BAN Flanders' procesflow voor succesvolle kapitaalrondes


Als je als ondernemer op zoek naar kapitaal, eerder al in contact kwam met BAN Flanders, dan kan je zeker en vast onze procesflow hieronder stap voor stap beschreven, bevestigen. Voor wie nog twijfelt of alleszins erg benieuwd is, raden we nu aan om verder te lezen.

Op zoek naar financiering? Ondernemer surft naar www.ban.be en meldt zich aan via ons online dealflow platform DEALUM. Na het ingeven van de minimale info - projectnaam en contactpersoon - schiet BAN Flanders in actie en brengt je binnen 24h in contact met een coördinator in jouw regio. Deze wordt je vertrouwenspersoon en neemt je bij de hand doorheen het hele proces. 

Een eerste screening in het kader van investor readiness, is stap 1. Hier kijkt de coördinator of je project in aanmerking kan genomen worden. Sectoren als horeca, retail en immo liggen wat moeilijker. Alle vinkjes afgecheckt, dan kan dit voorgelegd worden aan de business angels en adviseert de coördinator persoonlijk over de mogelijke verbeteringen om sterker te scoren. Je eigen businessplan is leidend hierin, jij blijft baas in eigen huis.

Als je ondernemingsplan in orde is, prept de coördinator je voor de investor pitch op een matching event. BAN Flanders organiseert deze maandelijks - behalve als het summer break is. Voor iedere pitch worden de angels al warm gemaakt met een anonieme onepager. Zo krijgen ze inzicht in de projecten die zullen pitchen.

Is jouw moment nog niet gekomen? Nog wat extra voorbereiding nodig? Een deepdive in de online modules van de WISE Academy, die 24/7 gratis at your service beschikbaar is, helpt om je verder voor te bereiden. Ook hiernaast blijft de one-on-one support van je BAN-coördinator doorlopen.

Jouw moment! Je kan pitchen voor de business angels! De pitch moet bouwen op de complementariteit van het team, de visie, uiteraard jouw product of dienst en hoeveel kapitaal jij nodig hebt om jouw groeiverhaal samen met hen te schrijven. Je hebt immers de keuze uit meer dan 200 angels bij BAN Flanders. 

Wees gerust, we oefenen dit samen met je en sturen bij. Wij organiseren daarvoor een dry run (een oefensessie, jouw generale repetitie) zodat jij tijdens die 10-minute pitch knalt als nooit tevoren. Dag van de pitches: offline én online zullen de angels jou als ondernemer aan het woord horen en aan de tand voelen. Investeerders zijn er om kritische vragen te stellen om hun investeringsrisico te kunnen inschatten. BAN Flanders capteert de business angel interesses, meteen na het event. Ook via het platform blijft jouw dossier voor onze leden geruime tijd beschikbaar om maximale interesses te verzamelen. Want ons netwerk blijft continu uitbreiden met nieuwe angels. 

Alle interesses opgelijst? De deal-wagen gaat aan het rollen! BAN Flanders plaatst nu een ervaren dealguide als neutrale begeleider aan het stuur voor de onderhandelingen. Hij of zij neemt de lead over van je coördinator, al is die ook nooit ver weg. 

Het belangrijkste is nu alle partijen aan het spreken krijgen én houden. Het business- en financieel plan zijn hiervoor de leidraad. De dealguide wordt gangmaker en bewaakt daarbij de belangen van alle partijen, in al zijn neutraliteit. Toch blijft de ondernemer altijd in de lead en kan die steeds kiezen met welke investeerders hij verder wil werken. Het is een proces van vertrouwen én met heldere afspraken en transparante pricing die van vooraf aan duidelijk zijn. 

Dealguide begeleidt de deal in wording, van meeting 1 voor kennismaking met het team, die in het beste geval na enkele vergaderingen eindigt in het ondertekenen van de termsheet. De BAN-deal is pas officieel als de notaris zijn werk heeft gedaan. 

Als er meer kapitaal of investeerders nodig zijn, heeft BAN Flanders nog Angelwings en het Angelwise Fund klaarstaan. Andere cofinanciers, w.o. PMV, kunnen op verzoek ook ingeschakeld worden.

Deal closed? Handtekening officieel? Welkom op de BAN Flanders WALL OF FAME! High five en klaar om je snelle groei te lanceren! BAN Flanders zal het woord verspreiden: because we love matchmaking. It's in our DNA! 

Meest Recente Posts

Hoe kunnen wij u helpen?

Dolores eos qui ratione sequi nesciunt neque porro quisquam est qui dolorem ipsum quia dolor sit amet consectetur.Dolores eos qui ratione sequi nesciunt neque porro quisquam est qui dolorem ipsum quia dolor sit amet consectetur.

CONTACTEER ONS

Hoe kunnen wij u helpen?

Wilt u graag kennis met ons maken? Graag! Neem gerust contact met ons op, zodat we op zoek kunnen naar een samenwerking. We kijken er alvast naar uit.

CONTACTEER ONS

In de kijker

Hoe kunnen wij u helpen?

Wilt u graag kennis met ons maken? Graag! Neem gerust contact met ons op, zodat we op zoek kunnen naar een samenwerking. We kijken er alvast naar uit.

CONTACTEER ONS