Cynthia Verswijvel-Cornelissen openhartig over BAN


Cynthia Verswijvel-Cornelissen deed haar intrede als bestuurder bij BAN Vlaanderen. Ondertussen is haar 2de jaar als voorzitter van BAN Vlaanderen halverwege. Cynthia heeft een achtergrond als financieel adviseur voor familiale bedrijven bij Finpower, dat zij samen met haar echtgenoot in 1995 heeft opgestart. Daarnaast is zij CEO van één van de bedrijven waarin zij en haar echtgenoot, geïnvesteerd hebben. Ervaring voldoende om te weten wat ondernemers nodig hebben. En die kennis en expertise kan ze maximaliseren en inzetten voor hen, maar zeker ook ten goede van de privé-investeerders binnen het BAN-netwerk.

Wij vroegen aan Cynthia: “Zijn vrouwen voorzichtiger in het ondernemen?” 

Vrouwen zijn over het algemeen iets voorzichtiger als het op business aankomt. Vooral op vlak van durven risico nemen blijkt dat zo te zijn en in hun prognoses zijn vrouwen meestal (te) modest. Dit geldt natuurlijk niet voor alle ‘women in business’ en ik wil zeker geen verkeerde perceptie scheppen bij de vrouwen die net zo broodnodig zijn. Maar bewustzijn hieromtrent is noodzakelijk willen we niet enkel op verandering wijzen, maar ook oplossingen implementeren. Een businessplan stelt ook niets voor zonder een implementatieplan. Veelvuldige studies stellen vast dat over het algemeen, vrouwen altijd nog eens extra nadenken voor ze de sprong wagen. Ikzelf ben daar wat atypisch in en absoluut niet risico-avers. Als investeerdersduo met mijn echtgenoot, ben ik van ons beiden net diegene met de meeste risico-appetijt 😊Wanneer heeft een business angel impact op het slagen of succes van een investeringsproject?

De meeste impact als business angel kan je hebben wanneer de ondernemers open staan voor feedback en sturing. Dat vraagt van hen dat ze willen leren van andere mensen. Die mindset bepaalt alles. De meeste ondernemers hebben een plan en een eigen gedachtegang, die niet altijd simpel bij te sturen is. Soms moet je iemand extra aansporen om een sprong te wagen. Soms moet je vertellen dat ze hun idee beter finetunen of wordt er geconstateerd dat het niet levensvatbaar is. Er is niets zo moeilijk dan iemand erop attenderen dat stoppen de beste optie is. Je kwetsbaar opstellen als ondernemer is niet evident, maar wel belangrijk. Durf fouten maken en probeer ze samen op te lossen met iemand die je de hand reikt. Dus business angels hebben zeker impact, maar alles hangt ook af van de ontvankelijkheid voor raad en advies van de ondernemers. In welke mate willen ze bijleren? Vertrouwen creëren en een band scheppen is denk ik regel nummer één om samen successen te vieren. 

Hoe krijgen we meer vrouwelijke ondernemers naar ons BAN Vlaanderen platform?

Op korte termijn zou elke vrouw die betrokken is bij BAN Vlaanderen, persoonlijk andere vrouwen warm maken over het BAN verhaal en de missie. Vertel over BAN Vlaanderen (zoals ik), vertel vanuit je eigen ik en maak hen duidelijk waarom dit platform zo belangrijk en leuk is. Vrouwen in het netwerk moeten ambassadeurs zijn op hun eigen manier en zo zal de sneeuwbal wel groter worden, daar ben ik zeker van. Op lange termijn moeten we intensiever op zoek gaan naar vrouwen die mee willen stappen. Wat is het traject voor hen en wat is de meerwaarde? Om over na te denken. 

De meerwaarde van BAN Vlaanderen voor mij? 

·       Mijn ervaring als ondernemer en investeerder ten dienste stellen van de maatschappij door mijn rol bij BAN Vlaanderen.

·       Een mooie aanvulling op mijn andere jobs: CEO Pacauto en adviseur Finpower.

·       Fijn samenwerken met een dynamisch team.

BAN Vlaanderen in a nutshell 

Het platform voor ondernemend Vlaanderen, waar ondernemers en investeerders mekaar vinden en waar deze laatsten de kans hebben om met andere investeerders de krachten te bundelen in meerdere ondernemingen.

Cynthia's gouden tips

·       Sta altijd open voor positieve en opbouwende kritiek.

·       Leer uit je fouten.

·       Relativeer regelmatig en onthoud dat elke moeilijke situatie steeds ook opportuniteiten met zich mee zal brengen.

Meest Recente Posts

Hoe kunnen wij u helpen?

Dolores eos qui ratione sequi nesciunt neque porro quisquam est qui dolorem ipsum quia dolor sit amet consectetur.Dolores eos qui ratione sequi nesciunt neque porro quisquam est qui dolorem ipsum quia dolor sit amet consectetur.

CONTACTEER ONS

Hoe kunnen wij u helpen?

Wilt u graag kennis met ons maken? Graag! Neem gerust contact met ons op, zodat we op zoek kunnen naar een samenwerking. We kijken er alvast naar uit.

CONTACTEER ONS

In de kijker

Hoe kunnen wij u helpen?

Wilt u graag kennis met ons maken? Graag! Neem gerust contact met ons op, zodat we op zoek kunnen naar een samenwerking. We kijken er alvast naar uit.

CONTACTEER ONS