BAN Flanders kondigt met Doorway nieuwste internationale realisatie aan


Leden van BAN Flanders krijgen nu ook toegang tot een voornaam internationaal platform voor BA-investeringen. Business Angels Network (BAN) Flanders' recente naamswijziging is meer dan alleen een nieuwe vlag; het netwerk van ervaren investeerders kiest consequent voor een internationale koers.

Via contacten met gelijkaardige organisaties en federaties in Europa, gaat BAN Flanders een samenwerking aan met het Italiaanse investeerdersplatform Doorway. Het partnership creëert gratis bijkomende internationale investeringsperspectieven voor de leden van BAN Flanders en opent deuren voor Vlaamse startups en scale-ups om te ondernemen en zaken te doen in een bruisende Europese context. 

Het partnership is het begin van een nieuwe internationale dynamiek die business angels in en buiten Europa zal stimuleren om actief mee te werken aan de groei en het succes van jonge ondernemingen. BAN Flanders mikt op ondernemingen die ultramoderne technologie en applicaties ontwikkelen om de uitdagingen van vandaag aan te pakken. Het gaat dan onder meer om artificiële intelligentie, energietransitie, CO2-neutraal en duurzaam ondernemen.

Doorway is een van origine Italiaans online investeringsplatform voor professionele investeerders gemachtigd door regulator Consob. De “Commissione Nazionale per le Società e la Borsa” (CONSOB) is de openbare dienst die instaat voor de regulering van de Italiaanse financiële markten. Leden van BAN Flanders hebben voortaan de mogelijkheid om via het platform te investeren in Italiaanse en andere internationale ondernemingen met groot potentieel. Het is een excellente kans voor business angels om hun portfolio uit te breiden voorbij de grenzen van Vlaanderen en de Benelux. 

Uiteraard komt het ook de ondernemingen ten goede die door Doorway zorgvuldig geselecteerd worden en die in onze regio willen ondernemen en zakendoen. De overeenkomst met BAN Flanders is voor Doorway een eerste belangrijke realisatie van het partnership dat zij recent sloot met Business Angels Europe. BAN Flanders is hiermee trendsettend in Europese context. Het is meteen ook een eerste concrete stap van BAN Flanders in een globale markt van ondernemingen die zich niet storen aan landsgrenzen; een keuze voor internationalisering die ook gereflecteerd wordt in de recente naamsverandering van het investeringsnetwerk. 

Het akkoord laat toe om twee – en later meer – welvarende en dynamische regio's in de EU met elkaar te verbinden en aldus de krachten te bundelen om de economie van de toekomst te ontwikkelen. Belgische en Italiaanse Business Angels zijn nu in staat om samen met startups technologische en ecologische uitdagingen aan te pakken en nieuwe businesskansen en markten te ontwikkelen. Technologie en innovatie kennen geen grenzen en dat is waarom de toekomst van ondernemen en investeren internationaal is."

BAN Flanders CEO, Reginald Vossen


Ook Antonella Grassigli, CEO van Doorway sprak haar tevredenheid uit. "Wij zijn erg verheugd om dit partnership te kunnen aankondigen. Het breidt niet alleen ons investeerderspotentieel uit maar het tekent ook een belangrijke stap in de realisatie van onze strategie van internationalisering. Niet alleen Doorway is gebaat bij deze overeenkomst, maar ook en vooral de startups die nu makkelijker kunnen ondernemen en ontwikkelen in het hart van West-Europa".

Meest Recente Posts

Hoe kunnen wij u helpen?

Dolores eos qui ratione sequi nesciunt neque porro quisquam est qui dolorem ipsum quia dolor sit amet consectetur.Dolores eos qui ratione sequi nesciunt neque porro quisquam est qui dolorem ipsum quia dolor sit amet consectetur.

CONTACTEER ONS

Hoe kunnen wij u helpen?

Wilt u graag kennis met ons maken? Graag! Neem gerust contact met ons op, zodat we op zoek kunnen naar een samenwerking. We kijken er alvast naar uit.

CONTACTEER ONS

In de kijker

Hoe kunnen wij u helpen?

Wilt u graag kennis met ons maken? Graag! Neem gerust contact met ons op, zodat we op zoek kunnen naar een samenwerking. We kijken er alvast naar uit.

CONTACTEER ONS