Qallo trekt Spadel als nieuwe investeerder aan om Europa te veroveren


Antwerpen -- Qallo is een Belgisch bedrijf dat in oktober 2021 een innovatieve energizer in poedervorm op de markt bracht. Consumenten kunnen het product op basis van plantenextracten en vitaminen met water mengen tot een gezonde en fruitige energiegevende drank. De producten van Qallo worden daardoor steeds aantrekkelijker voor mensen die op zoek zijn naar een suikerarm en duurzamer alternatief voor traditionele energiedrankjes.

Qallo heeft grote ambities en wil zich met zijn poederdranken op de hele Europese markt richten. Het bedrijf kan nu rekenen op de financiële en strategische steun van de familiegroep Spadel, die producent is van SPA en Bru water en onlangs aandeelhouder werd. De investeringsronde werd vervolledigd door Qallo’s huidige investeerders, alsook door verschillende angel investors via BAN Flanders.

Qallo werd opgericht door Alexander Van Laer, Moos Tits en Niels Peetermans, drie Antwerpse ondernemers die enkele jaren geleden al naam hadden gemaakt met de lancering van de succesvolle autodeeldienst Poppy. Met Qallo bieden ze een innovatieve energizer in poedervorm aan op basis van plantenextracten en B-vitaminen die concentratie en energie moeten bevorderen. Consumenten mengen het poeder vervolgens zelf met water tot een verfrissend energierijk drankje. Qallo is momenteel verkrijgbaar in 3 smaken en is een suikeren caloriearm, 100% veganistisch product.

“Qallo’s missie is ‘Spark Positive Energy’. Onze producten zijn gericht op een brede doelgroep van mensen die op zoek zijn naar een verfrissende energizer met weinig suiker, bijvoorbeeld als alternatief voor de klassieke cafeïnerijke producten zoals koffie en energiedranken”, legt Alexander Van Laer, een van de drie oprichters van Qallo, uit. “Naast een gezonde drankboordevol natuurlijke ingrediënten, speelt Qallo ook een positieve rol in de hydratatie, aangezien elk zakje Qallo-poeder gemengd moet worden met 0,5 à 1 liter water, waardoor de consument wordt aangemoedigd om meer water te drinken doorheen de dag”.

Al meer dan 300.000 stuks verkocht

Sinds de lancering in oktober 2021 kent het nieuwe product een groot succes, waaruit blijkt dat het voorziet in een behoefte op de markt. Vandaag heeft Qallo al meer dan 300.000 energizers verkocht, die trouwens in België worden ontwikkeld en geproduceerd. Het Belgische bedrijf wil een leider worden in de groeiende markt van functionele dranken, met de ambitie om snel over de Belgische grenzen heen te gaan en zich op de hele Europese markt te richten. In België zijn de producten van Qallo al verkrijgbaar via de website van het bedrijf, in alle winkels van AS Adventure, in de winkels van Game Mania en op Farmaline.

Dit sterke groeipotentieel trok de aandacht van het risicokapitaalfonds “The Source, Ventures by Spadel”, dat in juni 2021 door de Spadel groep werd gelanceerd. The Source nam hierop een minderheidsbelang in Qallo. Deze investering past perfect in de doelstelling van The Source: met Spadel een belang nemen in veelbelovende start-ups op het gebied van hydratatie om hen te helpen groeien via financiële en strategische ondersteuning.

“Wij zijn verheugd Qallo te steunen in zijn parcours om een Europese leider te worden op de markt van functionele dranken. Deze investering is een strategische inzet op een markt die de komende jaren naar verwachting enorm zal groeien en waarin wij ons vroeg willen positioneren om het volledige potentieel te benutten”, onderstreept Clément Yvorra, Global Business Development Manager bij Spadel. “Door in Qallo te investeren, nemen wij een aandeel in een opkomende categorie met een sterk ontwikkelingspotentieel en veel innovatie, op het kruispunt van twee snelgroeiende marktsegmenten in de wereld van hydratatie: energiedranken en oplossingen voor verrijking van water. In de komende maanden willen we blijven participeren in innovatieve en duurzame bedrijven”.

Meest Recente Posts

Hoe kunnen wij u helpen?

Dolores eos qui ratione sequi nesciunt neque porro quisquam est qui dolorem ipsum quia dolor sit amet consectetur.Dolores eos qui ratione sequi nesciunt neque porro quisquam est qui dolorem ipsum quia dolor sit amet consectetur.

CONTACTEER ONS

Hoe kunnen wij u helpen?

Wilt u graag kennis met ons maken? Graag! Neem gerust contact met ons op, zodat we op zoek kunnen naar een samenwerking. We kijken er alvast naar uit.

CONTACTEER ONS

In de kijker

Hoe kunnen wij u helpen?

Wilt u graag kennis met ons maken? Graag! Neem gerust contact met ons op, zodat we op zoek kunnen naar een samenwerking. We kijken er alvast naar uit.

CONTACTEER ONS