BAN Flanders expandeert investeringsmogelijkheden met Xavier Marchant in Brussel en Waals-Brabant


BAN Flanders wil haar succes van 2023 (meer dan 120 investerende business angels in 33 dossiers) in 2024 succesvol doorzetten in elke regio. Voor het eerst steken we nu ook de taalgrens over.  We zetten koers vooruit naar Brussel en Waals-Brabant om ook daar actief op de groei van lokale ondernemers en investeerders in te zetten.

BAN Flanders staat aan de spits van ondernemerschap in Vlaanderen. Het business angel netwerk matcht ondernemers op zoek naar kapitaal of financiering aan investeerders, waardoor duurzame investeringen via wise money tot bloei komen, en dit al gedurende 25 jaar. In 2023 – trouwens een topjaar met 33 afgeronde deals – werd de kaap van 500 deals gerond. Een tastbaar bewijs van de effectiviteit als facilitator en matchmaker. De organisatie en het hele business angel netwerk blijft zich flexibel inzetten voor een dynamisch, purpose-driven ecosysteem in België en daarbuiten.

BAN Flanders beslist daarom om voortaan proactief op Brussel en Wallonië in te zetten door er, net zoals in de Vlaamse provincies, een vast aanspreekpunt te organiseren. Xavier Marchant, zelf ervaren business angel en jarenlang lid van BAN Flanders, werd bereid gevonden om voortaan de kapitaalzoekende ondernemers en business angels op te vangen en te begeleiden in hun stappen binnen BAN Flanders.

Dat er voor BAN Flanders mogelijkheden liggen in Wallonië bleek o.a. nog net voor de jaarwisseling toen succesvol het Waalse EXO Biologics met een kapitaalinjectie van 150.000 euro via een woman angel werd gefinancierd. Dit biotech bedrijf is sterk gedreven om Bronchopulmonary Dysplasia (BPD) - een longinfectieziekte die 40% van de prematuren treft door extreme vroeggeboorte - aan te pakken. EXO Biologics legt zich toe op de ontwikkeling van biologische geneesmiddelen met behulp van extracellulaire vesikels (EV's). Vooral in intracellulaire transport, communicatie tussen cellen en het elimineren van afvalstoffen, spelen EV’s een voorname rol. Het onderzoek heeft tot heel wat interesse geleid op vlak van regeneratieve geneeskunde, diagnose en behandeling.


“Toen ik als Business Angel lid ben geworden van BAN Flanders was mijn doel uiteraard om ondernemers financiële steun te geven maar vooral om mijn opgebouwde ervaring met hen te kunnen delen. Wat er bijgekomen is, is de kans om zelf veel bij te leren van zowel mijn collega business angels als van ondernemers zelf.

Toen Reginald mij dan de kans bood om die ervaring te doen renderen als coördinator voor Brussel en Waals-Brabant, heb ik niet getwijfeld. Mijn rol bestaat erin om nieuwe business angels leden te introduceren in ons netwerk en ondernemers te begeleiden tot hun pitch naar de business angels. Als zoon van Franse en Waalse ouders ben ik ervan overtuigd dat een welvarend Vlaanderen alleen maar baat heeft aan welvarende buren en goede samenwerking en vice versa.”

Xavier Marchantover rol als nieuwe coördinator


BAN Flanders CEO Reginald Vossen over uitbreiding naar Brussel & Waals-Brabant

“Met onze nieuwe antenne en coördinator in Brussel zetten we voor het eerst een commerciële stap buiten Vlaanderen. Al te vaak vallen (Nederlands- en Franstalige) ondernemers in Brussel tussen wal en schip qua financieringskanalen; wij willen hen nu een aanspreekpunt aanreiken waardoor ze van onze werking kunnen genieten. Het is meteen ook een weg voor Waalse ondernemers op zoek naar introducties in de Vlaamse markt (vaak hun eerste “nieuwe” markt na Wallonië), waarbij de Vlaamse business angels kunnen helpen. Met daarbij het gegeven dat onze Vlaamse angels meestal grotere investeringstickets leggen dan hun Waalse tegenhangers, is dat zelfs een dubbele win!”

Quote business angel over EXO Biologics, een deal over de taalgrens

"De keuze om te investeren werd gedreven door een krachtige strategie die zich niet alleen richt op de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen, maar ook op het produceren van componenten die waardevol zijn voor andere ontwikkelaars. De aanwezigheid van institutionele investeerders in Wallonië versterkt bovendien het vertrouwen in dit bedrijf."

Meest Recente Posts

Hoe kunnen wij u helpen?

Dolores eos qui ratione sequi nesciunt neque porro quisquam est qui dolorem ipsum quia dolor sit amet consectetur.Dolores eos qui ratione sequi nesciunt neque porro quisquam est qui dolorem ipsum quia dolor sit amet consectetur.

CONTACTEER ONS

Hoe kunnen wij u helpen?

Wilt u graag kennis met ons maken? Graag! Neem gerust contact met ons op, zodat we op zoek kunnen naar een samenwerking. We kijken er alvast naar uit.

CONTACTEER ONS

In de kijker

Hoe kunnen wij u helpen?

Wilt u graag kennis met ons maken? Graag! Neem gerust contact met ons op, zodat we op zoek kunnen naar een samenwerking. We kijken er alvast naar uit.

CONTACTEER ONS