FOD Economie: Minnelijke schikking bij een geschil


Een geschil met een consument of met een ander bedrijf: denk aan een minnelijke schikking! Er zou op een bepaalde datum geleverd worden en dat is niet gebeurd, je zou een klus afmaken maar er ontbraken goederen. Wat doe je of zou je moeten doen wanneer deze problemen bij de uitvoering van een contract boven water komen?

Een klacht indienen lijkt zo drastisch en dat doe je liever niet meteen. Wat is dan specifiek die klacht en hoe moet je die formuleren? En nog belangrijker, bij wie klop je hiervoor aan? Ga je meteen bij een advocaat advies inwinnen of eventueel een accountant om hulp vragen? Naar de rechter stappen? Het klinkt allemaal heel ingrijpend.

Het indienen van een klacht betekent dat de andere partij een overtreding van een voorschrift heeft begaan. Als dit inderdaad het geval is, zullen zij waarschijnlijk worden gestraft, maar dit zal uw contractuele probleem niet oplossen: politie en de economische inspectie zijn niet bevoegd voor het oplossen van dit soort kwesties.

Wat zijn dan de beste en eerste stappen die je onderneemt?

Probeer in de eerste plaats in contact te komen met de andere partij om het probleem uit te leggen en het misschien rechtstreeks op te lossen. Indien dit niet mogelijk is, is de rechtbank niet de enige oplossing. Ga al eens juridisch advies inwinnen of raadpleeg het Belmed-platform ( www.belmed.fgov.be ) om meer te weten te komen over de minnelijke schikking van handelsgeschillen. 

Wist je trouwens dat Belmed ondersteunende partij is in handelsgeschillen?

Belmed is een onlineplatform dat de FOD Economie aanbiedt aan consumenten en ondernemingen. Commerciële geschillen kunnen op die manier buiten de rechtbank en online geregeld worden door tussenkomst van een onafhankelijke bemiddelaar. Belmed is dus uw partner in alternatieve geschillenoplossingen.

Meest Recente Posts

Hoe kunnen wij u helpen?

Dolores eos qui ratione sequi nesciunt neque porro quisquam est qui dolorem ipsum quia dolor sit amet consectetur.Dolores eos qui ratione sequi nesciunt neque porro quisquam est qui dolorem ipsum quia dolor sit amet consectetur.

CONTACTEER ONS

Hoe kunnen wij u helpen?

Wilt u graag kennis met ons maken? Graag! Neem gerust contact met ons op, zodat we op zoek kunnen naar een samenwerking. We kijken er alvast naar uit.

CONTACTEER ONS

In de kijker

Hoe kunnen wij u helpen?

Wilt u graag kennis met ons maken? Graag! Neem gerust contact met ons op, zodat we op zoek kunnen naar een samenwerking. We kijken er alvast naar uit.

CONTACTEER ONS