Business angels-leden van BAN Flanders helpen starter cruciale brug te slaan naar doorbraak


Drongen – Team n Time weet zich te verzekeren van fondsen om commerciële groei en productontwikkeling te financieren. De jonge Vlaamse onderneming Team n time rondt een financieringsronde ter waarde van 650K euro af dankzij leden van BAN Flanders, The Harbour en VLAIO. Het kapitaal helpt Team n Time zijn product te verfijnen en extra omzet te genereren om aldus de cruciale brug te slaan naar grotere investeerders. Team n Time maakt een oplossing waarmee ziekenhuizen de allocatie van hun personeel veel beter kan afstemmen op de sterk variabele zorglast.

Team n Time CEO Brecht Thijs: "Ruim veertig procent van de zorglast in ziekenhuizen is onvoorspelbaar. Deze organisaties moeten dus snel kunnen reageren. De coronacrisis heeft dat spanningsveld nog sterker gemaakt. Vandaag moeten afdelingshoofden zich behelpen met de beperkte info die ze krijgen van de werkvloer en ad hoc planning in spreadsheets." 

Team n Time destilleert uit beschikbare data objectieve informatie, en presenteert deze in een overzichtelijk dashboard. Zo kan het ziekenhuis uur na uur de beschikbaarheid van het personeel afstemmen op schommelingen in de zorglast. “Cruciaal is dat we geen bijkomende administratieve last bezorgen aan het reeds overladen ziekenhuispersoneel.”

"De tekorten aan verpleegkundigen en zorgpersoneel zijn problematisch en dat zal in de komende jaren niet verbeteren. Je kan niet plots duizenden gemotiveerde mensen bij toveren, zelfs niet met extra budget. Daarom is het zo belangrijk om zorgzaam en zuinig om te springen met de zeer schaarse middelen. Onze oplossing is ontwikkeld met het welzijn van de zwaarbelaste verpleegkundigen voor ogen. Wij willen de werksituatie van deze professionals verbeteren. Op die manier zorgen we er mee voor dat het personeel in dienst blijft en dat ultiem de patiënt een betere en meer stabiele zorg krijgt. Wat goed is voor de patiënt, is goed voor het personeel en leidt tot betere kwaliteit en lagere kosten," vertelt Thijs.

Team n Time is een spin-off van het Mechelse Calidos, sinds 2006 ontwikkelaar van IT-oplossingen voor de ziekenhuissector. Het idee voor een workload-oplossing bleek beloftevol. Bij de overname van Calidos door OCTO REEF in 2018, was voor de partners het potentieel al duidelijk en werd Team n Time intern ondergebracht bij een projectteam. De eerste versie wist op korte tijd zes grote ziekenhuizen te overtuigen. 

De ervaringen tijdens de Corona-jaren 2020 en 2021, bevestigde het nut en de noodzaak van een dergelijk oplossing en er werd beslist om Team n Time te upgraden van een sales-led naar een product-ledoplossing.

Toshoni Van Craen, partner bij OCTO REEF: “Na het spotten van de opportuniteit en het groeipotentieel van Team n Time, gingen we als startup studio op zoek naar een sterk founder team om de visie, het product en de organisatie uit te bouwen. Een doelgerichte zoektocht bracht ons bij Brecht Thijs als CEO en Niels Vermaut als CTO. Samen met hen zet OCTO REEF als co-founder zijn schouders verder onder dit mooie verhaal. ”

Brecht Thijs over de ambities van Team n Time: "Wij hebben ambitie om internationaal te gaan en om de standaard te worden in onze niche. Met name de gigantische markt in de Verenigde Staten lonkt – we hebben geen directe concurrentie die even snel en doeltreffend als wij een operationele oplossing kan uitrollen en het potentieel is enorm”. 

“Hiervoor trekken we in februari al naar NY, we werden geselecteerd om deel te nemen aan de ERA Global sales accelerator in samenwerking met Scaleup Vlaanderen. Daarnaast staat er een grote product roadmap klaar om door te evolueren van oplossing voor werklastbeheer naar een platform voor integraal capaciteitsmanagement. Om dit te realiseren hebben we meer fondsen nodig en kijken we naar venture capital – de eerste contacten zijn al gelegd. We realiseerden ons evenwel dat we nog niet rijp waren voor dergelijke investeerders. Daarom gingen we op zoek naar brugfinanciering." 

Team n Time kwam in contact met BAN Flanders. "Dankzij BAN Flanders konden we meteen deelnemen aan een pitch-evenement in juni. We wisten de interesse op te wekken van verschillende angels en legden nog meer contacten met andere investeerders. Na een intense oefening wisten we de nodige fondsen op te halen om de komende periode te overbruggen met het oog op het realiseren van een grotere financieringsronde met institutionele investeerders." 

Team n Time breidt in het kader van de financieringsronde zijn kernteam flink uit – de onderneming beoogt onder meer een Chief Product Manager te rekruteren die van de SaaS-oplossing een product van wereldklasse zal maken. De onderneming gaat ook partnerships aan met grote medtech-spelers om haar go-to-market te faciliteren. 

Brecht Thijs benadrukt het belang van de angels: 'Wij hebben waardevolle steun gekregen van de ondernemende investeerders. Een van onze angels is arts-chirurg en persoonlijk dicht betrokken bij de problematiek. Onder de angels zitten voorts financiële experts die ons alert houden op het vlak van omzet en cash-flow, alsook ondernemers die je situatie beter begrijpen dan wie ook. Uiteraard hebben de angels samen enorme netwerken wat onze contacten met allerhande stakeholders ten goede komt." 

"Sterke business angels kunnen een echte boost betekenen voor je succes!" 

CEO Brecht Thijs, Team n Time


“Angels zijn mensen die investeren in andere mensen, in hun verhaal, ambitie en motivatie. Een persoonlijke ervaring is mijn grootste drijfveer. Na een zwangerschap vol complicaties kwam onze tweede dochter prematuur ter wereld. Mijn vrouw en ik hebben van heel nabij ondervonden hoezeer de persoonlijke inzet en het vakmanschap van de verpleegkundigen tot een goede gezondheidszorg leidt. Je kunt dan misschien geen goede gezondheid afdwingen, je kunt alleszins wel naar de beste gezondheidszorg streven. ”

Verschenen in de persMeest Recente Posts

Hoe kunnen wij u helpen?

Dolores eos qui ratione sequi nesciunt neque porro quisquam est qui dolorem ipsum quia dolor sit amet consectetur.Dolores eos qui ratione sequi nesciunt neque porro quisquam est qui dolorem ipsum quia dolor sit amet consectetur.

CONTACTEER ONS

Hoe kunnen wij u helpen?

Wilt u graag kennis met ons maken? Graag! Neem gerust contact met ons op, zodat we op zoek kunnen naar een samenwerking. We kijken er alvast naar uit.

CONTACTEER ONS

In de kijker

Hoe kunnen wij u helpen?

Wilt u graag kennis met ons maken? Graag! Neem gerust contact met ons op, zodat we op zoek kunnen naar een samenwerking. We kijken er alvast naar uit.

CONTACTEER ONS