Impact Investor Network BAN Flanders


BE.IMPACT telt vandaag de dag ongeveer dertig financiële actoren als leden binnen de gemeenschap. Deze gemeenschap omvat ook meer dan 700 organisaties met een sociale en ecologische impact en ongeveer vijftig organisaties die ondernemerschap ondersteunen. Deze leden werken samen om initiatieven te promoten en te ondersteunen die een positieve impact hebben op de samenleving en het milieu.

De doelstellingen voor dit jaar zijn ambitieus. BE.IMPACT streeft ernaar om de gemeenschap van impactorganisaties te laten groeien tot ongeveer 1000 organisaties. Zo ook het aantal financiële actoren onder onze leden blijven vergroten. Daarnaast ambiëren ze het acceleratorprogramma Forward Impact in Vlaanderen te consolideren, de bedrijfsontwikkeling van scale-ups met impact in België te versnellen via hun SpeedScaling-programma, en werken ze aan de harmonisatie en professionalisering van impactmeting.

Impactorganisaties zijn diegenen die in hun DNA en bestaansreden de intentie hebben om in te spelen op een of meerdere maatschappelijke vraagstukken. Het gaat om organisaties, zowel bedrijven als verenigingen, die verder gaan dan de ESG-aanpak en die een positieve bijdrage willen leveren aan deze vraagstukken, in plaats van alleen hun negatieve externaliteiten te verminderen.

Waarom BAN Flanders een goede aanwinst is als BE.IMPACT funder?

We zijn blij met het lidmaatschap van BAN Flanders in ons netwerk omdat we al meer dan vijf jaar merken dat business angels essentieel zijn voor de financiering van impactondernemingen die we begeleiden bij BE.IMPACT, vooral in vroege groeifases (minder dan 2-3 jaar bestaan).

Sevan Holemans, CEO BE.IMPACT


BE.IMPACT begeleidt deze ondernemers, waarvan 50% uit Vlaanderen komt, bij het vinden van de ideale financieringsmix en zijn verheugd om nauwer samen te werken met een professioneel netwerk van investeerders die meer impact willen hebben.

Meest Recente Posts

Hoe kunnen wij u helpen?

Dolores eos qui ratione sequi nesciunt neque porro quisquam est qui dolorem ipsum quia dolor sit amet consectetur.Dolores eos qui ratione sequi nesciunt neque porro quisquam est qui dolorem ipsum quia dolor sit amet consectetur.

CONTACTEER ONS

Hoe kunnen wij u helpen?

Wilt u graag kennis met ons maken? Graag! Neem gerust contact met ons op, zodat we op zoek kunnen naar een samenwerking. We kijken er alvast naar uit.

CONTACTEER ONS

In de kijker

Hoe kunnen wij u helpen?

Wilt u graag kennis met ons maken? Graag! Neem gerust contact met ons op, zodat we op zoek kunnen naar een samenwerking. We kijken er alvast naar uit.

CONTACTEER ONS