS

In de kijker

Hoe kunnen wij u helpen?

Wilt u graag kennis met ons maken? Graag! Neem gerust contact met ons op, zodat we op zoek kunnen naar een samenwerking. We kijken er alvast naar uit.

CONTACTEER ONS