Wise Women aboard


Op donderdag in de ochtend van 26 augustus kwam een groep Wise Women en Men bij elkaar via ons allereerste Wise Women webinar. Met een warme oproep van onze voogdijminister Hilde Crevits en grote communicatie-inspanningen van onze WISE Academy partner ‘Guberna‘ én uiteraard de reeds aangesloten vrouwelijke business angels binnen ons netwerk, gingen we vol voor één missie: zoveel mogelijk vrouwen verzamelen! En met succes. Meer dan 50 dames waren op post. Als je weet dat van onze +200 leden slechts 5% vrouwen telt, meer dan broodnodig dus!

Met koffie in de aanslag voor de ochtendsessie, was het voor de deelnemers in eerste instantie vooral luisteren naar wat BAN Vlaanderen dan specifiek voor business angels in petto heeft. Een voorwoord van onze eigenste voorzitter Cynthia Verswijvel-Cornelissen, een videoboodschap en welkom door de Minister, en aansluitend een overview van BAN Vlaanderen en haar werking door onze CEO Reginald Vossen. Genoeg gekletst, tijd voor actie en even polsen of wat wij prediken bij BAN Vlaanderen, ook werkelijk waar is. Met 3 dames in paraatheid, op naar een wervelend panel. Aan het woord waren Cynthia Verswijvel-Cornelissen ‘voorzitter BAN Vlaanderen’, Lieve Grawet en Lieve De Beenhouwer ‘business angels’.Enkele take-aways van ons panel die we je toch niet willen onthouden:

Cynthia Verswijvel-Cornelissen: “Naast kennis brengt een business angel ook zijn of haar NETWERK binnen wanneer je wise money of kapitaal investeert in een onderneming. Dus OPENHEID van geest en capaciteit om te leren zijn toch twee basisvereisten en heel belangrijk om een ondernemer te kunnen coachen.”

Lieve Grawet: “In alles wat ik doe, vertrouw ik toch voornamelijk op mijn BUIKGEVOEL. Misschien dat we daar als vrouwen toch net iets meer verschillen met onze mannelijke collega business angels.”

Lieve De Beenhouwer: “Als business angel wil je toch graag IMPACT creëren, maar ook dat is een groeiproces! Als je als business angel instapt, heb je nog geen zicht op de dagelijkse werking. Naarmate de tijd verstrijkt, groeit ook het VERTROUWEN en de luisterbereidheid van de ondernemer.”

Wij lanceerden tijdens het webinar enkele POLLS en kunnen concluderen dat er heel wat dames zijn die graag een BAN-event bijwonen. Zelfs waren er dames die aangaven dat ze zich bij ons netwerk willen aansluiten. Denk jij het hart van een business angel te hebben, meld zeker aan bij BAN Vlaanderen en wij zorgen dat een regiocoördinator je contacteert voor verdere begeleiding.

Je merkt het, deze Wise Women hebben het laatste van BAN Vlaanderen nog niet gezien en gehoord! Zoals Reginald het webinar mooi wist af te sluiten: “Het is vooral veel fun!” Kan je niet wachten om je te verdiepen in de investeringswereld, surf dan zeker eens naar onze WISE Academy en bereid je al voor op de eerste gesprekken met onze coördinatoren, andere business angels en ondernemers.

#banstaatklaar 

Meest Recente Posts

Hoe kunnen wij u helpen?

Dolores eos qui ratione sequi nesciunt neque porro quisquam est qui dolorem ipsum quia dolor sit amet consectetur.Dolores eos qui ratione sequi nesciunt neque porro quisquam est qui dolorem ipsum quia dolor sit amet consectetur.

CONTACTEER ONS

Hoe kunnen wij u helpen?

Wilt u graag kennis met ons maken? Graag! Neem gerust contact met ons op, zodat we op zoek kunnen naar een samenwerking. We kijken er alvast naar uit.

CONTACTEER ONS

In de kijker

Hoe kunnen wij u helpen?

Wilt u graag kennis met ons maken? Graag! Neem gerust contact met ons op, zodat we op zoek kunnen naar een samenwerking. We kijken er alvast naar uit.

CONTACTEER ONS