Coördinator Jan Waegemans maakt van BAN Flanders een regionaal bruggenhoofd voor ondernemers


Decennia ervaring, een sterk netwerk van partners en co-financiers en slimme deals

Ervaren zakenman en ondernemer Jan Waegemans geldt al jaren als een referentie. Binnen BAN Flanders neemt hij sinds begin dit jaar de rol op als coördinator voor de provincie Antwerpen. Jan kan bogen op een respectabele ervaring als ondernemer én business angel en is dus bij uitstek in staat het netwerk verder uit te bouwen, waardoor groeiende onderneming het nodige “WISE-money” kunnen vinden om hun plannen te verwezenlijken.

Als coördinator voor de ondernemende regio heeft hij er intussen het netwerk van BAN Flanders versterkt met belangrijke partners zoals VLAIO, PMV, Imec, The Harbour, The Beacon, Start-it@KBC en Stad Antwerpen. Deze sterke en diverse partners maken het BAN Flanders mogelijk startende en groeiende ondernemingen nog beter bij te staan bij hun zoektocht naar financiering en hun ontwikkeling.

Jan Waegemans hecht groot belang aan coaching: 'Het succes van een onderneming hangt in grote mate af van een goeie begeleiding van de oprichters. Onze business angels zijn ideaal geplaatst om die rol op te nemen; het gaat om mensen die stuk voor stuk hun strepen verdienden als ondernemer, manager of bedrijfsleider’.

Volgens Waegemans werkt een business angel mee in het jonge bedrijf – adviserend en navigerend, maar vaak ook heel praktijkgericht. De angel speelt zo een rol die aanzienlijk belangrijker is dan het kapitaal dat hij of zij aanbrengt. BAN Flanders wil vooral het belang van die rol benadrukken en starters en groeiers WISE-money bieden – intelligent kapitaal.

Jan heeft meer dan 20 ervaring in business development en consulting. Hij begon zijn carriere als software-ontwikkelaar en consultant, maar groeide snel door naar management- en directiefuncties.

Vanaf 1996 bouwde hij IT-specialist PTS Software Belgium en BnV uit tot overtuigende successen. Tijdens zijn verdere carrière nam hij diverse senior taken op bij reuzen als Dolmen, NothgateArinso en Oracle. Vanaf 2000 wordt hij ook actief als business angel – een rol waarin hij zijn kennis en ervaring als ondernemer kan laten gelden.

Jan baseert zijn aanpak op zijn jaren ervaring. Hij ziet drie voorname pijlers voor een succesvolle start: “Ondernemers moeten leiderschap uitstralen, betrokken zijn bij hun onderneming en aldus vertrouwen winnen. Verder moet een startende onderneming een groot potentieel en toegevoegde waarde bieden, dat duidelijk blijkt uit een overtuigend businessplan met omzet- en groeiprognoses. En als sluitstuk is er de duurzaamheid en maatschappelijke relevantie die vandaag niet meer weg te denken zijn uit gelijk welke onderneming.”

Het maatschappelijke engagement van Jan gaat verder dan ondernemen en investeren. Hij is actief betrokken bij Kom op tegen Kanker, de organisatie die ijvert voor het recht van patiënten op behandeling en zorg, en het recht van iedereen op een gezonde leefomgeving. Hij gaat ook de uitdaging aan om mee te fietsen in het Internationaal peloton van de 1000km.

“Met Jan halen we een netwerker pur sang binnen; en daarrond draait het in onze business uiteindelijk: mensen verbinden om zo naar succes te groeien. Jan kan zich heel goed inleven in de situatie waarin jonge ambitieuze ondernemers zich bevinden: heel veel drang, maar ook vaak nog op zoek naar de juiste connecties. Jan deinst er niet voor terug deuren open te zetten en creatief naar oplossingen te zoeken,” zegt Reginald Vossen, CEO BAN Flanders.

“Maar ook voor de betrokkenheid van (kandidaat-) business angels in de provincie Antwerpen, ook belangrijk onderdeel van zijn takenpakket, is Jan de geknipte contactpersoon. Vanuit zijn eigen ervaring als investeerder biedt hij, samen met ons team van ervaren dealguides, de perfecte hands-on begeleiding aan startende business angels,” aldus Vossen.

Meest Recente Posts

Hoe kunnen wij u helpen?

Dolores eos qui ratione sequi nesciunt neque porro quisquam est qui dolorem ipsum quia dolor sit amet consectetur.Dolores eos qui ratione sequi nesciunt neque porro quisquam est qui dolorem ipsum quia dolor sit amet consectetur.

CONTACTEER ONS

Hoe kunnen wij u helpen?

Wilt u graag kennis met ons maken? Graag! Neem gerust contact met ons op, zodat we op zoek kunnen naar een samenwerking. We kijken er alvast naar uit.

CONTACTEER ONS

In de kijker

Hoe kunnen wij u helpen?

Wilt u graag kennis met ons maken? Graag! Neem gerust contact met ons op, zodat we op zoek kunnen naar een samenwerking. We kijken er alvast naar uit.

CONTACTEER ONS