Testimonial: dealguide en angel Jan Verbeke


Jan Verbeke, werkt al bijna 5 jaar voor BAN Vlaanderen als business angel en deal guide.

Hoe moeten we ons de rol van een dealguide voorstellen?

Als dealguide kom je met diverse producten en markten in contact, ook met onderwerpen waar je als business angel (en potentieel investeerder) niet naar zou kijken omdat je de sectoren niet goed genoeg kent. Het gaat altijd over innovatieve producten, je leert dus veel bij over die sectoren, over de mogelijkheden en welke innovaties er plaatsvinden. 

Als dealguide begeleid ik de fases na de pitch. De vragen gaan dan vooral over de aanpak van de gesprekken en de verwachtingen van de business angels bij deze gesprekken. Later als de deal concreet wordt en er gepraat wordt over de term sheet (investeringsovereenkomst), krijg je als dealguide hierover veel inhoudelijke vragen.

Wat Corona betreft… 

Ik zie geen enkel verschil met voor Corona. Maar de ondernemingen die we zien, zijn allemaal minstens 1 jaar oud en veelal ouder dan dat. Die zijn dus allemaal gestart voor de crisis. Of en welk effect het heeft op het ondernemerschap zullen we pas kunnen zien over een tweetal jaar.

Mijn meest waardevolle tip? 

Het product of dienst is uiteraard belangrijk, maar een vakkundige verkoop ervan is letterlijk van levensbelang voor de onderneming. Jouw salespitch onder de knie krijgen, is dus geen sinecure.

Wat heeft de WISE Academy te bieden?

De WISE Academy geeft richting aan business angels voor wie alles nog nieuw is, zodat ze verschillende aspecten van het investeren als business angel beter begrijpen. Bovendien krijgt een ondernemer zo beter inzicht in wat een investeerder nodig heeft om tot een succesvolle deal te komen.

Meest Recente Posts

Hoe kunnen wij u helpen?

Dolores eos qui ratione sequi nesciunt neque porro quisquam est qui dolorem ipsum quia dolor sit amet consectetur.Dolores eos qui ratione sequi nesciunt neque porro quisquam est qui dolorem ipsum quia dolor sit amet consectetur.

CONTACTEER ONS

Hoe kunnen wij u helpen?

Wilt u graag kennis met ons maken? Graag! Neem gerust contact met ons op, zodat we op zoek kunnen naar een samenwerking. We kijken er alvast naar uit.

CONTACTEER ONS

In de kijker

Hoe kunnen wij u helpen?

Wilt u graag kennis met ons maken? Graag! Neem gerust contact met ons op, zodat we op zoek kunnen naar een samenwerking. We kijken er alvast naar uit.

CONTACTEER ONS