Qallo trekt bijkomend kapitaal en business angels aan in de laatste rechte lijn naar de break even


De jonge Vlaamse onderneming Qallo trekt in haar laatste financieringsronde €320.000 vers kapitaal aan; dit komt bovenop het €1 miljoen opgehaalde bedrag tijdens de eerste ronde. Het bedrijf verwelkomt tevens drie nieuwe ondernemende investeerders van BAN Flanders. Het geld, samen met de kennis en ervaring van de angels, moeten Qallo binnen afzienbare tijd naar groeiende zakencijfers leiden en de onderneming klaarstomen voor klassieke investeringen en grootschalige groei.

Aan het roer van Qallo staan de oprichters Alexander Van Laer en Niels Peetermans die eerder samen het car-sharing platform Poppy opstartten. De onderneming produceert een scala aan smaakjes die aan drinkwater toegevoegd worden om het een boost te geven – lekker fruitig, maar suikervrij en met uitgebalanceerde additieven om gebruikers aan te moedigen voldoende water te drinken in de loop van de dag. 

'Wij zijn van start gegaan met een dubbele strategie. Verkoop via onze eigen webshop én via retailers. De online verkoop is zo succesvol dat wij op het vlak van retail alleen nu nog Decathlon en AS Adventure houden – alternatief: twee succesvolle partners houden.'

CEO Alexander Van Laer 


Deze strategische shift loont – en om die laatste rechte lijn te lopen, had de onderneming een bijkomende kapitaalsinjectie nodig die nu rond is. Tegelijk trekt Qallo drie nieuwe investeerders aan onder de vorm van business angels van BAN Flanders.

 'Los van het netto kapitaal, is de inbreng van de angels namelijk niet te onderschatten. De eerste stappen van een onderneming zijn vaak best kronkelig. Je moet als ondernemer dan ook zeker zijn dat een kandidaat-investeerder sterk genoeg in zijn schoenen staat om tegenslagen te verwerken en flexibel genoeg is om verder te gaan. Angels hebben als ondernemer stuk voor stuk die fase zelf al eens meegemaakt – vaak meer dan één keer.' - Van Laer

'De wereld is klein en Vlaanderen nog veel kleiner. Het contact met BAN Flanders was er al en het klikte. We hebben gepitcht, contact opgenomen met geïnteresseerden en de compatibiliteit ingeschat en een selectie gemaakt.'

'BAN Flanders speelt zijn rol van gids uitmuntend; het netwerk leidt ons door het proces en snapt het belang van de menselijke factor als geen ander.'

Qallo beschouwt de kapitaalsverhoging als een tussenstap; wanneer de onderneming groeiende zakencijfers kan voorleggen, gaat ze de stap naar hogere investeringsniveaus voorbereiden.

Meest Recente Posts

Hoe kunnen wij u helpen?

Dolores eos qui ratione sequi nesciunt neque porro quisquam est qui dolorem ipsum quia dolor sit amet consectetur.Dolores eos qui ratione sequi nesciunt neque porro quisquam est qui dolorem ipsum quia dolor sit amet consectetur.

CONTACTEER ONS

Hoe kunnen wij u helpen?

Wilt u graag kennis met ons maken? Graag! Neem gerust contact met ons op, zodat we op zoek kunnen naar een samenwerking. We kijken er alvast naar uit.

CONTACTEER ONS

In de kijker

Hoe kunnen wij u helpen?

Wilt u graag kennis met ons maken? Graag! Neem gerust contact met ons op, zodat we op zoek kunnen naar een samenwerking. We kijken er alvast naar uit.

CONTACTEER ONS